A remekül küzdő Komárom közel volt a meglepetéshez Zsolnán

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Zsolna
Vágólapra másolva!
2024.09.29. 21:49
Fotó: Komáromi FC Facebook
A szlovákiai Niké Liga 9. fordulójának záró meccsén a Komárom Zsolnára látogatott; a találkozó toronymagas esélyese a hazai csapat volt, nyert is, de a végén izgulnia kellett, hogy megtartsa 2–1-es vezetését.

Különleges volt a vasárnap este a zsolnai foci történetében: tizenöt és fél év, pontosan 5782 nap után visszatért a klubba Peter Pekarík, aki többek között tizenkét évet lehúzott a Hertha BSC-ben, ahol nagyon jól megértette magát Dárdai Pál edzővel.

A 37 éves, 132-szeres szlovák válogatott a kezdőcsapatban kapott helyet, és a csapattársaival már a 2. percben gólnak örülhetett, amikor David Duris talált a kapuba.

A gyors gól után a komáromiak rendezték a soraikat, egyre veszélyesebbek voltak a hazai kapura, azonban Lubomír Belko a helyén volt. A 42. percben gólt kiáltott a 2062 hazai szurkoló, azonban a videobíró érvénytelenítette a találatot.

A fordulás után is aktív volt a KFC, és a 48. percben Patrik Volesky révén megérdemelten egyenlített.

Ezután magas fordulatszámra váltottak a zsolnaiak, sorra dolgozták ki a helyzeteket, és a 62. percben Adrián Kaprálik révén ismét megszerezték a vezetést. A továbbiakban minkét csapat támadott, a vendégek egyenlíteni szerettek volna, a hazaiak végérvényesen be szerették volna biztosítani a győzelmüket; gól már nem született, maradt a 2–1.

„Nehezen kezdtük a mérkőzést, gyorsan gólt kaptunk, de a huszadik perc környékétől átvettük az irányítást és kialakítottunk pár helyzetet, sajnos nem sikerült őket góllal befejezni – mondta a Nemzeti Sportnak a komáromiak középpályása, a felvidéki Németh Tamás. – A második félidőre is ugyanazzal a lendülettel jöttünk ki, ahogy bementünk, és megérdemelten egyenlítettünk. Ezután ismét a Zsolna került előnybe, majd a találkozó vége felé próbáltunk nagyobb nyomást helyezni a hazaiakra. Volt egy-két helyzetünk, kis szerencsével elvihettünk volna egy pontot Zsolnáról. Sajnos nem így történt, jövő héten kell gyarapítanunk a pontjaink számát.”

A vendégeknél Nagy Gergő nem lépett pályára.

Balra Peter Pekarík, jobbra Tamás Nándor (Foto: Futbalnet)

SZLOVÁKIA
Niké Liga, 9. forduló, vasárnapi mérkőzések
MSK Zilina (Zsolna)–Komáromi FC 2–1
Ruzomberok–Skalica 1–2
Az élcsoport: 1. Slovan 21 pont (8 mérk.), 2. Zilina 20 (8), 3. DAC 14 (8), …9. Komárom 9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik