Hertha: Dárdai vesztesek nélkül maradt az edzőtáborban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.17. 09:04
Véget ért a Hertha BSC nyolcnapos edzőtáborozása Belekben, a berlini együttes vasárnap Antalyából a német fővárosba repül, hogy odahaza folytassa felkészülését a tavaszi szezonra. Dárdai Pál, a csapat magyar edzője szerint az idény második fele sokkal nehezebbnek ígérkezik számukra a Bundesligában, mint az első.

„Minden játékosom jól dolgozott – idézi Dárdai edzőtábort értékelő szavait a Bild. – Egy percre sem adtak lehetőséget arra, hogy kritizáljam őket, vagy hogy kihozzák belőlem az elégedetlen edzőt. Ez a srácokat és a mentalitásukat minősíti. Egy olyan játékosom sincs, aki vesztesen jött volna ki az edzőtáborból.”Dárdai edzőtábort értékelő szavait a Bild. – Egy percre sem adtak lehetőséget arra, hogy kritizáljam őket, vagy hogy kihozzák belőlem az elégedetlen edzőt. Ez a srácokat és a mentalitásukat minősíti. Egy olyan játékosom sincs, aki vesztesen jött volna ki az edzőtáborból.”

Dárdai az új szerzemény Sinan Kurtról elmondta, hogy gyors, jó futballista, de még el kell sajátítania a berlini automatizmusokat, ezért külön foglalkozik vele, de eleinte az U23-as csapattal játszik majd. Ronnyról, akit nem vitt magával az edzőtáborba, elárulta, hogy Berlinben ismét csatlakozik a kerethez, ám megjegyezte, az ő rendszerében nem mindig a jobb játékosok játszanak, hanem a jobb csapat.

„A szezon végéig adott a játékkultúránk, folytatjuk a rövid passzos játékunkat. (…) Ha sikerül azon az úton tovább haladnunk, amelyen nyáron elindultunk, elégedett leszek. Ez esetben még nagyon sok pontot hozzátehetünk a mostanihoz, de ha nem így lesz, akkor sem feltétlenül rossz” – mondta Dárdai, aki hozzátette, fontos számukra a jó tavaszi rajt, és sportolóalkatként mindig többet akar, de nem akar felesleges nyomást helyezni a játékosokra.

A Hertha a bajnokság első felében várakozáson felül teljesítve 32 pontot gyűjtött 17 meccs alatt, ezzel a Bayern München és a Borussia Dortmund mögött a harmadik a tabellán. A berliniek a négy felkészülési mérkőzésükből kettőt megnyertek (Hannover 1–0, Vaduz 1–0), egyen döntetlent játszottak (Mönchengladbach 2–2), az egyiket pedig elveszítették (Bochum 1–4).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik