Liga 1: emlékezetes nap lesz, először játszik új stadionjában a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.10.15. 14:24
null
Debütál a Sepsi OSK új stadionja (Fotó: Sepsi OSK)
Diószegi László elnök az új otthonnak, valamint a klub saját sörének is nagyon örül, és természetesen győzelmet remél a szombati bajnoki mérkőzésen.


Akárcsak három és fél éve, a Sepsiszentgyörgyön rendezett első Liga 1-es mérkőzésen, a város új stadionjában is a FC Voluntari lesz a Sepsi OSK első vendége. A magyarországi támogatásból a város Csíkszereda felőli kijáratánál felépült, 8230 férőhelyes, UEFA négyes kategóriájú Sepsi OSK Aréna (a Sepsi Aréna elnevezés már 2018 óta foglalt, az a szomszédos multifunkcionális sportcsarnoké) múlt hétre tervezett hivatalos avatóünnepsége elmaradt ugyan az egyre inkább romló romániai járványhelyzet miatt, a székelyföldi klub a válogatott szünetben elkezdte az átköltözést új otthonába.

Nemcsak a csapat, hanem a klub vezérkara, sőt a szurkolói bolt is az arénában működik tovább – utóbbi szombat délelőtt, az első mérkőzés napján nyit ki először új helyén. Az elöljárók másik meglepetése a szurkolók számára a csapat nevét viselő sör szombati piacra dobása lesz – a csíkszentsimoni gyárban készített itallal a Sepsi lesz az első, saját sört forgalmazó romániai futballklub.

Diószegi László klubelnök a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy bár a létesítmény homlokzatán van még hátra némi munka, a mérkőzések megrendezését már semmi sem akadályozza.

„Nagyszerű érzés beköltözni az új otthonunkba, óriási munka van benne. Egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy ne nyerjük meg a szombati mérkőzést. A játékosokat is feldobta az új stadion, érzem, hogy nagyon lelkesek” –
mondta lapunknak a Sepsi elnöke.

Az új stadion első mérkőzése egyben az új edző, Cristiano Bergodi bemutatkozása is lesz a szentgyörgyi kispadon. Az olasz szakvezető szerint az új stadion plusz motivációt adhat csapatának, hiszen rendkívüli minőségű pálya lesz a csapat otthona, amelyen kiválóan lehet futballozni.

„Nagy elvárásaim vannak, de figyelembe kell venni, hogy még csak néhány napot dolgoztam a fiúkkal. Nyitottak arra, amit kértem, és a mérkőzés reményeim szerint hosszú és sikeres út kezdete lesz” – mondta online sajtótájékoztatóján Bergodi, aki azért tart egykori csapatától, az elmúlt években rendre a kiesés ellen küzdő Voluntari ugyanis ötös győzelmi sorozata révén a Liga 1 negyedik helyén áll.

A mérkőzésre a járvány miatti korlátozások miatt csupán 2400 jegyet bocsájtott áruba a klub, és mivel az új aréna a város legszélén áll, a mérkőzés előtti órákban külön buszjáratok indulnak a stadionhoz.

LIGA 1
12. FORDULÓ
SZOMBAT

16.30: Sepsi–Voluntari – élőben az NSO-n!

Az élcsoport:
1. CFR 30 pont (11 mérk.), 2. Botosani 22 (11), 3. FCSB 21 (20–11, 11), 4. Voluntari 21 (15–12, 11), ...12. Sepsi 10 (11)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik