Fener: kiállítás, szurkolói rendbontás, közlemény – a botrányok meccse

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.06. 21:46
Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott Szalai Attilával felálló Fenerbahce 1–1-es döntetlent játszott a listavezető Trabzonspor ellen a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 28. fordulójában vasárnap. Tette mindezt úgy a Fener, hogy több mint 70 percet emberhátrányban játszott, a korai kiállításból pedig botrány lett.

A meccs 18. percében, 0–0-nál jártunk, amikor Ifran Kahveci megtaposta ellenfelét, Zorbay Kücük játékvezető pedig hosszas videózást követően felmutatta neki a piros lapot. A taposás ténye a felvételek alapján vitathatatlan, a Fener játékosai mégis teljesen kiakadtak, sőt: a klub közleményt adott ki a kiállítással kapcsolatban. Ifran Kahveci megtaposta ellenfelét, Zorbay Kücük játékvezető pedig hosszas videózást követően felmutatta neki a piros lapot. A taposás ténye a felvételek alapján vitathatatlan, a Fener játékosai mégis teljesen kiakadtak, sőt: a klub közleményt adott ki a kiállítással kapcsolatban.

„Már korábban is kifejeztük aggodalmunkat a kijelölt játékvezetővel kapcsolatban, a 18. percben történt esetnél pedig egész Törökország láthatta, hogy nekünk volt igazunk” – olvasható a Fenerbahce közleményében.

A KIÁLLÍTÁST MEGELŐZŐ SZABÁLYTALANSÁG MEGTEKINTHETŐ ITT!

Nem sokkal később a Trabzonspor megszerezte a vezetést, a szünet előtt nem sokkal pedig egy szurkolóra szegeződtek a tekintetek. A hazai drukker megelégelte a játékvezető – szerinte helytelen – ítéleteit, s a pályán szeretett volna elégtételt venni ezért.

Kücüknek azonban nem esett bántódása, mert a Fener válogatott kapusa, Altay Bayindir két társa segítségével elkapta a berohanó szurkolót, és megakadályozta, hogy rátámadjon a játékvezetőre.


A Fener a 71. percben kiegyenlített, de a drukkerek ezután sem nyugodtak le, több illetéktelen tárgyat is a pályára dobtak az ellenfél egyik szögletrúgásánál, ezek miatt pedig a Trabzon görög játékosa, Anasztasziosz Bakaszetasz a földre került.


TÖRÖKORSZÁG, SÜPER LIG

28. FORDULÓ

Fenerbahce–Trabzonspor 1–1
Fenerbahce: Szalai Attila végigjátszotta a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik