Ez nem sikerült: a Valencia lemondott Rafael van der Vaartról

Vágólapra másolva!
2007.08.22. 16:19
A spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában (La Liga) szereplő Valencia lemondott a Hamburg holland válogatott labdarúgójáról, Rafael van der Vaartról. Hiába ajánlott a spanyol gárda már több mint húsz millió eurót is a kiváló középpályásért – és hiába akart Van der Vaart is klubot váltani – az átigazolásból úgy tűnik nem lesz semmi.
Rafael van der Vaart Hamburgban már játszhat a Honvéd ellen
Rafael van der Vaart Hamburgban már játszhat a Honvéd ellen
Rafael van der Vaart Hamburgban már játszhat a Honvéd ellen
Rafael van der Vaart Hamburgban már játszhat a Honvéd ellen

Ami nem megy, az nem megy! Még egy olyan nagy csapatnak, mint a Valeciának is be kellett látnia, hogy nem minden a pénz. Hiába ajánlott a BL-selejtezők utolsó körében érdekelt spanyol alakulat csillagászati összeget is Rafael Van der Vaartért, úgy néz ki a középpályás marad Németországban. A játékos jelenlegi kenyéradója, a Hamburg ugyanis visszautasította a Valencia 22 millió eurós ajánlatát is.

"A Hamburg egyszerűen nem is akart tárgyalni az üzletről. Nem a pénzen múlott" - nyilatkozta Miguel Angel Ruiz, a Valencia sportigazgatója utalva arra, hogy amit lehetett, azt megtették az ügy (valenciai szempontból) sikeres megoldása érdekében.

A Valencia tehát úgy néz ki lemondott a holland labdarúgójáról, és inkább egy másik játékmester után néz. Pedig Van der Vaart szívesen igazolt volna a spanyol csapathoz, ám mostanra már ő is belátta, hogy az üzletből nem lesz semmi.

"Ha a Valenciának még egyáltalán szándékában áll szerződtetni, akkor is hamarosan eláll az üzlettől, és más játékost keres, ugyanis túl régóta húzódik az ügyem.” - nyilatkozta csalódottan a Bild című német lapnak Van der Vaart.

Az ügynek minimális magyar vonatkozása is van: a holland játékos így pályára léphet a Budapest Honvéd elleni UEFA-kupa-visszavágón. Az első mérkőzésen nem bírtak egymással a csapatok, 0-0-s eredmény született, Van der Vaart pedig "hátsérülésre" hivatkozva kihagyta a találkozót.

VIDEÓ RAFAEL VAN DER VAARTRÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik