Stuttgart: szurkolói bojkott Kleinheislerék ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.08. 14:05
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Stuttgart szurkolói bojkottot hirdettek csapatuk május másodikai, Werder elleni brémai mérkőzésére, mert nem értenek egyet a találkozó hétfői megrendezésével.  

A Bundesliga 32. fordulójának egyetlen vasárnapi mérkőzését, a Werder Bremen–Stuttgart találkozót hétfőre, május másodikára halasztották, mert a meccs helyszínének biztonságáért felelős rendőrséget lefoglalja a május elsejei tüntetések és gyűlések biztosítása.

A döntés komoly ellenérzést váltott ki a Stuttgart rajongóiból, sőt az ultrák úgy döntöttek, hogy a Werder Bremen elleni találkozón nem is jelennek meg. A döntésüket saját weboldalukon jelentették be.

A „Canstatter Kurve" szurkolói csoport tagjai minden Stuttgart-drukkert arra biztatnak, hogy csatlakozzanak hozzájuk és bojkottálják a Werder Bremen elleni összecsapást.

A drukkerek tiltakozását Jürgen Kramny, a Stuttgart vezetőedzője is támogatja.

„Rendkívül nehéz a szurkolóknak hétfő este Brémába eljutniuk – mondta Kramny a Bildnek. – Költségekkel és lemondásokkal jár kimenni a mérkőzésre. Nem örülünk, hogy hétfőre halasztották."

A két város között több mint 600 km a távolság közúton, ennek tükrében egyáltalán nem meglepő a szurkolói bojkott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik