Megújult vezetéssel és a PL-ből érkező játékosokkal törné meg a Kane-átkot a Bayern

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.07.20. 11:52
Balról: Jan-Christian Dreesen, Vincent Kompany és Max Eberl (Fotó: AFP)
Lehet óriási hőség a vén kontinensen, tombolhat a nyári szünet, nyújthat megannyi érdekességet és szórakozási lehetőséget a strandok és fesztiválok világa, mint rendesen, most is óriási figyelem övezi a futballvilág átigazolásait. Idén is nekilátunk, hogy rendet vágjunk a transzferek között – ahogyan az 2008 óta hagyomány, a Premier League és a Serie A után a Bundesligával folytatjuk a kört.

 

BAYERN MÜNCHEN: Káosz után K. und K.? – tettük fel a kérdést tavaly, majd szinte már megszokásból így folytattuk: mint rendesen, a bajnoki cím elhódítása után a Bajnokok Ligája-elsőség a cél. 

A vezetői és vezetőedzői válság lezárása után a Harry Kane-korszak (a másik K betű Kim Min Dzsét takarta) pocsékul kezdődött: ugyan az angol támadó szekérszámra termelte a gólokat, a bajnokságban csak a 3. helyen végeztek, a Német Kupából kiütötte őket az 1. FC Saarbrücken, a Bajnokok Ligája elődöntőjében pedig jobbnak bizonyult a Real Madrid. 

Változott a vezetés is: Oliver Kahn és Hasan Salihamidzic ideje a pálya után a klubházban is lejárt tavaly. A Bayern elnöke a 70 esztendős Herbert Hainer, az igazgatótanács elnöke Jan-Christian Dreesen, míg Uli Hoeness és Karl-Heinz Rummenigge a felügyelőbizottság tagja (az FB elnöke maga Hainer, aki rendre dicséri nyilatkozataiban a két klubikont, Hoenesst és Rummeniggét). Tavaly az RB-csoportnál már bizonyító, osztrák Christoph Freund lett a sportigazgató, majd jött „fölé” Max Eberl, aki a Bayern saját nevelésű futballistájából lett az egyik legjobb német futballvezér. 

Érte 4.5 millió eurót kellett fizetni az RB Lipcsének, Münchenben az igazgatótanács tagja is lett a pénzügyekben illetékes Dr. Michael Diederichhel együtt – és ez a háromfős csapat irányítja a klubot.

Több korábbi futballista is dolgozik a Bayern Münchenben, Halil Altintop utánpótlásvezető, Tom Starke a kapusedzők főnöke, Giovane Élber, Klaus Augenthaler, Hans Pflügler, Lothar Matthäus, Claudio Pizarro, Daniel Van Buyten, Stefan Effenberg, Thomas Linke, Raimond Aumann, Roy Makaay és Diego Contento a klub nagykövetei, és alighanem a világ egyik legjobb öregfiúkcsapatát alkotják alkalomadtán.

Érdekes, hogy a tehetségfejlesztést a Salzburgban dolgozó Richard Kitzbichler irányítja a nyártól, a vele annak idején az osztrákoknál együtt tevékenykedő, majd a Monacóhoz igazoló szintén osztrák Walter Gfrerer a profiknál lesz „teljesítménymenedzser”.

Maga Rummenigge jelentette be, hogy Eberl választotta ki az új edzőt, a belga Vincent Kompanyt, aki az Anderlechtnél és a Burnleynél bizonyított (az angol csapat 12 millió euróért bontotta fel a szerződését), visszavonulása után volt edző, vezetőedző, majd menedzser – és személyében nem egy „nagy név” kapta meg a kispadot, hanem egy roppant tehetséges, feltörekvő fiatal szakember. 

Kompany hozta magával a Floribert Ngalula, Bram Geers, Rodyse Munienge hármast, de segítője lesz a mester által még az Anderlechtnél megismert Aaron Danks, és a korábban Salzburgban és Dortmundban tevékenykedő, osztrák René Maric is.

Forrás: Swiss Ramble

Az RB-vonulat megjelenése, majd megerősödése ide vagy oda, a Bayern az Bayern, itt az aranyérmek megszerzése nem cél, hanem kötelesség – és van is miből vásárolni, ugyanis a klub költségvetése több mint stabil, évről évre tisztes nyereséggel zárják az idényt, a tavalyit adózás utáni 36 millió eurós haszonnal fejezték be, előtte 13-ig jutottak. 

Az éves bevételek 654-ről 744 millió euróra nőttek, ez klubrekord, bérekre évi 416 milliót fizettek ki (Emlékeznek még? Nincs ennyi a Milan összbevétele), az amortizáció a vásárlások és a gigabérek miatt évi 111 millió euró, de majdnem ennyit folyt be az előző lezárt idényben játékosok eladásából (aztán ehhez hozzátett jócskán még Joshua Zirkzee). 

Ha megnézzük az előző évek transzfereit, akkor látjuk, átlagban évente jó 50 millió euró körüli összeget költenek az eladásokon felül vásárlásokra, nem számolva természetesen az ilyenkor szokásos aláírási és ügynöki díjakat. A keret értéke most a Transfermarkt szerint 1.1 milliárd euró, ennél csak a Manchester City, a Real Madrid és az Arsenal (!) játékosai érnek többet, az előző tíz évben az eladásokon felül összesen 451 millió eurót költöttek vásárlásra a müncheniek…

A Bundesliga átigazolási rekordjai (Forrás: Transfermarkt)

 A télen kölcsönvett angol védő, Eric Dier harmincéves, ő ingyen érkezett most, évi ötmillió euró bruttó fizetésért írt alá egy évre. Tavaly 67 millió euró sem volt elég Palhinhára, most 51 millióért eladta a Fulham a 29 éves portugál szűrőt, plusz ötmilliót kaphat még az angol klub. Palhinha a Bayern 5. legdrágább játékosa lett, de a lista első 15 helyezettje közül csak Harry Kane szerződött nála idősebb korban Münchenbe – az angol csatár 30 évesen, de rekorderként, 95 millió euróért érkezett. Érdekes, hogy hiába a vezetőség- és edzőváltás, ismét megpróbálták megszerezni a portugált, most sikerrel jártak.

 

Palhinha azonnal bekerült a Bundesliga legértékesebb 11-ébe, miként a jobbszélső Michael Olise, aki eggyel megelőzte a rekordlistán Palhinhát: érte 53 millió eurót kért és kapott a Crystal Palace, még 6 millióban reménykedik, és a következő vételárból is részesedik.

„Új impulzusokat szeretnénk hozni a csapatba, új energiát, új ötleteket – ez az, amit olyan játékosok képviselnek, mint Michael Olise. A megbeszélések során azonnal jelezte, hogy nagyon szeretne az FC Bayernhez igazolni. Gazdagítani fogja a játékunkat” – mondta róla Eberl. Freund hozzátette: „Michael gyors, trükkös, gólérzékeny, sokoldalú támadó. Gól- és gólpasszstatisztikái máris kiválóak,  és még rengeteg potenciál van benne. A szurkolók olyan játékosokért jönnek a stadionba, mint Olise”. Aki sérülései miatt az előző idényben csak 19 bajnokit játszott, de ezalatt is elért 16 kanadai pontig. Az éves fizetése sem sokkal marad el a 16-tól, millióban, bruttóban, bónuszokkal együtt.

A spanyol balszélső, Bryan Zaragoza tavaly ősszel bemutatkozott a válogatottban, a télen 4 millióért kölcsönvette a Bayern a Granadától, nem sokat játszatta, de most 12 millióért végleg megszerezte. A japán középső védő, Ito Hiroki az előző idény egyik felfedezettje volt, a 25 éves középhátvédért 23.5 milliót fizettek, a bónusza még 6.5 millió. A 18 éves ausztrál éket, Nestory Irankundát az Adelaide Unitedből szúrták ki, Armindo Siebet visszaopciózták a Greuther Fürthtől, de kölcsönadták a Mainznak két évre, vételi opcióval. A 18 éves karmester, Maurice Krattenmacher, horvát kollégája, Lovro Zvonarek, a 16 esztendős csatár, Gibson Nana Adu, Paul Wanner és az U20-as válogatott balbekk, Frans Krätzig is elkerült egy időre a klubtól.

Az U19-es válogatott szélső, Arijon Ibrahimovic fejlődött az előző idényben a Frosinonében, többet is, mint a támadó mindenes Gabriel Vidovic a Dinamo Zagrebben, de mindez eltörpül ahhoz képest, ahogyan az amerikai középpályás, Malik Tillman szerepelt a PSV-ben: a játékjoga már 20 millió eurót ér, érvényesítette is a 12 milliós opcióját a holland csapat. A Bayern két évig visszaveheti Tillmannt 35 millió euróért, ha így fejlődik tovább, erre bizonyosan sor kerül.

A horvát védelmi mindenes, Josip Stanisic mutatta meg legszebben, mit tesz egy tehetséges, szorgalmas és sikeréhes fiatallal egy kis bizalom és játéklehetőség: Leverkusenben a Bundesliga legjobb hátvédjei közé emelkedett.

Pár játékos ideje éppen most jár le Münchenben a szaksajtó szerint, Matthijs de Ligt (Manchester United? PSG?), Daniel Perec (Bochum?), Serge Gnabry (Newcastle United?), Kim Min Dzse (Inter?), Joshua Kimmich (PSG? Al-Ahli Szaúdi? Arsenal? Liverpool? Real Madrid? Manchester City? Chelsea? Barcelona?), Leroy Sané (Newcastle United?), Kingsley Coman (PSG? Fenerbahce?), Alphonso Davies (Real Madrid), Nusszair Mazraui (Galatasaray?) is távozhat.

Federico Chiesát már évek óta üldözi a Bayern, most több lap szerint is eladó a szélső, a L’Équipe szerint 90 milliót adna a német csapat a volt lipcsei Xavi Simonsért – a német U18-as válogatott Assan Ouédraogo ellenben visszautasította a bajorokat, és a Lepizighez írt alá, mondván, ott többet játszhat és így többet fejlődhet, a pénz meg nem fontos.

A német Sky szerint Simons és a müncheni vezetőség már egymás tenyerébe csapott, a németek olaszosan képzelik el a Hogyan tovább?-ot: kölcsönjáték, vételi kötelezettséggel.

Ha már pénz: Davies évi 16 milliós bérért hosszabbítana, az aláírásáért szerény 15 millió eurót kér, most 11.3 milliós fizetést kap csak – a bayernes dobogós trió Kane (25 millió, szintén bruttóban), Manuel Neuer (21 millió) és Thomas Müller (20.5 millió), de a fentebbi, mások által csábított sztárok sem sokkal maradnak el a 20 milliótól. Plusz bónuszok.

A Sport Bildben arra hívta fel a figyelmet Christian Falk, hogy a játékosok fizetését évi bruttó 12 millió euró körül maximalizálná a klub – ezért nem vesznek tehát most világklasszist, ezt már mi tesszük hozzá. Lásd még: Kane bére. Itt jegyeznénk meg, hogy az aláírási pénzeket sokszor hozzácsapják a fizetéshez, évekre elosztva.

Kimmichhel szívesen hosszabbítanának, de nem 19.5 milliós bérrel, amennyit most keres, hasonló okokból engednék el Leon Goretzkát. Eberl nem adná el mindenképpen Sanét sem, írják a német lapok, de kitalálták: egy új, kevesebb bért garantáló kontraktus enne a feltétele. 

A Bundesliga legnagyobb értékű 11-e (Forrás: Transfermarkt)

A nemsokára 35 éves Müller decemberben hosszabbított, fejedelmi bért kap 2025 nyaráig, az előző idényben 19 kanadai pontot hozott 2200 perc alatt. Kimmichhel a másik gond az, hogy a Bild szerint a játékos kijelentette, hogy ezentúl a középpályán szeretne szerepelni, nem pedig a védelem jobb oldalán – csak éppen elöl óriási a konkurenciája (Palhinha, Aleksandar Pavlovic, Goretzka, Konrad Laimer, de Ito és Dier is szokott azon a poszton futballozni).

A Foot Mercato jólértesült újságírója szerint a München tett már lépéseket a monacói Breel Embolo megszerzéséért, és ha jobban a pletyka mögé nézünk, akkor rájövünk: a svájci éket Eberl egyszer már megvette, még a Mönchengladbach sportigazgatójaként. A Rennes szélsőjét, Désiré Douét Kompany nagyon szeretné a keretében tudni, beszélt is már vele erről, „a már meglévő” francia szélsőt, Mathys Telt ugyanakkor nem engedi el a mester, holott rákérdezett pár klub Tel mozdíthatóságára. A 17 éves dél-koreai Pak Szung Szu a meglepetéskiszemelt erre a posztra, őt a másodosztályú Szuvon Bluewingsből szúrták ki a scoutok, és elhívták próbajátékra.

A leverkuseni Jonathan Tah annyiba kerülne, mint Ito, de Eberl nem ad ennyit érte, alighanem jövőre a szerződése lejárta után ingyen elhozhatná. Nathan Akét pedig nem adta el a Manchester City, írja a tz.de.

Dani Olmót, Nico Williamset, Manuel Ugartét, Ademola Lookmant, a mainzi szélsőt, Brajan Grudát és Jeremie Frimpongot is szóba hozták a Bayernnel.

„A Premier League a világ legjobb bajnoksága. Ha van esélyed onnan játékost igazolni, meg kell tenned, mert erős és technikás, és sok pozitív dolgot hoz onnan magával. Ha mondjuk Belgiumból vagy Franciaországból igazolsz, az is működhet, de mindig rejt magában kockázatot, hogy nem lesz elég jó a Bundesligához. De ha a PL-ből szerzel meg valaki, tudod, a legjobb ligában teljesített jól, ezért kicsi a kockázat abban, ha őt igazolod le. Harry Kane mögött kiváló idény áll, Eric Dier rendszeresen szerepelt a hátvédsorban, róla senki sem hitte volna, hogy a védelem alapembere lesz. Ezért kell a Premier League-ből igazolni” – nyilatkozta a Bayern egykori játékosa, Markus Babbel, aki ma már sportigazgatóként dolgozik. 

A babonásak szerint ezzel csak egy a baj: Harry Kane-nel együtt importálták a Kane-átkot is, miszerint lőhet bármennyi gólt a támadó, sokat vagy keveset, egy biztos: az aktuális csapata nem nyer egyetlen trófeát sem…

Ez így nem igaz egyébként, az angol válogatottal nyert egyszer egy trófeát, még az U17-esek között.


A BUNDESIGA ÁTIGAZOLÁSAI
2024 NYARA

FC AUGSBURG
ÉRKEZETT: Kristijan Jakic (Eintracht Frankfurt, kölcsön után végleg, 5 000 000 euró), Samuel Essende (Vizela, 4 000 000 euró), Keven Schlotterbeck (Freiburg, 2 500 000 euró), Nediljko Labrovic (HNK Rijeka, 2 500 000 euró), Yusuf Kabadayi (Bayern München II, 900 000), Steve Mounié (Brest, ingyen), Dimitriosz Jannulisz (Norwich City, i.)
Kölcsönből vissza: Nathanaël Mbuku (St.-Étienne), David Colina (Vejle), Irvin Cardona (St.-Étienne), Okugava Maszaja (Hamburg), Lasse Günther (Wehen Wiesbaden)
TÁVOZOTT: Sven Michel (Paderborn, 300 000), Iago (Bahia, ingyen), Ermedin Demirovic (VfB Stuttgart, 21 000 000)
Kölcsönbe: Lasse Günther (Karlsruhe), Dion Beljo (Rapid Wien), David Colina (Vejle)
Kölcsönből vissza: Kevin Mbabu (Fulham), Pep Biel (Olympiakosz)

BORUSSIA DORTMUND
ÉRKEZETT: Waldemar Anton (VfB Stuttgart, 22 500 000 euró), Serhou Guirassy (VfB Stuttgart, 18 000 000)
Kölcsönből vissza: Tom Rothe (Holstein Kiel), Giovanni Reyna (Nottingham Forest), Soumaila Coulibaly (Royal Antwerpen)
TÁVOZOTT: Ole Pohlmann (Rio Ave, 1 600 000), Marius Wolf (szerződése lejárt), Mats Hummels (szerződése lejárt), Marco Reus (szl.)
Kölcsönből vissza: Ian Maatsen (Chelsea), Jadon Sancho (Manchester United)

BAYER 04 LEVERKUSEN
ÉRKEZETT: Aleix García (Girona, 18 000 000 euró), Jeanuël Belocian (Rennes, 15 000 000 euró), Martin Terrier (Rennes, 20 000 000)
Kölcsönből vissza: Szardar Azmun (Roma)
TÁVOZOTT: Patrick Pentz (Bröndby, 2 550 000), Szardar Azmun (al-Sabab, 5 000 000)
Kölcsönbe: Noah Mbamba (Fortuna Düsseldorf)
Kölcsönből vissza: Josip Stanisic (Bayern München), Borja Iglesias (Betis)

FC BAYERN MÜNCHEN
ÉRKEZETT: Michael Olise (Crystal Palace, 53 000 00), Joao Palhinha (Fulham, 51 000 000), Ito Hiroki (VfB Stuttgart, 23 500 000), Bryan Zaragoza (Granada, kölcsön után végleg, 13 000 000), Nestory Irankunda (Adelaide United, 3 400 000), Armindo Sieb (Greuther Fürth, 1 500 000), Eric Dier (Tottenham, kölcsön után végleg, ingyen), Gibson Nana Adu (Unterhaching), Maurice Krattenmacher (Unterhaching), Lovro Zvonarek (Bayern München II)
Kölcsönből vissza: Josip Stanisic (Bayer Leverkusen), Gabriel Vidovic (Dinamo Zagreb), Paul Wanner (Elversberg), Arijon Ibrahimovic (Frosinone), Frans Krätzig (Austria)
TÁVOZOTT: Malik Tillman (PSV, kölcsön után végleg, 12 000 000), Maurice Krattenmacher (Ulm), Bouna Sarr (szl.), Eric-Maxim Choupo-Moting (szl.)
Kölcsönbe: Frans Krätzig (VfB Stuttgart, 500 000)
Kölcsönbe: Gibson Nana Adu (Unterhaching), Armindo Sieb (Mainz), Lovro Zvonarek (Sturm Graz), Paul Wanner (Heidenheim)

VFL BOCHUM
ÉRKEZETT: Patrick Drewes (Karlsruhe, 100 000), Ivan Ordec (Dinamo Moszkva, kölcsön után végleg, i.), Dani de Wit (AZ, i.), Ibrahima Sissoko (Strasbourg, i.)
Kölcsönből vissza: Gerrit Holtmann (Darmstadt)
TÁVOZOTT: Patrick Osterhage (Freiburg, 4 800 000), Aszano Takuma (Mallorca, i.), Kevin Stöger (Mönchengladbach, i.), Andreas Luthe (visszavonult), Christopher Antwi-Adjei (szl.), Michael Esser (visszavonult), Philipp Förster (szl.)
Kölcsönből vissza: Goncalo Paciencia (Celta Vigo), Keven Schlotterbeck (Freiburg)

EINTRACHT FRANKFURT
ÉRKEZETT: Hugo Ekitiké (PSG, k. v., 16 500 000), Can Uzun (Nürnberg, 11 000 000), Lisztes Krisztián (Ferencváros, 4 500 000), Oscar Höjlund (Köbenhavn, 1 350 000), Robin Koch (Leeds United, kölcsön után végleg, i.), Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt U19)
Kölcsönbe: Rasmus Kristensen (Leeds United)
Kölcsönből vissza: Igor Matanovic (Karlsruhe), Nathaniel Brown (Nürnberg), Paxten Aaronson (Vitesse), Aurele Amenda (Young Boys), Faride Alidou (1. FC Köln), Jessic Ngankam (Mainz)
TÁVOZOTT: Kristijan Jakic (Augsburg, k. v., 5 000 000), Sebastian Rode (visszavonult), Haszebe Makoto (visszavonult)
Kölcsönbe: Paxten Aaronson (Utrecht), Nacho Ferri (Kortrijk), Hrvoje Smolcic (LASK), Elias Baum (Elversberg), Jessic Ngankam (Hannover)
Kölcsönből vissza: Sasa Kalajdzic (Wolverhampton), Donny van de Beek (Manchester United)

SC FREIBURG
ÉRKEZETT: Eren Dinkci (Werder Bremen, 5 000 000), Patrick Osterhage (VfL Bochum, 4 800 000), Maximilian Philipp (VfL Wolfsburg, k. v., 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Robert Wagner (Greuther Fürth), Hugo Siquet (Cercle Bruges), Keven Schlotterbeck (Bochum)
TÁVOZOTT: Keven Schlotterbeck (Augsburg, 2 500 000), Yannik Keitel (VfB Stuttgart, i.), Hugo Siquet (FC Bruges, 3 000 000)
Kölcsönbe: Robert Wagner (St. Pauli)
Kölcsönből vissza: Szalai Attila (Hoffenheim)

1. FC HEIDENHEIM 1846
ÉRKEZETT: Mikkel Kaufmann (Union Berlin, 1 250 000), Mathias Honsak (Darmstadt, i.), Julian Niehues (Kaiserslautern, i.), Luca Kerber (Saarbrücken, i.)
Kölcsönbe: Paul Wanner (Bayern München)
TÁVOZOTT: Jan-Niklas Beste (Benfica, 8 000 000), Tim Kleindienst (Mönchengladbach, 7 000 000), Kevin Sessa (Hertha, i.), Nikola Dovedan (Karagümrük, i.)
Kölcsönből vissza: Eren Dinkci (Werder Bremen)

TSG 1899 HOFFENHEIM
ÉRKEZETT: 
Kölcsönből vissza: Jacob Bruun Larsen (Burnley), Diadié Samassékou (Cádiz), Julian Justvan (Darmstadt), Szalai Attila (Freiburg)
TÁVOZOTT: John Brooks (szl.), Robert Skov (szl.)
Kölcsönből vissza: Wout Weghorst (Burnley)

HOLSTEIN KIEL
ÉRKEZETT: Magnus Knudsen (FK Rosztov, 1 000 000), Armin Gigovic (FK Rosztov, 1 800 000)
TÁVOZOTT: Philipp Sander (Mönchengladbach, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Tom Rothe (Borussia Dortmund)

1. FSV MAINZ 05
ÉRKEZETT: Szano Kaisu (Kasima Antlers, 2 500 000), Nikolas Veratschnig (Wolfsberg, 800 000)
Kölcsönbe: Armindo Sieb (Bayern München)
Kölcsönből vissza: Delano Burgzorg (Huddersfield), Ajmen Barkok (Hertha), Paul Nebel (Karlsruhe)
TÁVOZOTT: Delano Burgzorg (Middlesbrough, 2 750 000), Leandro Barreiro (Benfica, i.), Merveille Papela (Darmstadt, i.), Josuha Guilavogui (szl.)
Kölcsönbe: Ludovic Ajorque (Brest)
Kölcsönből vissza: Sepp van den Berg (Liverpool), Jessic Ngankam (Eintracht Frankfurt)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
ÉRKEZETT: Tim Kleindienst (Heidenheim, 7 000 000), Philipp Sander (Holstein Kiel, 1 000 000), Kevin Stöger (Bochum, i.)
Kölcsönből vissza: Yvandro Borges (NEC), Oscar Fraulo (Utrecht)
TÁVOZOTT: Patrick Herrmann (visszavonult), Tony Jantschke (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Jordan (Union Berlin), Maximilian Wöber (Leeds United)

VFB STUTTGART
ÉRKEZETT: Jamie Leweling (Union Berlin, k. v., 5 000 000), Jeff Chabot (1. FC Köln, 4 000 000), Anthony Rouault (Toulouse, k. v., 3 000 000), Leonidas Stergiou (St. Gallen, k. v., 2 000 000), Ramon Hendriks (Feyenoord, 700 000), Nick Woltemade (Werder Bremen, i.), Justin Diehl (1. FC Köln, i.), Sztefan Drljaca (Dynamo Dresden, i.), Yannik Keitel (Freiburg, i.), Ermedin Demirovic (Augsburg, 21 000 000)
Kölcsönbe: Fabian Rieder (Rennes, 800 000), Frans Krätzig (Bayern München, 500 000)
Kölcsönből vissza: Wahid Faghir (Elversberg), Luca Pfeiffer (Darmstadt)
TÁVOZOTT: Ito Hiroki (Bayern München, 23 500 000), Waldemar Anton (Borussia Dortmund, 22 500 000), Gil Dias (Famalicao, 920 000), Matej Maglica (Darmstadt, k. v.), Haragucsi Genki (szl.), Serhou Guirassy (Dortmund, 18 000 000)
Kölcsönből vissza: Mahmud Dahod (Brighton), Deniz Undav (Brighton) 

RASENBALLSPORT LEIPZIG
ÉRKEZETT: Assan Ouédraogo (Schalke, 10 000 000), Maarten Vandevoordt (Genk, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Hugo Novoa (Villarreal B), André Silva (Real Sociedad), Ilaix Moriba (Getafe)
TÁVOZOTT: Angelino (Roma, k. v., 5 200 000), Christopher Lenz (szl.), Hugo Novoa (Alavés, 1 500 000)
Kölcsönbe: Janis Blaswich (RB Salzburg, 1 000 000), Yannick Eduardo (De Graafschap)
Kölcsönből vissza: Xavi Simons (PSG)

FC ST. PAULI
ÉRKEZETT: 
Kölcsönbe: Robert Wagner (Freiburg), Morgan Guilavogui (Lens)
TÁVOZOTT: Eric da Silva Moreira (Nottingham Forest, 1 500 000), Marcel Hartel (St. Louis CITY, i.)
Kölcsönből vissza: Aljoscha Kemlein (Union Berlin)

1. FC UNION BERLIN
ÉRKEZETT: Bénes László (Hamburg, 3 000 000), Leopold Querfeld (Rapid Wien, 3 000 000), Ivan Prtajin (Wehen Wiesbaden, 1 000 000), Alex Král (Szpartak Moszkva, k. v., i.)
Kölcsönből vissza: Tim Skarke (Darmstadt), Jordan (Borussia Mönchengladbach), Aljoscha Kemlein (St. PauliTymoteusz Puchacz (Kaiserslautern)
TÁVOZOTT: Jamie Leweling (VfB Stuttgart, k. v., 5 000 000), ), Morten Thorsby (Genoa, k. v., 4 000 000), Mikkel Kaufmann (Heidenheim, 1 250 000), Aissza Laiduni (al-Vakrah, 4 500 000), Robin Knoche (Nürnberg, i.)
Kölcsönből vissza: Brenden Aaronson (Leeds United)

SV WERDER BREMEN
ÉRKEZETT: Skelly Alvero (Lyon, k. v., 4 750 000), Keke Topp (Schalke, 2 000 000), Markus Kolke (Hansa Rostock, 75 000), Marco Grüll (Rapid Wien, i.)
Kölcsönből vissza: Eren Dinkci (Heidenheim), Mio Backhaus (Volendam), Oliver Burke (Birmingham City)
TÁVOZOTT: Eren Dinkci (Freiburg, 5 000 000), Nick Woltemade (VfB Stuttgart, i.), Jiri Pavlenka (szl.), Christian Gross (visszavonult)

VFL WOLFSBURG
ÉRKEZETT: Kamil Grabara (Köbenhavn, 13 500 000), Marius Müller (Schalke, 1 500 000), Dárdai Bence (Hertha, i.)
Kölcsönbe: Mohamed Amoura (Union SG, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Nicolas Cozza (Nantes), Bartosz Bialek (Eupen), Bartol Franjic (Darmstadt)
TÁVOZOTT: Maximilian Philipp (Freiburg, k. v., 1 000 000), Koen Casteels (al-Kvadsziah, i.), Luca Waldschmidt (1. FC Köln, k. v., i.)
Kölcsönbe: Bartol Franjic (Sahtar Doneck), Dzenan Pejcinovic (Fortuna Düsseldorf)
Kölcsönből vissza: Amin Sarr (Lyon)

Vastaggal az elmúlt hét átigazolásai, lezárva kedden reggel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik