Idén összejön? Klubrekordért igazolhat a Bayernhez a portugál középpályás

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.03. 15:50
Joao Palhinha idén nyáron már tényleg a Bayern Münchenhez igazol? (Fotó: Getty Images)
A Sky Sports információi szerint a német rekordbajnok Bayern München mindenben megegyezett az angol élvonalbeli Fulhammel Joao Palhinha átigazolásának ügyében.

A 28 éves portugál válogatott középpályás klubváltása már tavaly nyáron, az átigazolási időszak végén is felvetődött, olyannyira, hogy a Bayern München 65 millió eurót fizetett volna érte, Palhinha pedig nemcsak az orvosi vizsgálatokon esett át, hanem a klub mezében is fotózták, de az akkori beszámolók szerint a Fulham az utolsó pillanatban meggondolta magát, mert nem tudta megszerezni a Manchester Unitedtől Scott McTominay-t.

A hosszú évek után a mögöttünk hagyott idényben trófea nélkül maradó Bayern a Sky információi szerint idén sem tett le a 30-szoros portugál válogatott középpályás megszerzéséről, s 43.2 millió fontot (plusz bizonyos feltételek teljesülése esetén még 4.2 millió fontot) fizet a londoniaknak a németországi Európa-bajnokságon a franciák elleni negyeddöntőre készülő labdarúgóért.

A Sky német kiadása hozzátette, hogy Palhinha négyéves szerződést köthet, az orvosi vizsgálatokon pedig az után eshet át, hogy a portugálok számára véget ér a kontinenstorna.

Palhinha Lisszabonban nevelkedett, 2014-tól erősítette a Sportingot, amely többször kölcsönadta élvonalbeli kluboknak, majd 2022 nyarán 22 millió euróért vette meg őt a Fulham, melynek színeiben 79 mérkőzésen lépett pályára, s védekező feladatai ellenére nyolc gólt szerzett.

Amennyiben az átigazolás valóban ekkora összegért valósul meg, a Fulham klubrekordot dönt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik