Vitális Milán: Igazságtalan és fájó a DAC Slovan elleni veresége

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.09.15. 11:34
Vitális Milán és a DAC nem volt elégedett a Slovan elleni meccsen közreműködő játékvezető ítéleteivel (Fotó: FC DAC)
Esős, szeles, hűvös időben, többszöri VAR-ozás, a századik percben kihagyott büntetőt követően kapott ki szombat este 2–1-re a DAC a dunaszerdahelyi Mol Arénában a Slovantól a Niké Liga csúcsrangadóján. A sárga-kékek ugyan továbbra is harmadikak, az éllovas pozsonyi csapathoz képest már nyolc pont a hátrányuk.

„Nagyon fájó a vereség. Minimum az egy pontot megérdemeltük volna. Igazságtalan eredmény született – kezdte a Nemzeti Sportnak a találkozó után Vitális Milán. Nem volt jobb a Slovan. Legalább egy pontot kellett volna szereznünk, azonban azt is meg kell jegyeznem, hogy kihagytunk egy büntetőt.”

A fővárosiak kapuját lövéssel veszélyeztető Vitális csak csóválta a fejét, amikor rákérdeztünk a vendégek egyenlítő gólját megelőző véleményes szabálytalanságára.

„Nem is tudom, hogy hogy mondjam… Voltak a bíró részéről az eredményt befolyásoló döntések a pályán. Ezt egyértelműen lehetett látni az első félidőben. Amint hozzáértél, vagy megtapintottad a vendégek játékosát, egyből fújt. Ugyanígy volt a Slovan egyenlítő gólja előtt. Kipöcköltem a labdát, de a pozsonyi játékos elesett és a spori szabálytalanságot ítélt, a vendégek pedig szabadrúgásból egyenlítettek. Nagy kár a végén a kihagyott büntetőért…” – kesergett a magyar játékos.

Dohál játékvezető sokszor borzolta a kedélyeket az ítéleteivel, nem volt mersze kiállítani a vendégek csapatkapitányát ifjabb Vladimír Weisst, ugyanakkor nem vette észre a Vitális Milán elleni szabálytalanságot. A vendégek győztes gólja Csinger Márk állítólagos kezezése utáni büntetőből esett.

„A labda érte a kezemet, de le volt szorítva. A bíró azt mondta, hogy nyújtva volt és csak utána szorítottam le. Hát, nem tudom” – mondta lapunknak a magyar játékos, aki nagyon sajnálja, hogy a csapat nem élt a büntetővel, mert a döntetlen lett volna az igazságos eredmény.

A 21 éves védő közel két hónapos kihagyás után tért vissza a pályára.

„Elég hosszú volt a kihagyás, keveset is edzettem. Ez látszódott is szerintem, nem annyira mentem fel, próbáltam spórolni az erőmmel. Hátrafelé muszáj volt dolgozni, ott maximálisan odatettem magam. Egy óra játék után már kezdtem fáradni, ennek ellenére úgy érzem, jól le tudtam hozni a mérkőzést.”

A sárga-kékek legközelebb kedden Trencsénben lépnek pályára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik