A magyar Parlament csapata nyerte a Buzánszky Jenő emlékére rendezett labdarúgótornát

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.10.15. 17:51
Kövér László házelnök, a magyar Országgyűlés válogatottjának csapatkapitánya (jobbra) és Polgár László, a csángó közméltóságok csapatának kapitánya, a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének elnöke (Fotó: MTI)
Idén sem maradt el a magyar Országgyűlés, valamint a székely és a csángó közméltóságok focicsapatainak barátságos futballtornája Csíkszentdomokoson, a Buzánszky Jenőről elnevezett labdarúgóközpontban. A tornán a magyar parlamenti válogatott diadalmaskodott. A kezdőrúgást az erdélyi születésű Blága Tünde végezte el, aki a tavalyi Miss Universe Hungary győztese volt.

A teljesen felújított Buzánszky Jenő Sportközpontot a legendás Aranycsapat egykori hátvédjéről nevezték el, aki haláláig betöltötte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Sportbizottságának elnöki tisztjét, és több mint 20 éven keresztül kísérte el az NGYSZ önkéntes orvoscsoportját Erdélybe. Buzánszky úgy vélte, hogy a foci, mint játék, közelebb hozza egymáshoz a közélet szereplőit is. Az ő javaslatára 25 éve létezik, így már hagyománnyá vált a magyar Parlament, a székely és a csángó közszereplők csapatainak őszi futballtornája.

A múlt pénteki barátságos torna győztese a magyar Országgyűlés válogatottja lett (csapatkapitány Kövér László házelnök, szövetségi kapitány Magyar Zoltán). A parlament a csángó közméltóságokat (csapatkapitány Polgár László elnök) 4–1-re, a székelyeket (csapatkapitány Tánczos Barna, volt miniszter, szenátor) 2–1-re győzte le.

A jó hangulatú sporteseményen a helyi ifjúsági fúvószenekar játszotta a himnuszokat. A kezdőrúgást Blága Tünde végezte el, aki a tavalyi Miss Universe Hungary győztese volt. A modell Gyimesközéplokon nőtt fel, és szívesen tett eleget a felkérésnek. Jövőre ő lesz az 5. Nemzeti Összetartozás Labdarúgó Torna háziasszonya is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik