Klopp visszatér Dortmundba, ő lesz az edző a búcsúmeccsen

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.08.16. 17:36
Jürgen Klopp lesz az edző Jakub Blaszczykowski és Lukasz Piszczek búcsúmérkőzésén a Dortmundban (Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund hivatalos honlapján tudatta, hogy a Liverpooltól távozó Jürgen Klopp visszatér a Ruhr-vidékiekhez, s ő lesz a csapat edzője szeptember 7-én, amikor a két ikont, Jakub Blaszczykowskit és Lukasz Piszczeket búcsúztatják el a szurkolók.

A BVB-t 2008 és 2015 között irányító Jürgen Kloppot a szeptember 7-i búcsúmérkőzés két – lengyel – főszereplője, a tavaly nyáron visszavonult Jakub Blaszczykowski és a pályafutását idén befejező Lukasz Piszczek hívta fel. A Mallorcán tartózkodó Kloppot azért kereste a két lengyel labdarúgó, hogy felkérjék őt edzőnek a szeptember 7-én esedékes búcsúmérkőzésre.

A Dortmundot 2011-ben és 2012-ben bajnoki címig, 2013-ban Bajnokok Ligája-döntőig vezető Klopp a találkozón több korábbi játékosával is találkozhat, hiszen a Ruhr-vidékiek csapatában ott lesz Sebastian Kehl, Nuri Sahin, Marcel Schmelzer, Kevin Grosskreutz, Roman Weidenfeller, Patrick Owomoyela, Dede, Moritz Leitner, Florian Kringe, Mohamed Zidan, Neven Subotic és Antonio da Silva is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik