Még egy évet marad Lipcsében a hollandok Eb-elődöntőse – sajtóhír

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.29. 15:16
Xavi Simons marad Lipcsében (Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig sajtóhírek szerint újabb egy évre kölcsönveszi Xavi Simonst.

 

A német Kicker információi szerint a 20-szoros holland válogatott Xavi Simons úgy döntött, még egy évet marad Lipcsében, és nem enged a Bayern München csábításának. A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is soraiban tudó Leipzig csak egy újabb kölcsönszerződést engedhet meg magának – opciós lehetőség nélkül –, mivel a 21 éves támadót 2027-ig szerződés köti a francia bajnok Paris Saint-Germainhez.

Fabrizio Romano transzferguru is arról számolt be, hogy a játékos csak jövő nyáron távozhat végleg a PSG-től, addig kölcsönben maradna a szászországi csapatnál.


Xavi Simonst 4 millió euróért vette meg a PSG tavaly a holland PSV-től, majd rögtön kölcsön is adta Lipcsébe, ahol összesen 43 mérkőzésen 10 gólt és 15 gólpasszt termelt az előző idényben. Az Európa-bajnokságon a holland csapattal elődöntőig jutó futballista értékét jelenleg 80 millió euróra taksálja a Transfermarkt. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik