Nem tudta kihasználni a félidőnyi emberelőnyt a Topolya, ismét kikapott

Vágólapra másolva!
2024.09.15. 20:50
Nem ment a TSC-nek (Fotó: Pócs Attila, archív)
A hódsági Teksztilac 2–1-re nyert a Topolyai Sport Club ellen a Szerb Szuperliga 8. fordulójában, Palánkán megrendezett találkozón. A vendégek egy félidőt emberelőnyben játszottak, de a második játékrész elején a hazaiak kétszer is eredményesek voltak, és Petar Stanics gólja csak a szépítésre volt elég.

 

SZERB SZUPERLIGA
8. FORDULÓ
Teksztilac–Topolya 2–1 (0–0) 
Palánka, Szlavko Maletin Vava Stadion, 500 néző. Vezette: N. Minakovics
Teksztilac: Drincsics – M. Ilics, Marjanovics, Szredojevics, Lukovics – Marcsics (Sz. Sztojanovics, 79.), Jocsics – Szkrobonja (Vaszics, 69.), Djurics (Kojcsics, a szünetben), Davidovics (Regan, 73.) – Ukachukwu (Dejan Stankovics, 80.). Vezetőedző: Branko Mirjacsics
TSC: V. Ilics – Radojevics (Sós, 80.), Sztevanovics, Djordjevics, Bagnack (Vlalukin, 67.) – Radin (Djakovac, 57.) – A. Csirkovics, Banjac, Sztanics – Pantovics (Miloszavljevics, 67.), Lazetics (Szasa Jovanovics, 57.). Vezetőedző: Jovan Damjanovics
Gólszerző: Szkrobonja (47.), Szredojevics (54.), ill. Sztanics (64.)
Kiállítva: Marjanovics (44.)


Az első félidőben mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a kapusok kiválóan végezték a rájuk bízott feladatot, s amikor Veljko Ilicsen túljutott Davidovics lövése, akkor Mateja Djordjevics segítette ki a TSC kapusát. 

A félidő hajrájában a hazaiak csapatkapitánya, Nikola Marjanovics egy durva talpalásért, aminek az elszenvedője Marko Lazetics volt, előbb sárga lapot kapott, majd a VAR-szoba jelzésére, a játékvezető visszavonta a sárgát és helyette piros lapot mutatott fel.

A második játékrész hatalmas meglepetésre két hazai góllal kezdődött: a tíz emberrel védekező Teksztilac a 48. percben Szkrobonja lőtt a kapuba, hat perccel később pedig Szredojevics növelte a hazaiak előnyét kétgólosra. 

A jelentős előny tudatában a Teksztilac valamennyi játékosa csak a védekezéssel foglalkozott, ami gyorsan megbosszulta magát, ugyanis a 64. percben Petar Sztanics remekül kísérte az akciót, s amikor Jovanovicsot a hazai kapus szabálytalanul állította meg, ő lecsapott a labdára és szépített. 

A TSC folytatta a támadásokat, de a vizes, sáros pálya a védekező csapatnak kedvezett, s ahogy múlt az idő, egyre rosszabb lett a palánkai gyep, amely már a kezdéskor is hagyott kivetnivalót.

A TSC hét mérkőzésén ugyanennyi pontot gyűjtött, s a 16 csapatos bajnokságban a 15. helyen áll. A topolyaiak a következő fordulóban a TSC Arénában fogadják a Novi Pazart, ezt a találkozót szombaton 18 órai kezdettel rendezik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik