Játékossors: Guardiola szívesen látna a Bayernnél - Abidal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.09. 18:14
null
Abidal követheti Guardiolát a Bayernhez (Fotó: Action Images)
A Barcelona labdarúgócsapatától távozó Éric Abidal elmondta, hogy korábbi edzője, Pep Guardiola közölte vele, szívesen látná leendő csapatánál, a Bayern Münchennél. A francia védőnek azonban hazájából is vannak ajánlatai.

Mint ismert, Éric Abidal hat szezont követően, szerződése lejártával elhagyta az FC Barcelonát, így szabadon igazolható játékossá vált. A 33 esztendős védő a katalánoknál négy idényen át dolgozott együtt Pep Guardiolával, aki július elsejétől elfoglalja helyét a Bayern München kispadján, és a jelek szerint igényt tartana a francia játékosra. A katalánok korábbi vezetőedzője egyébként napi négy órán át németül tanul, hogy ne legyenek nyelvi problémái.

„Guardiola tisztában van a helyzetemmel, és örömmel látna engem a csapatában, de a vezérigazgató és az elnök szava a döntő ez ügyben – kezdte Abidal. – Szívesen igazolnék Münchenbe, nagyon jó a kapcsolatom Franck Ribéryvel. A Bayern Európa egyik legjobb csapata, minden lehetséges.”

A 61-szeres válogatott védő hozzátette, a többi kérővel szemben – Monaco, Olympique Lyon, Paris Saint-Germain – nem élveznek prioritást a bajorok, de azért jó lenne, ha a Bayernben játszhatna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik