Szijjártó Péter a Honvéddal és Puskás Ferenccel emlékezik 1956-ra

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.10.23. 11:46
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán Puskás Ferenccel és a Honvéddal emlékezett vissza az 1956-os magyar forradalomra.

 

„A múlt század kegyetlen brutalitással mutatta meg a magyaroknak, hogy milyen az élet egy blokkokra szaggatott világban. A szabadságért és szuverenitásért vívott küzdelmünket az egyik blokk eltaposta, másik tétlenül szemlélte. Maguk az emberek azonban mindenhol a világban a szabadságharcosok iránti szimpátiával, aggodalommal figyelték a budapesti eseményeket, s szorítottak egy emberként a szabadságharc sikeréért” – olvasható Szijjártó Péter Facebook-oldalán.

A külgazdasági és külügyminsizter ezt követően 1956 sportvonatkoztatásairól írt: „Akárhol jártak ekkor magyarok a világban, szeretettel, féltéssel vették őket körbe. Így alakultak szolidaritási demonstrációkká Nyugat-Európában a Honvéd 1956. novemberi mérkőzései is, ahol a játékosok a vörös csillagos klubcímer nélkül, a szabadságharc hősei előtt tisztelegve gyászszalaggal léptek pályára. Puskás Ferenc aggodalommal teli hazatelefonálásáról szóló képe pedig mára ikonikussá vált. Tisztelet a szabadságharc hőseinek!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik