Korábbi NB I-es játékos érkezhet Szalai Attiláékhoz a Herthától

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.08.23. 12:19
Hertha BSC - 1. FC Nuremberg
Haris Tabakovic a Herthától a Hoffenheimhez szerződhet (Fotó: Getty Images)
A német Kicker értesülései szerint osztályt válthat és az ifjabb Dárdai Pált és Dárdai Mártont foglalkoztató másodosztályú Hertha BSC-től a Szalai Attilát soraiban tudó, élvonalbeli Hoffenheimhez szerződhet az NB I-es Debrecennél és DVTK-nál is megforduló bosnyák támadó, Haris Tabakovic.

A 30 éves, Svájcban született bosnyák csatár 2017-ben a Grasshopperstől igazolt Debrecenbe, majd két évvel később a DVTK-hoz. Haris Tabakovic a miskolciaknál töltött egy idény után igazolt Ausztriába, ahol a Lustenau után az Austria Wient is erősítette, s tavaly nyáron szerződtette a német másodosztályú, akkor még Dárdai Pál által irányított Hertha BSC.

Tabakovicnak kiváló 2023–2024-es idénye volt, hiszen 32 bajnokin 22 gólig és hat gólpasszig jutott, míg a Német Kupában négy meccsen három gól és egy gólpassz fűződik a nevéhez, így nem véletlen, hogy teljesítményével élvonalbeli csapatok figyelmét is felkeltette.

A Kicker most arról ír, hogy Tabakovicot a Szalai Attilát foglalkoztató Hoffenheim szerződtetheti.

A lap megjegyzi, hogy a Pellegrino Matarazzo által irányított csapat mindig is jobb volt támadásban, mint védekezésben, ezért előbbit tovább szeretnék erősíteni, még úgy is, hogy a Kicker szerint a vezetőedző új belső védőre vár.

A lap úgy tudja, hogy a Hoffenheim élénken érdeklődik Haris Tabakovic iránt, ugyanis tavaly Wout Weghorst, az idén nyáron pedig Maximilian Beier is távozott a támadók közül, és a Leverkusentől múlt héten szerződtetett Adam Hlozek, illetve Mergim Berisha mellett mindenképp bővíteni szeretnék az opciókat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik