Oroszországba szerződött a Barca és a Juve volt játékosa

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.26. 18:01
Miralem Pjanic a CSZKA Moszkvában folytatja pályafutását (Fotó: pfc-cska.com)
Az orosz élvonalbeli (Premjer Liga) CSZKA Moszkvához szerződött a 115-szörös bosnyák válogatott labdarúgó, Miralem Pjanic.

Miralem Pjanic 1+1 éves szerződést kötött az orosz klubbal, és a 15-ös mezszámot viseli majd – közölte a CSZKA Moszkva hivatalos oldala.

A 34 éves középpályás a luxemburgi FC Schifflange 95 csapatánál ismerkedett meg a futballal, ezt követően a francia Metzben nevelkedett, s vált profi labdarúgóvá. Később a Lyonhoz került, majd Olaszországban játszott a Romában és a Juventusban, mígnem 2020 nyarán 60 millióért szerződtette az FC Barcelona. Egy év múlva kölcsönvette a török Besiktas, újabb egy évre rá pedig leigazolta az arab emírségekbeli Al-Sardzsa – szerződése két évre szólt, hosszabbítási opcióval, amivel ezek szerint nem élt.

A 115-szörös bosnyák válogatott – amelyben 18 gólt szerzett – játékos legnagyobb sikereit a Juvéval érte el, hiszen négyszer nyerte meg a Serie A-t, kétszer az Olasz Kupát, a 2016–2017-es idényben pedig Bajnokok Ligája-döntőt játszott a csapattal. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik