Jens Lehmann-nak túl jól sikerült az Oktoberfest, a jogosítványa bánta

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.09.25. 17:01
Lehmann a fotó tanulsága szerint túl jól is érezte magát az Oktoberfesten (Fotó: Bild)
Súlyosan ittas állapotban állították meg vasárnap éjjel Münchenben a rendőrök Jens Lehmannt, a német válogatottban 1998 és 2008 között összesen 61 alkalommal szerepelt kapust, aki az Oktoberfesten vett részt, ám igazoltatásakor olyannyira részeg volt, hogy a szondát sem tudta megfújni, ezért bevitték a rendőrőrsre.

Az esetről író Süddeutsche Zeitung szerint az alkoholszagú és felettébb bizonytalan járású exkapustól az őrsön vért vettek, a mintát elküldték vizsgálatra, jogosítványát pedig annak eredményétől függetlenül azonnal elkobozták. 

A Bild arról számolt be, hogy Lehmann vasárnap az idei müncheni Oktoberfesten vett részt, és hagyományos bajor öltözetben több – a fesztiválon dívó literes – korsó sör elfogyasztása után az egyik sörsátorban a sörpadon táncolt, ami persze még önmagában nem bűn, ám kevéssé tekinthető a józan magaviselet jelének.

A pályafutása során a Milannal olasz (1999), a Borussia Dortmunddal német (2002), az Arsenallal angol (2004) bajnoki címet – utóbbival FA-kupát (2005) is –, míg a Schalkéval UEFA-kupát (1997) nyerő kapusnak nem ez az első összeütközése a törvénnyel. Tavaly kapott átszámítva 166 milliós pénzbírságot, mert láncfűrésszel esett neki a szomszédja garázsának, hogy jobb kilátást csináljon magának a Starnbergi-tóra, de jó szokása fizetés nélkül távozni a müncheni repülőtér parkolóházából, s elcsípték már akkor is, mikor vezetés közben telefonált.

Ez utóbbira a dolgok jelenlegi állása szerint, jogosítvány híján, nem nagyon lesz lehetősége a közeli jövőben...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik