Nehezen kiizzadt sikerrel nyitott a Bayern Wolfsburgban

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.08.25. 19:32
Müller (középen) klubrekorddal és győzelemmel indította az új bajnokságot (Fotó: Getty Images)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) nyitó fordulójának vasárnapi első mérkőzésén lépett pályára a rekordbajnok Bayern München, amelynek a Wolfsburg otthonában csak nehezen sikerült megszereznie (2–3) a három pontot.

Ha nehezen is, de igazolódott az előzetesen várt forgatókönyv: győzelemmel kezdte a rekordbajnok a német bajnokság 2024–2025-ös idényét. Nem úgy indult, hogy a végén a május végén kinevezett Vincent Kompany csapatának kell kaparnia a győzelemért, mert az első félidő 20. percében Jamal Musiala góljával vezetést szerzett a vendégcsapat. A német válogatott támadó Sascha Boey jobbról érkező lapos passzát pofozta be a hálóba.

A francia szélső védő a második félidő elején is főszerepet vállalt, amikor a tizenhatoson belül összerúgta Tiago Tomás lábait, a megítélt büntetőt pedig a vb-bronzérmes horvát csatár, Lovro Majer higgadtan értékesítette. Alig telt el nyolc perc, Majer megint lecsapott: Patrick Wimmer szerzett labdát a bal oldalon, rávezette a labdát a tehetetlen Manuel Neuerre, majd a 26 éves Majer elé gurított, aki 10 méterről az üres kapuba helyezett – máris a hazaiak vezettek. Igaz, nem sokáig: a 65. percben szöglethez jutott a Bayern, ám előtte csereként beszállt Thomas Müller. A veterán támadó 709. alkalommal lépett pályára tétmeccsen a Bayern Münchenben, ezzel beérte Sepp Maiert a vonatkozó örökrangsor élén, másrészt a bajnoki szereplések számában ezzel lehagyta a legendás kapust, miután 474. alkalommal szerepelt a Bayern színeiben a Bundesligában.

S ha pedig már arra járt Müller, gyorsan ki is egyenlített, bár hivatalosan Jakub Kaminski öngóljaként könyvelték el a gólt: Joshua Kimmich szöglete után Harry Kane fejesét követően a labda a lengyel bekkről került a gólvonal mögé – Müller azért becsúszva még belepöckölt a labdába. A hajrára fordulva Kane kiosztott még egy gólpasszt, amikor a 82. percben szöktette a jobbon meglóduló Serge Gnabryt, aki az ötös jobb sarkáról a jobb kapufa tövének segítségével szerezte meg a győztes találatot.

A Bayern, ha a vártnál nehezebben is, győzelemmel nyitotta a bajnoki idényt Vincent Kompanyval a kispadon. A másik kispadon a Wolfsburgén végigülte a mérkőzést a korábbi magyar szövetségi kapitány, Dárdai Pál legkisebb fia, a nyáron a Herthából igazolt német utánpótlás-válogatott középpályás, Dárdai Bence.

A nap második meccsén az élvonalba 2011 után visszajutó St. Pauli az előző idény újoncát, a nyolcadik helyen záró Heidenheimet fogadva egészen a 66. percig bízhatott benne, hogy 13 év után pontszerzéssel tér vissza a legjobbak közé. Ekkor azonban Paul Wanner révén előnybe került a vendégcsapat, majd a hajrára fordulva Jan Schöppner beállította a 2–0-s vendégsikert jelentő végeredményt.

NÉMET BUNDESLGA
1. FORDULÓ
Wolfsburg–Bayern München 2–3 (Majer 47., 55. – az elsőt 11-esből, ill. Musiala 20., Kaminski 65. – öngól, Gnabry 82.)
St. Pauli–Heidenheim 0–2 (Wanner 66., Schöppner 82.)

SZOMBAT
Augsburg–Werder Bremen 2–2 (Rexhbecaj 16., Essende 35., ill. Agu 12., Njinmah 58.)
Freiburg–VfB Stuttgart 3–1 (Kübler 27., 61., Doan 54., ill. Demirovic 2.)
Hoffenheim–Holstein Kiel 3–2 (Kramaric 6., 37., 87. – az elsőt 11-esből, ill. Bernhardsson 63., Macsino 89.)
Mainz–Union Berlin 1–1 (Amiri 53., ill. Bénes 74.)
RB Leipzig–Bochum 1–0 (Nusa 59.)
Borussia Dortmund–Eintracht Frankfurt 2–0 (Bynoe-Gittens 72., 90+3.)
PÉNTEK
Borussia Mönchengladbach–Bayer Leverkusen 2–3 (Elvedi 59., Kleindienst 85., ill. Xhaka 12., Wirtz 38., 90+11.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik