Gulácsi Péter támogatja a kapusok rotációját az RB Leipzingél

Vágólapra másolva!
2024.08.28. 14:01
Gulácsi Péter nem bánná, ha csökkenne a terhelés Lipcsében (Fotó: Getty Images)
Gulácsi Péter jó ötletnek tartaná a kapusok rotációját klubjában, a német labdarúgó Bundesligában szereplő RB Leipzigben.

„Mindenki mindig játszani akar, de észre kell venni, hogy a kapusok számára sem csökken a terhelés – nyilatkozta Gulácsi Péter, a válogatott kapus a Sportbild magazinnak. – Több Bajnokok Ligája-meccs van, a válogatottal ott van a Nemzetek Ligája, és szerintem néhány éven belül teljesen normális lesz, hogy a kapusok is váltogatják egymást.”

A 34 éves játékos kiemelte, hogy a bajnok Bayer Leverkusennél már bevált ez a gyakorlat.

„Valami hasonlót várok nálunk is. Ennyi mérkőzésnél lenne értelme a rotációnak” – közölte Gulácsi, akit a szezon előtt Marco Rose vezetőedző az első számú kapusnak jelölt ki, ugyanakkor hozzátette, az újonc, 22 éves belga Maarten Vandevoordt is várhatóan szerepet kap.

Az előző idényben a magyar kapus térdszalagszakadása miatt sokáig harcképtelen volt, a távollétében Janis Blaswich helyettesítette őt, méghozzá olyan jól, hogy meghívást kapott Julian Nagelsmann szövetségi kapitánytól a német válogatottba.

„Büszke vagyok rá, hogy visszaküzdöttem magam a legmagasabb szintre. Harcolnom kellett és türelmesnek kellett lennem” – idézte fel Gulácsi, aki szombaton végigjátszotta a VfL Bochum ellen 1–0-ra megnyert szezonrajtot. Az RB Leipzig másik magyar játékosát, Willi Orbánt a 85. percben kiállították, és két mérkőzésre eltiltották.

Az RB Leipzig a Bundesliga 2. fordulójának szombati rangadóján az előző idény bajnokához, a Bayer Leverkusenhez látogat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik