Hertha: Dárdai nem vitte magával legnagyobb sztárjait az edzőtáborba

Vágólapra másolva!
2023.07.14. 12:40
null
Lukebakio iránt állítólag Bundesliga-élcsapatok is érdeklődnek, Dárdai Pál nem gördít akadályt távozása elé (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a Hertha BSC a következő idényben a német másodosztályban, vagyis a 2. Bundesligában indul, vezetőedzője továbbra is Dárdai Pál. A korábbi magyar szövetségi kapitány már megkezdte csapatával a felkészülést Ausztriában, de legnagyobb sztárjait otthon hagyta – íme, az ok! 


A magyar vezetőedző nem vitte magával az ausztriai edzőtáborbaKrzysztof Piateket, Lucas Tousart-t, Suat Serdart, Alexander Schwolowot és a keret legértékesebb játékosát (12 millió euróval), Dodi Lukebakiót – írta meg a BZ-Berlin.

A felsorolt játékosok piaci összértéke nagyjából 34 millió euró, s ha az eladásukból legalább ekkora összegre tenne szert a Hertha, abból finanszírozni tudná a klub Dárdai Pál tervezett erősítéseit.

A berliniektől a Bundesliga-idény vége óta 5 játékos távozott lejáró szerződéssel, 2 kölcsönben és szintén 5 transzferdíjért cserébe. Közülük a két legdrágább a spanyol Omar Alderete és a német Jessic Ngankam volt, mindkettőjükért 4 millió eurót fizettek. Előbbi a Getaféhoz, utóbbi a Frankfurthoz szerződött.

Ami az érkezőket illeti: eddig a kölcsönből visszatérő és a korosztályos csapatokból felhozott játékosokon kívül négy átigazolást jelentett be a klub – közülük hárman ingyen, Marius Gersbeck kapus 300 euróért érkezett. Ezek között a játékosok között nincs ott Dárdai Bence, aki szintén az első csapattal készül Asuztriába, sőt, már bombagólt is szerzett.

Az egyik új érkező kapcsán azonban máris balhé alakult ki a klub körül, hiszen az egykor az Union Berlinnél éveket eltöltő 32 éves belső védőnek, Toni Leistnernek így üzentek a szurkolók: Takarodj a klubunktól!

Az biztos, Dárdainak továbbra sincs könnyű dolga, ha bajnokesélyes csapatot akar faragni a Hertha BSC-ből a 2. Bundesligában.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik