Hertha: Ha nyerünk, megérdemeljük a kuparészvételt – Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.08. 10:32
A hamburgi, kétgólos vereség után jelentős erőpróba vár a Hertha labdarúgócsapatára a Bundesligában: a 26. fordulóban a Schalkét fogadja Dárdai Pál együttese. A magyar tréner szerint az európai kupaporondra való kilépés szempontjából vízválasztó találkozó vár rájuk pénteken este.

„Forró rangadó vár ránk a következő fordulóban. Ha nyerünk, megérdemeljük a kuparészvételt. Ha kikapunk, akkor nem. Biztos sok nézőnk lesz, kiváló ellenféllel találkozunk, új gyepet kapunk. Nem lehetnek kifogásaink, ez ünnep lesz számunkra – utalt Dárdai a pénteki bajnokira a Bildnek. – A Hamburg elleni mérkőzésünket gyorsan el kell felejtenünk, messze a legrosszabb teljesítményt nyújtottuk a szezonban. Nem lehet belőle pozitívumokat kiemelni, mert nincs mit. A szezonban végig a maximum határértéken játszottunk, ezúttal a minimumon. Olyan ez, mint a gyerekeknél. Amikor mindig a legjobb osztályzatokat kapja, egyszer becsúszhat egy rosszabb jegy. Csak arra kell figyelni, hogy ebből ne legyen rendszer.”Dárdai a pénteki bajnokira a Bildnek. – A Hamburg elleni mérkőzésünket gyorsan el kell felejtenünk, messze a legrosszabb teljesítményt nyújtottuk a szezonban. Nem lehet belőle pozitívumokat kiemelni, mert nincs mit. A szezonban végig a maximum határértéken játszottunk, ezúttal a minimumon. Olyan ez, mint a gyerekeknél. Amikor mindig a legjobb osztályzatokat kapja, egyszer becsúszhat egy rosszabb jegy. Csak arra kell figyelni, hogy ebből ne legyen rendszer.”

A 25. fordulót követően a Hertha 42 ponttal a harmadik helyen áll a tabellán, a Schalke egypontos hátránnyal a negyedik. Utóbbi BL-selejtezős helyen áll, a berliniek viszont BL-csoportkörös pozícióban találhatók. Az oddsokat tekintve a hazai győzelemre körülbelül akkora az esély, mint a vendégsikerre, míg a legjobban a döntetlen fizet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik