Megvan a klubvilágbajnokság emblémája

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.04. 17:43
Az embléma a labdából, a futballtörténelemből és a kultúrából merít ihletet (Fotó: FIFA)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) szerdán bemutatta a harminckét csapatos klubvilágbajnokság emblémáját, miközben már javában folyik a visszaszámlálás a jövő évi, Egyesült Államokban rendezendő eseményre. Továbbá a torna hivatalos dallama Gala „Freed from Desire” című slágere lett, amely az elmúlt két évtizedben egyfajta futballhimnusszá vált a szurkolók körében világszerte. Szintén a visszaszámlálás jegyében a FIFA elindította a „Take it to the World” („Vidd el a világba”) című akcióját, hogy a rajongók bemutassák, mitől is különleges a kedvenc klubjuk. Mindezt úgy, hogy a FIFA élesítette a klub-vb-hez kapcsolódó közösségimédia-felületeket is.

A FIFA közleménye szerint az embléma, amelyet a torna összes jövőbeni kiadásához adaptálnak, illetve felhasználnak, a labdából, a futballtörténelemből és a kultúrából merít ihletet, s a torna „C – W – C” (angolul Club World Cup) kezdőbetűiből formál egy kör alakú ikont. „Micsoda különleges pillanat, útjára indítottuk ugyanis az új klubvilágbajnokság márkáját, amivel egy új korszak veszi kezdetét a klubfutballban. 2025 nyarán a világ minden szegletéből harminckét klub száll versenybe az Egyesült Államokban. A világ legjobb klubjai közül harminckettő találkozik majd a világ színpadán, és csak egy lehet világbajnok” – fogalmazott Gianni Infantino FIFA-elnök.

Az új torna a FIFA azon stratégiájának a része – a 2023–2027-es ciklusra vonatkozóan –, amely révén több mérkőzéslehetőséget biztosít a tagszövetségek válogatottjainak és klubcsapatainak, a szövetség reményei szerint általános színvonalnövekedést elérve. A klub-vb-n, amelyet első ízben 2025. június 15. és július 13. között rendeznek meg az Egyesült Államokban, harminckét csapat szerepel majd.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik