A Bayern mezében fotózkodott, saját klubja ultrái verték meg a német játékost

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.02. 12:49
Nem vették jó néven az ultrák a Bayern-mezes fotót (Fotó: Imago Images)
A vártnál nagyobb galibába keveredett Niklas-Wilson Sommer, a német másodosztályban érdekelt 1. FC Nürnberg második csapatának jobbhátvédje – írja a Bild.

A 26 éves labdarúgó az Instagram-történetei között tett közzé egy fotót, melyen a rivális Bayern München mezében volt látható. Sommer nem sokkal később törölte a képet, de már késő volt: a Nürnberg ultrái már a hétvégi, Magdeburg elleni (0–4) hazai bajnokin hangot adtak nemtetszésüknek. 

A felbőszült drukkerek által kifeszített molinókon olyan üzenetek voltak láthatóak, mint a Klubbüszkeség a hipszterpózolás helyett. Niklas-Wilson, ugyanolyan sz*r vagy, mint a Bayern München”, vagy a „Wilson, húzzál el a francba, te Bayern-disznó!”. A Nürnbergnek a Greuther Fürth mellett a rekordbajnok Bayern München a legnagyobb riválisa, s a szurkolók ezt az ellentétet nagyon is komolyan veszik – dacára annak, hogy a két klub öt éve nem találkozott egymással tétmérkőzésen.

A történet azonban nem ért véget ezzel, a futballistát ugyanis vasárnap éjjel a saját otthona előtt megtámadta a nürnbergi ultrák egy csoportja – Sommer emiatt könnyű sérülésekkel kórházba került. Az 1. FC Nürnberg közleményben ítélte el a történteket, míg a rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást súlyos testi sértés vádjával.

Az eset hátteréhez tartozik, hogy a szabadidejében influenszerként és streamerként tevékenykedő futballista – aki az Instagramon egymillió, míg a Twitchen több mint 900 ezer követővel rendelkezik – a közösségi médiás tevékenysége miatt gyakran látható különböző futballcsapatok mezeiben. Az ominózus, Bayern-mezes fotó a játékos elmondása szerint egy promóciós fotózáson készült, miután Sommert egy, az Adidasnál dolgozó ismerőse felkérte, hogy legyen modell az adott mezt is bemutató fotózáson.

Niklas-Wilson Sommert 2023 szeptemberében szerződtette a Nürnberg második számú együttese, amely a negyedosztálynak megfelelő bajorországi regionális bajnokságban (Regionalliga Bayern) szerepel.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik