Kovács István után testvére is FIFA-játékvezető lett

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.26. 13:18
Kovács István után testvére, Szabolcs is felkerült a nemzetközi szövetség által delegálható romániai játékvezetők listájára (Fotó: Getty Images)
A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) Játékvezetői Bizottsága frissítette a nemzetközi szövetség (FIFA) által delegálható romániai játékvezetők névsorát, s a listára felkerült a nagykárolyi Kovács István testvére, Kovács Szabolcs is.

A Krónika beszámolója szerint a sportág történetében alighanem egyedülálló, hogy egy időben egy testvérpár mindkét tagja FIFA-játékvezető.

Kitértek rá, hogy Kovács Szabolcs és a szintén új kerettag, a szatmárnémeti Rares Vidican az elmúlt években csak egy-két megbízást kapó Marcel Birsant és a már csak VAR-bíróként közreműködő Ovidiu Hategant váltotta a nemzetközi mérkőzésekre delegálható játékvezetők listáján.

„Futballtörténelmi eseménynek vagyunk a tanúi, mert utánanéztem, hogy volt-e már egy időben a FIFA-játékvezetők listáján egyazon testvérpárnak mind a két tagja, de nem találtam erre példát” – nyilatkozta a digisport.ro portálnak Marius Avram korábbi nemzetközi labdarúgó-játékvezető, aki jelenleg a DigiSport szakkommentátoraként működik közre.

A román élvonalban 2020-ban bemutatkozó Kovács Szabolcs egyébként tavaly nyár óta két Európa-liga (Asztana–Ludogorec 2–1 és Leverkusen–Qarabag 5–1) és egy Bajnokok Ligája-selejtezőn (Cercle Bruges–Wisla Kraków 1–4) működött közre negyedik játékvezetőként, míg bátyja, Kovács István 2022-ben az Európa-konferencialiga, egy évvel később az El-döntőjét vezette, illetve ott volt a katari világbajnokságon és az idei, németországi Európa-bajnokságon is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik