Bundesliga: visszavonul a harmadik legtöbb meccset játszó légiós

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.18. 11:36
Haszebe Makoto nyáron befejezi profi pályafutását (Fotó: Getty Images)
Az idény végén visszavonul a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) a külföldi labdarúgók között harmadik legtöbb mérkőzésen játszó Haszebe Makoto – jelentette be közösségi oldalán a japán labdarúgó csapata, az Eintracht Frankfurt.

A 2023–2024-es idény végeztével, közel 700 mérkőzés után felhagy a profi futballal a 40 éves japán védő, Haszebe Makoto, aki még a 2008–2009-es idény előtt állt légiósnak és igazolt az Urawa Red Diamondstól ahhoz a német élvonalbeli VfL Wolfsburghoz, mellyel történelmi tettet hajtottak végre és megnyerték a bajnokságot a Bayern München és a Stuttgart előtt – a Leverkusen és a Wolfsburg bajnoki címei közötti 14 bajnokságból 12-t nyert a Bayern, kettőt a Dortmund.

Haszebe ikonikus alakja lett az elmúlt 16 évben a Bundesligának, hiszen a Wolfsburg után 2013-tól egy évig a Nürnberg játékosa volt, de már 10 éve erősíti jelenlegi csapatát, a Frankfurtot.

Az Opta statisztikái szerint a Német Kupát és az Európa-ligát is megnyerő Haszebe összesen 383 mérkőzésen lépett pályára a német bajnokságban, ezzel a Bundesliga történetének harmadik legtöbb meccsen játszó külföldi játékosa lett Claudio Pizarro (490) és Robert Lewandowski (384) mögött, de a lengyel csatárt még megelőzheti, ha lehetőséget kap a bajnoki hajrában, sőt, minden sorozatot figyelembe véve a 40 éves védő 691 mérkőzésen lépett pályára pályafutása során.

„Huszonkét profi labdarúgóként eltöltött év után itt az ideje, hogy befejezzem a pályafutásomat. Alaposan átgondoltam a döntést és úgy gondolom, most van itt az ideje. Büszkén tekintek vissza arra, amit az évek során átélhettem. Számos felejthetetlen pillanat jellemezte a Frankfurtnál töltött időszakomat. Kezdettől fogva jól éreztem itt magam, Frankfurt lett a második otthonom” – idézte a klub honlapja Hasebét, aki visszavonulása ellenére nem távozik a csapattól, más, egyelőre nem ismert szerepkörben marad a klub kötelékében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik