A kapitány szerint a brazilok 2026-ban biztosan döntősök lesznek a vb-n

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.09.10. 12:20
Dorival Júnior szerint két év múlva a brazilok döntősök lesznek a vb-n (Fotó: Getty Images)
A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Dorival Júnior a Paraguay elleni vb-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón nagyon magabiztosan jelentette ki, hogy csapata ott lesz az amerikai világbajnokság döntőjében.

A brazilok jelenleg a dél-amerikai selejtezőben a csoportjuk negyedik helyén állnak és most készülnek az Paraguay elleni találkozóra, amire magyar idő szerint szerda hajnalban kerül sor. 

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a brazil kapitány kijelentette, „semmi kétsége nincs” afelől, hogy csapata a közeljövőben felveszi az élvonallal a versenyt.

„Ott leszünk a 2026-os világbajnokság döntőjében! Nyugodtan vegyétek fel, ahogy ezt kijelentem” – jelentette ki rendkívül magabiztosan Dorival Júnior. 

A szakember szerint a csapata folyamatosan fejlődik, akkor is, ha nem feltétlen látszik ez mindig az eredményeiken – utalva ezzel arra, hogy az Ecuador elleni győzelem előtt sorozatban három meccset is elvesztett a válogatottja a vb-selejtezőben. 

„Úgy gondolom, hogy folyamatosan fejlődünk csapatként és egyre agresszívabban tudunk játszani. Tisztában vagyok vele, hogy még hiányoznak részletek az egyéni játékunkból, de ezeket nem egy éjszaka alatt fogjuk kijavítani.”

„Időbe telik, de meg fogjuk találni az utunkat. Sokkal bonyolultabb a helyzet, mint egy klubcsapatnál, hiszen három meccs után a játékosok elutaznak a világ minden pontjára, így máshogy kell hozzáállnunk a fejlődésünkhöz” – tette hozzá a brazil mester. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik