Messiék is elindulnak a 32 csapatos klubvilágbajnokságon – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.18. 18:46
Lionel Messi (Fotó: Getty Images)
A Lionel Messit is foglalkoztató Inter Miami meghívott vendégként vesz részt a 2025-ös klubvilágbajnokságon – írja a Marca.

Mivel az észak-amerikai szövetségnek (CONCACAF) járó négy hely már betelt, a FIFA az észak-amerikai profi labdarúgó-liga (MLS) alapszakaszának győzteseként hívná meg az Inter Miamit, mint a rendező ország (jelen esetben az Egyesült Államok) képviselőjét – írja a madridi sportlap.

Jelenleg a torna 32 csapatos mezőnyéből 30 csapat ismert, a 31. résztvevő a Libertadores-kupa idei győztese lesz (a sorozat elődöntőjébe az Atlético Mineiro, Penarol, Botafogo, River Plate négyes jutott be), így az Inter Miami 32. csapatként csatlakozna a mezőnyhöz. Fontos megjegyezni, hogy ha a River nyerné meg a Libertadores-kupát, az argentinok negyeddöntős ellenfele, a paraguayi Olimpia Asunción jutna ki a klubvilágbajnokságra, mivel a River a történelmi rangsor alapján már ott van a torna mezőnyében.

A 2025-ÖS KLUBVILÁGBAJNOKSÁG MEGERŐSÍTETT RÉSZTVEVŐI
CONCACAF: Monterrey, León Pachuca (mindhárom mexikói), Seattle Sounders (amerikai)
CONMEBOL: Palmeiras, Flamengo, Fluminense (mindhárom brazil), Boca Juniors, River Plate (mindkettő argentin)
UEFA: Chelsea (angol), Real madrid (spanyol), Manchester City (angol), Bayern München (német), Paris Saint-Germain (francia), Inter (olasz), Borussia Dortmund (német), Porto (portugál), Benfica (portugál), Atlético Madrid (spanyol), Juventus (olasz), Red Bull Salzburg (osztrák)
AFC: Al-Hilal (szaúd-arábiai), Urava Red Diamonds (japán), Ulszan Hyundai (dél-koreai), Al-Ain (arab emírségekbeli)
CAF: Al-Ahli (egyiptomi), Vidad Casablanca (marokkói), Esperance Tunis (tunéziai), Mamelodi Sundowns (dél-afrikai)
OFC: Auckland City (új-zélandi)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik