DAC: a duplázó Redzic Damir elhunyt szurkolójuknak ajánlotta a sikert

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Szakolca
Vágólapra másolva!
2024.09.22. 10:01
null
Redzic Damir ismét bizonyított (Fotó: FC DAC)
A Dunaszerdahely Redzic Damir duplájának is köszönhetőén 3–1-re győzött Szakolcán és megerősítette harmadik helyét a szlovák Niké Ligában. Az U21-es magyar válogatott játékos elhunyt szurkolójuknak ajánlotta a sikert.

 

Nem könnyű erről a meccsről beszélni. Igen, a hazaiak az utolsók a bajnokságban, de nagyon nehéz találkozó volt. A szakolcaiak harcoltak, ütköztek, nem volt egyszerű a védelmük mögé kerülni. Olyan összevisszaság volt a pályán. Részünkről nem ment úgy a játék, ahogy elképzeltük, ahogy szerettük volna. Végül sikerült behúznunk a találkozót és ott vagyunk az élbolyban“ – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Redzic Damir, akit a szurkolók sokáig éltettek. 

Bizony, ha ő nincs, akkor pontokat vesztett volna a DAC. A magyar U21-es nemzeti csapat tagja, akit meglepetésre Xisxo Munoz mester nem jelölt a kezdőbe, a találkozó utolsó perceiben kétszer is betalált. Előbb egy letámadás után Yhoan Andzouana passzát továbbította a kapuba, majd a végén, amikor a hazaiak kapusa is kitámadott, 30 méterről az üres kapuba gurította a labdát. A 21 éves, gyors csatár ismét bizonyította, hogy a kezdőcsapatban a helye. 

Nagyon örülök, hogy a második félidőben lehetőséget kaptam és tudtam két góllal segíteni csapatnak. Szép dolog a két találat, ám számomra tényleg a csapat sikere a legfontosabb. A három pontot elhunyt szurkolónk, Károly bá emlékének ajánljuk” – zárta Redzic, aki az osztályzatok alapján is a találkozó legjobbja volt.

Közben Bősze Levente pályafutása újabb fontos állomásához érkezett, 15 évesen, 7 hónaposan és 1 naposan először volt bajnoki mérkőzésen a kezdőcsapatban. Ebben az idényben az európai országok bajnokságában csak az észt Andero Kaares előzi meg e tekintetben, aki a Flora Tallinn mezében 15 évesen, két hónaposan és 16 naposan volt kezdő. 

A találkozó előtt néhány órával tudtam meg, hogy ma az első perctől a pályán leszek. Nagyon megörültem, régóta vártam erre a pillanatra. Próbáltam élni a lehetőséggel, hogy kiharcoljam magamnak a további meccseket. Szakolcán ma egy számomra ismeretlen pozícióban, jobbhátvédként játszottam. Ennek ellenére jól éreztem magam a pályán. Úgy érzem, sikerült megoldanom a feladatomat, tudtam segíteni a csapatot. Azonban tudatában vagyok annak, hogy még tanulnom kell ezt a pozíciót” nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a tizenhármas sárga-kék mezben Levi névvel játszó magyar játékos, aki a találkozó elején nagyon kecsegtető helyzetbe került, lövés helyett azonban továbbította a labdát csapattársának, aki nem élt a kínálkozó eséllyel.

Hát igen, lehet, hogy a lövés lett volna a helyes választás, de az ilyen dolgokból is tanul az ember. Bár a játék nem volt megfelelő, szerencsére sikerült győznünk, így teljes az öröm. Megvan a három pont, és egy újabb lépést tettem a pályafutásomban” – tette hozzá Bősze Levente.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
8. FORDULÓ
Skalica (Szakolca)–DAC 1–3
Szakolca, Mestsky Stadion, 803 néző. Vezette: Boris Marhefka
Skalica: Junas – Nagy, Hradecky, Podhorín, Cernek – Leginus, Másik – Morong, Alves, Matejov – Fábry. Vezetőedző: David Oulehla
DAC: Popovics – Herc, Ortíz, Kacsaraba, Brunetti, Mendez (Andzouana, a szünetben) – Bősze (Yapi, a szünetben), Bajo, Ramadan – Bassey (Redzic, a szünetben), Trusa. Vezetőedző: Xisco.
Gólszerző: Alves (45+1.), ill. Trusa (15.), Redzic (90., 90+3.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik