Rávezetéses büntetők Barcelonáért

B. O. B.B. O. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.11. 15:11
null
A Socca Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség hagyományteremtő céllal rendezi meg büntetőpárbaját, mégpedig szeptember 20-án, Budapesten, a Kocsis Sándor Sporközpontban.

Emlékszik még valaki, hogy a kilencvenes években, az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) indulásakor ha büntetőhöz jutott az egyik csapat, akkor nem tizenegyest végezhetett el, hanem a térfél közepéről indulva, egy az egy ellen kellett a kapusra rávezetnie a labdát és meghatározott időn belül befejeznie az akciót.

Nos, az 5+1-es kispályás labdarúgás, azaz a socca szabályrendszerében még ugyanilyen módon lövik a büntetőt, a soccaszövetség pedig először írt ki büntetőlövő-versenyt, 1v1 Knock Out néven. A viadalra kétfős csapatok (egy-egy kapus és mezőnyjátékos) nevezhetnek, a fődíj sem kicsi, a győztes duó Barcelonában tölthet el egy hétvégét.

A nevezéssel kapcsolatos információk megtalálhatók a szövetség internetes felületein, de érdemes lesz sima nézőként is kilátogatni az eseményre, izgalmas párbajok várhatóak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik