Olé, most jön a BVB? Régi ászok a fedélzeten, megtalálták Haaland utódját is

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.07.31. 19:43
Sven Mislintat és Lars Ricken, a tervező és a szervező (Fotó: AFP)
Lehet óriási hőség a vén kontinensen, tombolhat a nyári szünet, lehet olimpia, nyújthat megannyi érdekességet és szórakozási lehetőséget a strandok és fesztiválok világa, mint rendesen, most is óriási figyelem övezi a futballvilág átigazolásait. Idén is nekilátunk, hogy rendet vágjunk a transzferek között – ahogyan az 2008 óta hagyomány, a Premier League, a Serie A és a Ligue 1 után a Bundesligával folytatjuk a kört.

 

Fura idényt zárt a BORUSSIA DORTMUND: a Bajnokok Ligájában egészen a döntőig menetelt, és ott helyt állt a Real Madrid ellen, de a Német Kupában kiesett a legjobb 16 között, a Bundesligában pedig csak az ötödik helyen végzett – ugyanakkor ez is BL-szereplést ér, enélkül a költségvetés igencsak megingott volna. 

Amelyre egyébként nagy panasza nem lehet a klubnak, a 400 millió euró fölötti bevételre legutóbb pármilliós adózott nyereség jutott, a klub összadóssága 30 millió euró volt 2023-ban, és ez nemigen nő az előrejelzések szerint.

Forrás: Swiss Rumble

Az előző 10 év viszonylatában 100 millió eurós haszonnal zárt a BvB a transzferpiacon, de ez csalóka az aláírási pénzek és az ügynöki díjak miatt, inkább úgy fogalmaznánk, hogy topligás viszonylatban fillérekért épült fel a jelenleg 471 millió eurót érő keret. Nem tudtak megtartani olyan játékosokat, mint Jude Bellingham, Erling Haaland, Manuel Akanji, Jadon Sancho, Christian Pulisic, Ousmane Dembélé vagy Pierre-Emerick Aubameyang, de százmilliókat kerestek rajtuk. 

Nico Schulzon és talán Thorgan Hazardon kívül nagy bukások nem érték őket az átigazolási piacon, a válogatott védő karrierjének eltöréséről nem a klub tehet; és pár évente pedig felkerül a saját utánpótlásból egy-egy nagyreményű fiatal, mint Jamie Bynoe-Gittens, Tom Rothe, Ansgar Knauff, Youssoufa Moukoko, Giovanni Reyna vagy Jacob Bruun Larsen (az ificsapat nagy reménysége most a 18 éves középpályás, Kjell Wätjen).

2021-ben Jadon Sancho, 2022-ben Erling Haaland és Manuel Akanji, tavaly Jude Bellingham eladásából költekeztek, nem is rosszul, mert szinte a négy játékos árából tettek szert egy Gregor Kobel – Julian Ryerson, Nico Schlotterbeck, Niklas Süle, Rami Benszebaini – Salih Özcan, Marcel Sabitzer, Felix Nmecha – Donyell Malen (Julien Duranville), Sébastien Haller (Niclas Füllkrug), Karim Adeyemi csapatra.

Csak a fenti négy ászon a vételárakat levonva összesen 176 millió eurót kerestek, és 218 millió euróért vásároltak, nem is rossz üzletpolitika!

Most elsősorban a bérkereten javítottak pár klublegenda elengedésével, Mats Hummels 35 és fél éves, évi 7 millió eurót keresett bruttóban, a vele egyidős Marco Reus is éppen ennyit kapott, de kitelt az ötszörös válogatott védő, Marius Wolf (3.3 millió euró) és Mateu Morey (egymillió) ideje is. Pénz csak Ole Pohlmannért érkezett, 1.6 milliót utalt érte a Rio Ave. 

Jadon Sanchót és Ian Maatsent nem tudták megtartani, és új edzője lett a csapatnak, mégpedig a 35 éves Nuri Sahin, a Dortmund korábbi játékosa és segédedzője (egyik asszisztense Lukasz Piszczek). Sok korábbi játékosnak van helye a dortmundi vezetésben: 2022 óta Sebastian Kehl a sportigazgató, Karl-Heinz Riedle, Patrick Owomoyela és Roman Weidenfeller a klub nagykövetei, Wolfgang de Beer és Sigfried Held a szurkolókkal tartja a kapcsolatot.

Reinhold Lunow a klub elnöke, Hans-Joachim Watzke az igazgatótanács elnöke, Matthias Sammer pedig az elnökség tanácsadója, de az erősítésekben már nagyobb szerepe van a Sven Mislintatnak (az ő posztja: kerettervező) és az újonnan kinevezett igazgatónak, Lars Rickennek, aki 2008 óta különböző posztokon a vezetés tagja, egyébként pedig 1990, azaz 13 éves kora óta Borussia-családtag. Mint láthatjuk, kvázi két sportigazgatója van már a Dortmundnak is, mint a Bayern Münchennek, Mislintat és Ricken is idén májusban került a posztjára.

A Kicker szerint nincs világklasszis  most a Buliban

Van dolguk: Youssoufa Moukoko ügynöke, Patrick Williams bejelentette, hogy a támadó távozni akar a több játéklehetőség miatt, az ára 20 millió euró lehet. Williams szerint angol, francia és spanyol kérőik is vannak, a Hamburg vagy St. Pauli nem képes állni a csatár bérét, amely a Sport Bild szerint évi 8.5 millióra rúghat. A 30 millió euróra tartott Niclas Füllkrugért az Atlético Madrid, a Milan és a Fenerbahce fut versenyt, Kehl szerint nem ideális négy középcsatárral nekifutni az idénynek. A csatár legújabb kérője a West Ham, a Sky Sport szerint hivatalosan is elkezdődtek a tárgyalások.

A balszélső Karim Adeyemit az Aston Villa, a Juventus, a Liverpool és a Chelsea is hívta, hívja, az angol kérők 40 millió euróra verték fel az árát, a Juventus erre is kész rálicitálni. A tizenéves balhátvédért, Tom Rothéért bejelentkezett az Union Berlin, a vételár tízmillió fölötti lehet. 

Beszámoltuk már róla, hogy az Olympique Lyon elvinné Salih Özcant, akiért a Rennes, a Marseille, a Besiktas és a Galatarasary is elküldte az embereit, távozhat az év 11 millió eurót kapó Sébastien Haller is, a Sevilla mellett van török, sőt mexikói (az évi tízmilliós fizetést ajánló FC Juárez) érdeklődő is iránta; tízmilliót kérnek a Betistől Soumaila Coulibalyért, a francia U20-as válogatott bekkért.

A tartalékok legjobbja Abdoulaye Kamara, aki a Greuter Fürthhöz készül, az egykoron zseniígéret Giovanni Reyna pedig maga ismerte el a minap, hogy nincs jövője a Dortmundnál.

A Bild szerint az Arsenal és a Liverpool is kinézte magának Donyell Malent, a lap szerint 40 millióról indul a licit, Emre Can neve ismét felmerült Nápolyban, ennek a váltásnak mi nem sok esélyét látjuk, miként annak sem, hogy megvegye a Galatasaray Marcel Sabitzert. 

A Relevo szerint a Real Madrid scoutjai megnyitották a nagyon alapos Nico Schlotterbeck-aktát. 

Kis adalék a fenti hírekhez: Sabitzer, Can és Haller harmincesztendős, Füllkrug náluk is idősebb.

A Real elleni BL-döntőbeli kezdőből távozott Hummels, Maatsen és Sancho, Adeyemi és Füllkrug is megy a jelek szerint, esetleg a csereként bevetett Haller; Reusról pedig szóltunk már (neki Hans-Joachim Watzke állást ajánlott a visszavonulása utánra), és ugyebár távoznia kellett Edin Terzic mesternek is.

A Lyon még mindig csak húszéves támadó mindenese, Rayan Cherki remek fogás lenne, neki jövőre lejár a szerződése, olcsón elhozható. A Manchester City jobbhátvédje, Yan Couto gyakorlatilag a Dortmund játékosa 25-30 millió euró fejében, kérdés, a négyszeres brazil válogatott hogyan áll helyt a Bundesliga csontdarálójában (és a rózsaszín hajfestést is elfeledheti, ha jót akar magának Jens Lehmanntól). A másik kiszemelt a védelem jobb oldalára a tottenhames Emerson Royal volt.

A védelem másik oldalára a spanyol válogatott Miguel Gutiérrez a lehetséges erősítés, a vételár közel 30 millió, de a Real Madridnak filléres visszavásárlási joga van rá. Gutiérrez sokkal olcsóbb, mint a feneres Ferdi Kadioglu, és jobb, mint a grázi Alexander Prass.

A Brighton eladja a német középpályást, Pascal Grosst, a vételár 7+3 millió euró. Az előző idényben rengeteget fejlődött a PSV-ben Jerdy Schouten, érdeklődik iránta a PSG is, egyelőre tízmilliós a differencia a németek által kínált és a hollandok által kért összeg között. 

Gross az előző két PL-idényben remekelt, nyolcszoros válogatott, játszott a nyári Európa-bajnokságon is, csak éppen már krisztusi korban van.

Ahogyan a Lyonnal, a Chelsea-vel is cserélhetnek Rickenék, kiszúrták maguknak a szűrő Lesley Ugochukwut, aki nagyon fiatal, nagyon tehetséges, nagyon drága, és csak 15 meccsen vetette be őt a londoni klub.

Pármillióért vihető a Herthából az U20-as válogatott csatár, Fabian Reese, a legjobb nevű érkező azonban kétségkívül Yáser Asprilla, a Watford kolumbiai szélsője lenne.

A bajnokságon belülről érkezők száma 2020 óta (Forrás: Transfermarkt)

Érdekes folyamatot figyelhetünk meg, korábban a müncheniek epitheton ornansa volt a „Bundesligát lerabló Bayern”, most a Dortmund szemezget leginkább a hazai bajnokságból. A két nagy fogás eddig a 27 éves, párszoros német válogatott középhátvéd, Waldemar Anton, érte 22.5 millió eurót fizettek a VfB Stuttgartnak, az előző idényben 28 bajnokin 28 gólt szerző, 28 esztendő Serhou Guirassyért pedig 18 millió eurót utaltak. Tavaly feleennyiért vették.

A csatár vételára a kivásárlási opció miatt volt ilyen alacsony, ellenben megbukott az első orvosi vizsgálaton – így járt 2016-ban Kölnben is, akkor a vége az lett, hogy nem 6, hanem 3.8 millió euróért adta el őt a Lille. Most tízmillió eurón felüli aláírási pénzt kapott, az ügynöke is biztosan számlázott egy csinos összeget, és négy évre írt alá az afrikai játékos, évi bruttó 9 milliós alapfizetésért. Egy szó mint száz: többet költ Guirassyra a Dortmund, mint amennyit Haalandért kapott…

A Sport Bild szerint Sahin a labdabirtoklásra és a sok passzra építi fel a taktikáját, fegyelmezett, az edző primátusát elfogadó öltözővel, ezért vette meg Antont, ebben lenne nagy szerepe a rutinos Grossnak – és a nyári szünet alatt nyolc kilogrammot fogyó Niklas Sülének, aki éppen Antonnal harcol meg a kezdőcsapatért. Watzke azt mondta, amikor meglátta az első edzésen Sülét: „Igazoltunk egy új játékost!”.

Éppen a cikk írása közben lepett meg iskolánk kapuőre, B. Mihály – aki kétségkívül a legnagyobb magyar portás régiséggyűjtő – egy 1996-os üvegpohárral, amely a Borussa Dortmund 1995-ös és 1996-os bajnoki címének állít emléket. Megkopott kissé az ivóalkalmatosság, de büszkén hirdeti: Olé, jetz kommt der BVB!

És a legszebb évük tényleg ezután jött, 1997-ben megnyerték a BL-t, Karl-Heinz Riedle duplázott, és betalált Lars Ricken is. 

Most már más pozíciókban hirdeti a két egykori támadó: Olé, most jön a BVB!

 

A BUNDESIGA ÁTIGAZOLÁSAI
2024 NYARA

FC AUGSBURG
ÉRKEZETT: Kristijan Jakic (Eintracht Frankfurt, kölcsön után végleg, 5 000 000 euró), Samuel Essende (Vizela, 4 000 000 euró), Keven Schlotterbeck (Freiburg, 2 500 000 euró), Nediljko Labrovic (HNK Rijeka, 2 500 000 euró), Yusuf Kabadayi (Bayern München II, 900 000), Steve Mounié (Brest, ingyen), Dimitriosz Jannulisz (Norwich City, i.), Marius Wolf (Dortmund, ingyen)
Kölcsönből vissza: Nathanaël Mbuku (St.-Étienne), David Colina (Vejle), Irvin Cardona (St.-Étienne), Okugava Maszaja (Hamburg), Lasse Günther (Wehen Wiesbaden)
TÁVOZOTT: Sven Michel (Paderborn, 300 000), Iago (Bahia, ingyen), Ermedin Demirovic (VfB Stuttgart, 21 000 000)
Kölcsönbe: Lasse Günther (Karlsruhe), Dion Beljo (Rapid Wien), David Colina (Vejle), Irvin Cardona (Espanyol, 400 000), Patric Pfeiffer (Young Boys)
Kölcsönből vissza: Kevin Mbabu (Fulham), Pep Biel (Olympiakosz)

BORUSSIA DORTMUND
ÉRKEZETT: Waldemar Anton (VfB Stuttgart, 22 500 000 euró), Serhou Guirassy (VfB Stuttgart, 18 000 000), Pascal Gross (Brighton, 7 000 000), Maximilian Beier (Hoffenheim, 28 500 000)
Kölcsönbe: Yan Couto (Manchester City, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Tom Rothe (Holstein Kiel), Giovanni Reyna (Nottingham Forest), Soumaila Coulibaly (Royal Antwerpen)
TÁVOZOTT: Ole Pohlmann (Rio Ave, 1 600 000), Marius Wolf (Augsburg, ingyen), Mats Hummels (szerződése lejárt), Marco Reus (Los Angeles FC, i.), Tom Rothe (Union Berlin, 5 000 000), Niclas Füllkrug (West Ham, 27 000 000)
Kölcsönből vissza: Ian Maatsen (Chelsea), Jadon Sancho (Manchester United)

BAYER 04 LEVERKUSEN
ÉRKEZETT: Aleix García (Girona, 18 000 000 euró), Jeanuël Belocian (Rennes, 15 000 000 euró), Martin Terrier (Rennes, 20 000 000)
Kölcsönből vissza: Szardar Azmun (Roma)
TÁVOZOTT: Patrick Pentz (Bröndby, 2 550 000), Szardar Azmun (al-Sabab, 5 000 000), Iker Bravo (Udinese, 600 000), Szardar Azmun (Sabab al-Ahli, 5 000 000)
Kölcsönbe: Noah Mbamba (Fortuna Düsseldorf)
Kölcsönből vissza: Josip Stanisic (Bayern München), Borja Iglesias (Betis)

FC BAYERN MÜNCHEN
ÉRKEZETT: Michael Olise (Crystal Palace, 53 000 00), Joao Palhinha (Fulham, 51 000 000), Ito Hiroki (VfB Stuttgart, 23 500 000), Bryan Zaragoza (Granada, kölcsön után végleg, 13 000 000), Nestory Irankunda (Adelaide United, 3 400 000), Armindo Sieb (Greuther Fürth, 1 500 000), Eric Dier (Tottenham, kölcsön után végleg, ingyen), Gibson Nana Adu (Unterhaching), Maurice Krattenmacher (Unterhaching), Lovro Zvonarek (Bayern München II)
Kölcsönből vissza: Josip Stanisic (Bayer Leverkusen), Gabriel Vidovic (Dinamo Zagreb), Paul Wanner (Elversberg), Arijon Ibrahimovic (Frosinone), Frans Krätzig (Austria)
TÁVOZOTT: Malik Tillman (PSV, kölcsön után végleg, 12 000 000), Maurice Krattenmacher (Ulm), Bouna Sarr (szl.), Eric-Maxim Choupo-Moting (szl.), Nusszair Mazraui (Manchester United, 15 000 000), Matthijs de Ligt (Manchester United, 45 000 000)
Kölcsönbe: Frans Krätzig (VfB Stuttgart, 500 000), Bryan Zaragoza (Osasuna, 250 000)
Kölcsönbe: Gibson Nana Adu (Unterhaching), Armindo Sieb (Mainz), Lovro Zvonarek (Sturm Graz), Paul Wanner (Heidenheim)

VFL BOCHUM
ÉRKEZETT: Patrick Drewes (Karlsruhe, 100 000), Ivan Ordec (Dinamo Moszkva, kölcsön után végleg, i.), Dani de Wit (AZ, i.), Ibrahima Sissoko (Strasbourg, i.)
Kölcsönbe: Myron Boadu (Monaco)
Kölcsönből vissza: Gerrit Holtmann (Darmstadt)
TÁVOZOTT: Patrick Osterhage (Freiburg, 4 800 000), Aszano Takuma (Mallorca, i.), Kevin Stöger (Mönchengladbach, i.), Andreas Luthe (visszavonult), Christopher Antwi-Adjei (szl.), Michael Esser (visszavonult), Philipp Förster (szl.)
Kölcsönből vissza: Goncalo Paciencia (Celta Vigo), Keven Schlotterbeck (Freiburg)

EINTRACHT FRANKFURT
ÉRKEZETT: Hugo Ekitiké (PSG, k. v., 16 500 000), Can Uzun (Nürnberg, 11 000 000), Lisztes Krisztián (Ferencváros, 4 500 000), Oscar Höjlund (Köbenhavn, 1 350 000), Robin Koch (Leeds United, kölcsön után végleg, i.), Fenyő Noah (Eintracht Frankfurt U19)
Kölcsönbe: Rasmus Kristensen (Leeds United)
Kölcsönből vissza: Igor Matanovic (Karlsruhe), Nathaniel Brown (Nürnberg), Paxten Aaronson (Vitesse), Aurele Amenda (Young Boys), Faride Alidou (1. FC Köln), Jessic Ngankam (Mainz)
TÁVOZOTT: Kristijan Jakic (Augsburg, k. v., 5 000 000), Sebastian Rode (visszavonult), Haszebe Makoto (visszavonult), Willian Pacho (PSG, 40 000 000), Philipp Max (Panathinaikosz, 1 000 000)
Kölcsönbe: Paxten Aaronson (Utrecht), Nacho Ferri (Kortrijk), Hrvoje Smolcic (LASK), Elias Baum (Elversberg), Jessic Ngankam (Hannover)
Kölcsönből vissza: Sasa Kalajdzic (Wolverhampton), Donny van de Beek (Manchester United)

SC FREIBURG
ÉRKEZETT: Eren Dinkci (Werder Bremen, 5 000 000), Patrick Osterhage (VfL Bochum, 4 800 000), Maximilian Philipp (VfL Wolfsburg, k. v., 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Robert Wagner (Greuther Fürth), Hugo Siquet (Cercle Bruges), Keven Schlotterbeck (Bochum)
TÁVOZOTT: Keven Schlotterbeck (Augsburg, 2 500 000), Yannik Keitel (VfB Stuttgart, i.), Hugo Siquet (FC Bruges, 3 000 000)
Kölcsönbe: Robert Wagner (St. Pauli)
Kölcsönből vissza: Szalai Attila (Hoffenheim)

1. FC HEIDENHEIM 1846
ÉRKEZETT: Mikkel Kaufmann (Union Berlin, 1 250 000), Mathias Honsak (Darmstadt, i.), Julian Niehues (Kaiserslautern, i.), Luca Kerber (Saarbrücken, i.)
Kölcsönbe: Paul Wanner (Bayern München)
TÁVOZOTT: Jan-Niklas Beste (Benfica, 8 000 000), Tim Kleindienst (Mönchengladbach, 7 000 000), Kevin Sessa (Hertha, i.), Nikola Dovedan (Karagümrük, i.)
Kölcsönből vissza: Eren Dinkci (Werder Bremen)

TSG 1899 HOFFENHEIM
ÉRKEZETT: Alexander Prass (Sturm Graz, 9 500 000)
Kölcsönből vissza: Jacob Bruun Larsen (Burnley), Diadié Samassékou (Cádiz), Julian Justvan (Darmstadt), Szalai Attila (Freiburg)
TÁVOZOTT: John Brooks (szl.), Robert Skov (szl.), Maximilian Beier (Dortmund, 28 500 000)
Kölcsönből vissza: Wout Weghorst (Burnley)

HOLSTEIN KIEL
ÉRKEZETT: Magnus Knudsen (FK Rosztov, 1 000 000), Armin Gigovic (FK Rosztov, 1 800 000)
TÁVOZOTT: Philipp Sander (Mönchengladbach, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Tom Rothe (Borussia Dortmund)

1. FSV MAINZ 05
ÉRKEZETT: Szano Kaisu (Kasima Antlers, 2 500 000), Nikolas Veratschnig (Wolfsberg, 800 000)
Kölcsönbe: Armindo Sieb (Bayern München)
Kölcsönből vissza: Delano Burgzorg (Huddersfield), Ajmen Barkok (Hertha), Paul Nebel (Karlsruhe)
TÁVOZOTT: Delano Burgzorg (Middlesbrough, 2 750 000), Leandro Barreiro (Benfica, i.), Merveille Papela (Darmstadt, i.), Josuha Guilavogui (szl.), Anwar El Ghazi (Cardiff City, i.), Brajan Gruda (Brighton, 30 000 000)
Kölcsönbe: Ludovic Ajorque (Brest)
Kölcsönből vissza: Sepp van den Berg (Liverpool), Jessic Ngankam (Eintracht Frankfurt)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
ÉRKEZETT: Tim Kleindienst (Heidenheim, 7 000 000), Philipp Sander (Holstein Kiel, 1 000 000), Kevin Stöger (Bochum, i.)
Kölcsönből vissza: Yvandro Borges (NEC), Oscar Fraulo (Utrecht)
TÁVOZOTT: Patrick Herrmann (visszavonult), Tony Jantschke (visszavonult), Christoph Kramer (szerződését felbontották)
Kölcsönből vissza: Jordan (Union Berlin), Maximilian Wöber (Leeds United)

VFB STUTTGART
ÉRKEZETT: Jamie Leweling (Union Berlin, k. v., 5 000 000), Jeff Chabot (1. FC Köln, 4 000 000), Anthony Rouault (Toulouse, k. v., 3 000 000), Leonidas Stergiou (St. Gallen, k. v., 2 000 000), Ramon Hendriks (Feyenoord, 700 000), Nick Woltemade (Werder Bremen, i.), Justin Diehl (1. FC Köln, i.), Sztefan Drljaca (Dynamo Dresden, i.), Yannik Keitel (Freiburg, i.), Ermedin Demirovic (Augsburg, 21 000 000), Deniz Undav (Brighton, 26 700 000)
Kölcsönbe: Fabian Rieder (Rennes, 800 000), Frans Krätzig (Bayern München, 500 000)
Kölcsönből vissza: Wahid Faghir (Elversberg), Luca Pfeiffer (Darmstadt)
TÁVOZOTT: Ito Hiroki (Bayern München, 23 500 000), Waldemar Anton (Borussia Dortmund, 22 500 000), Gil Dias (Famalicao, 920 000), Matej Maglica (Darmstadt, k. v.), Haragucsi Genki (szl.), Serhou Guirassy (Dortmund, 18 000 000)
Kölcsönből vissza: Mahmud Dahod (Brighton), Deniz Undav (Brighton) 

RASENBALLSPORT LEIPZIG
ÉRKEZETT: Assan Ouédraogo (Schalke, 10 000 000), Maarten Vandevoordt (Genk, 10 000 000), Antonio Nusa (FC Bruges, 21 000 000)
Kölcsönből vissza: Hugo Novoa (Villarreal B), André Silva (Real Sociedad), Ilaix Moriba (Getafe)
TÁVOZOTT: Angelino (Roma, k. v., 5 200 000), Christopher Lenz (szl.), Hugo Novoa (Alavés, 1 500 000), Dani Olmo (Barcelona, 55 000 000)
Kölcsönbe: Janis Blaswich (RB Salzburg, 1 000 000), Yannick Eduardo (De Graafschap), Ilaix Moriba (Celta Vigo)
Kölcsönből vissza: Xavi Simons (PSG)

FC ST. PAULI
ÉRKEZETT: Fin Stevens (Brentford, 600 000)
Kölcsönbe: Robert Wagner (Freiburg), Morgan Guilavogui (Lens, 500 000)
TÁVOZOTT: Eric da Silva Moreira (Nottingham Forest, 1 500 000), Marcel Hartel (St. Louis CITY, i.)
Kölcsönből vissza: Aljoscha Kemlein (Union Berlin)

1. FC UNION BERLIN
ÉRKEZETT: Bénes László (Hamburg, 3 000 000), Leopold Querfeld (Rapid Wien, 3 000 000), Ivan Prtajin (Wehen Wiesbaden, 1 000 000), Alex Král (Szpartak Moszkva, k. v., i.), Tom Rothe (Dortmund, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Tim Skarke (Darmstadt), Jordan (Borussia Mönchengladbach), Aljoscha Kemlein (St. PauliTymoteusz Puchacz (Kaiserslautern)
TÁVOZOTT: Jamie Leweling (VfB Stuttgart, k. v., 5 000 000), ), Morten Thorsby (Genoa, k. v., 4 000 000), Mikkel Kaufmann (Heidenheim, 1 250 000), Aissza Laiduni (al-Vakrah, 4 500 000), Robin Knoche (Nürnberg, i.), Tymoteusz Puchacz (Holstein Kiel)
Kölcsönbe: Alex Král (Espanyol)
Kölcsönből vissza: Brenden Aaronson (Leeds United)

SV WERDER BREMEN
ÉRKEZETT: Skelly Alvero (Lyon, k. v., 4 750 000), Keke Topp (Schalke, 2 000 000), Markus Kolke (Hansa Rostock, 75 000), Marco Grüll (Rapid Wien, i.)
Kölcsönből vissza: Eren Dinkci (Heidenheim), Mio Backhaus (Volendam), Oliver Burke (Birmingham City)
TÁVOZOTT: Eren Dinkci (Freiburg, 5 000 000), Nick Woltemade (VfB Stuttgart, i.), Jiri Pavlenka (szl.), Christian Gross (visszavonult)

VFL WOLFSBURG
ÉRKEZETT: Kamil Grabara (Köbenhavn, 13 500 000), Marius Müller (Schalke, 1 500 000), Dárdai Bence (Hertha, i.)
Kölcsönbe: Mohamed Amoura (Union SG, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Nicolas Cozza (Nantes), Bartosz Bialek (Eupen), Bartol Franjic (Darmstadt)
TÁVOZOTT: Maximilian Philipp (Freiburg, k. v., 1 000 000), Koen Casteels (al-Kvadsziah, i.), Luca Waldschmidt (1. FC Köln, k. v., i.)
Kölcsönbe: Bartol Franjic (Sahtar Doneck), Dzenan Pejcinovic (Fortuna Düsseldorf), Vaclav Cerny (Rangers)
Kölcsönből vissza: Amin Sarr (Lyon)

Vastaggal az elmúlt hét átigazolásai, lezárva szerdán reggel.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik