Itt a hollandok bő Nemzetek Ligája-kerete a mieink ellen!

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.09.20. 14:13
A Timber ikrek mellett Szoboszlai két liverpooli csapattársa, Cody Gakpo és Ryan Gravenberch is ott van a bő keretben (Fotó: Getty Images)
A Holland Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján és közösségi médiás felületein kedden délután megjelentette a Magyarország és Németország elleni Nemzetek Ligája-meccsekre készülő válogatott bővebb keretét. A 26 fős névsorból úgy tűnik, Ronald Koeman, szövetségi kapitány továbbra sem számít a közelmúltban klubváltáson átesett Memphis Depayra és Steven Bergwijnre sem.

 

A holland válogatott szeptemberben két hazai mérkőzéssel kezdett a Nemzetek Ligájában, októberben pedig két idegenbelivel folytatja: előbb hazai pályán 5–2-re legyőzték a bosnyákokat, majd 2–2-t játszottak a mieinket 5–0-ra elpáholó németek ellen. Ilyen nyitány után októberben jön számukra elsőként az utazás Budapestre, majd 11-én a mérkőzés a Puskás Arénában Marco Rossi válogatottja ellen, három nappal később, már Németország vendégeként szerepelnek Münchenben.

Alig tíz nappal az előző NL-forduló végét követően Ronald Koeman szövetségi kapitány máris kihirdette a holland válogatott következő két NL-találkozójára készülő bő, 26 fős keretét. Túl sok meglepetés nincs benne, a keretben nagyjából azok szerepelnek, akiknek a neve már az előző névsorolvasáskor is elhangzott. Vagyis továbbra is hiányzik a nyár végén a brazil Corinthiansba igazolt Memphis Depay, továbbá az arab ligába szerződött Steven Bergwijn, míg Nathan Aké és Mats Wieffer sérülés miatt nem kapott ezúttal meghívót.

A kapitányi döntés miatt kimaradó kettős esetében Berwijn távolmaradása nem is olyan meglepő, hiszen a kapitány korábban már kijelentette, amíg a szélső a Közel-Keleten játszik, ne számítson meghívóra. Tulajdonképpen Depay esetében sem számíthattunk másra, annak ellenére sem, hogy Koeman korábban kijelentette, a Corinthiansból is van visszaút a 30 éves támadó számára a válogatottba, ha megfelelő lesz az erőnléte – ám Depay combsérülése miatt egyelőre még nem mutatkozhatott be a Sao Pauló-i csapatban.

A HOLLAND VÁLOGATOTT KERETE A SZEPTEMBERI NL-MÉRKŐZÉSEKRE
Kapusok: Mark Flekken (Brentford – Anglia), Nick Olij (Sparta Rotterdam), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion – Anglia)
Védők: Virgil van Dijk (Liverpool – Anglia), Denzel Dumfries (Inter – Olaszország), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen – Németország), Lutsharel Geertruida (RB Leipzig – Németország), Jorrel Hato (AFC Ajax), Jean Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion – Anglia), Matthijs de Ligt (Manchester United – Anglia), Jurrien Timber (Arsenal – Anglia), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur – Anglia), Stefan de Vrij (Inter – Olaszország)
Középpályások: Ryan Gravenberch (Liverpool – Anglia), Teun Koopmeiners (Juventus – Olaszország), Tijjani Reijnders (AC Milan – Olaszország), Jerdy Schouten (PSV), Xavi Simons (RB Leipzig – Németország), Quinten Timber (Feyenoord), Joey Veerman (PSV)
Támadók: Brian Brobbey (AFC Ajax), Cody Gakpo (Liverpool – Anglia), Justin Kluivert (AFC Bournemouth – Anglia), Donyell Malen (Borussia Dortmund – Németország), Wout Weghorst (AFC Ajax), Joshua Zirkzee (Manchester United – Anglia)
Szövetségi kapitány: Ronald Koeman

A3-CSOPORT 
 Hollandia, Magyarország, Németország, Bosznia-Hercegovina 

1. Németország

2

1

1

7–2

+5 

2. Hollandia

2

1

1

7–4

+3 

3. Bosznia-Hercegovina

2

1

1

2–5

–3 

4. Magyarország

2

1

1

0–5

–5 

AZ A3 CSOPORT ÁLLÁSA

Szeptember 7.
Németország–Magyarország 5–0
Hollandia–Bosznia-Hercegovina 5–2
Szeptember 10.
Magyarország–Bosznia-Hercegovina 0–0
Hollandia–Németország 2–2
Október 11.
Bosznia-Hercegovina–Németország
Magyarország–Hollandia
Október 14.
Bosznia-Hercegovina–Magyarország
Németország–Hollandia
November 16.
Németország–Bosznia-Hercegovina
Hollandia–Magyarország
November 19.
Bosznia-Hercegovina–Hollandia
Magyarország–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik