Hertha: Mi nem szeretnénk ebbe a hibába esni – Dárdai

Vágólapra másolva!
2017.05.03. 19:28
null
Mekkora gondot okozhat a Herthának az esetleges sorozatterhelés? (Fotó: AFP)
A statisztika szerint a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha jelenlegi keretével nem feltétlenül bírja a szerda-szombat ritmusú sorozatterhelést – világítanak rá egy német cikkben.

Bár a Hertha a legutóbbi fordulóban 2–0-s vereséget szenvedett a Werder Bremen vendégeként, Dárdai Pál csapata három fordulóval a bajnokság vége előtt az 5. helyen áll a tabellán, és ez a pozíció Európa-liga csoportkört ér. A szurkolók és a játékosok biztosan nagyon örülnének, ha főtáblásként folytathatnák a második számú európai kupasorozatban, ugyanakkor a német RBB online kiadása elemzésében arra világít rá, hogy egy Hertha szintű csapatnak a részvétel nagy fejtörést okozhat.

A felvetés az, hogy vajon bírják-e a sorozatterhelést? A jelenlegi kerettel aligha. Bár tavaly nyáron az El-ből már egyetlen párharc, vagyis két mérkőzés után búcsúzott a gárda (és kezdte közben parádésan a Bundesligát), négy olyan hete is volt a szezonban, amikor két mérkőzést kellett játszania. A második, vagyis a hét végi találkozókon három alkalommal kikapott, csupán egyszer nyert.

A cikk szerzője ebből azt a tanulságot vonta le, hogy a keretet minőségi játékosokkal kellene megerősíteni ahhoz, hogy Dárdaiék bírják az esetleges nagyobb terhelést a következő szezonban, ami viszont drága mulatság. Ingo Schiller pénzügyi igazgató szerint például a büdzsét jelentősen megemelni akkor tudják, ha nem csak egy-egy alkalommal, hanem éveken keresztül, rendszeresen ott lesznek a főtáblán. Ördögi kör…

A Mainzot hozták fel negatív példaként, hiszen a gárda ott lehetett ősszel a csoportkörben, és bár kiesett, ráment az egész szezonja, jelenleg is elkeseredett harcot folytat a bennmaradásért. A cikk végén Dárdai Pált idézik ezzel kapcsolatban.

„Sok csapattal megesett már, hogy bejutott az El-be, aztán a következő évben komoly problémáik adódtak a játékosok megfelelő pihentetésével. Mi nem szeretnénk ebbe a hibába esni.”

A Herthára egyébként nem vár könnyű feladat a hét végén, ugyanis a tabella második helyén álló RB Leipziget látja vendégül a német bajnokság 32. fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik