Magasra tette a lécet Sallai Roland; Hatos Gábor ismét bizonyított

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2024.09.14. 23:59

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:

 

 

Magasra tette a lécet Sallai Roland: a török élvonalbeli Galatasaray új igazolása minden versenysorozatban az élen végezne az isztambuli labdarúgócsapattal. Az 54-szeres magyar válogatott támadó Isztambulba érkezését a Galatasaray YouTube-csatornája élőben közvetítette. Sallainak a Galatasaray a negyedik külföldi klubja. A 2016–2017-es idényben a Puskás Akadémiától kölcsönben az olasz Palermóban szerepelt, a felcsútiaktól ezt követően a ciprusi APOEL, majd a Bundesligában szereplő Freiburg 2018 augusztusában 4.5 millió eurót fizetett a játékjogáért. A 27 éves szélsőnek most olyan neves futballisták mellett kell kiharcolnia a helyét, mint Michy Batshuayi, Mauro Icardi, Dries Mertens, Victor Osimhen és Hakim Zijes.

„A negyvenéves Hatos Gábor győzelmével ismét bizonyította, hogy nem véletlenül ért el annak idején nemzetközi szinten is kimagasló eredményeket. Ha nincs is olyan formában, mint tizenkét éve, amikor az olimpiai bronzérmét szerezte, mentalitása a régi önmagát idézte, megnyerő volt, hogy hatalmas tűzzel birkózott. A fiataloknak példakép lehet, így kell hozzáállni a mérkőzésekhez” – többek között ezt mondta lapunknak az országos birkózó-bajnokságot értékelve Bácsi Péter, a szövetség szakmai igazgatója, aki szerint ez alkalommal „hazai viszonylatban közepesen erős mezőny gyűlt össze”.

Nem tették ki az időjárás viszontagságainak a fiatal és idősebb amatőr kosárlabdázókat, a forró nyárból néhány nap alatt hideg ősz lett, eső és szél tarkítja immár az életünket, emiatt a szervezők a jól megszokott Hősök tere helyett a Ludovika Arénába vitték a Magyar Kosárlabdázás Napját. Hosszú idő után ismét átadták az idény legjobbjainak járó díjakat, életműdíjat vehetett át a korábbi kiváló nemzetközi játékvezető, Berki János, és köszöntötték az első és eddig egyetlen magyar kosarasként az amerikai profi ligában, az NBA-ben szereplő, ott először 25 éve pályára lépő Dávid Kornélt.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik