Inter - Roma 5:3 - Nincs több kérdés

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.02.07. 13:02
Címkék
A tegnapi este folyamán végérvényesen új korszak kezdődött a Serie A idei kiírásában. Az Inter kategorikusan bejelentkezett a bajnoki címért....

A tegnapi este folyamán végérvényesen új korszak kezdődött a Serie A idei kiírásában. Az Inter kategorikusan bejelentkezett a bajnoki címért. Ezzel együtt Leonardót innentől kezdve hanyagság lenne egy legyintéssel elintézni. A jelenlegi olasz mezőnyben mindenképp.

Leonardo az Inter élén mutatott munkássága eddig is önmagáért beszélt, de a kritikusok mindig találtak valami kifogásolni valót benne. Nem tud belenyúlni a meccsbe, ha hátrányba kerül vége, komoly ellenfél ellen megáll a tudomány. Mindegyiknek van alapja, de összességében ez így nem igaz. Ne felejtsük el Leonardo még csak tanulja a szakmát. Az mindenképpen jellemző, hogy túlságosan támadó felfogásban játszik, a védelem sokszor kerül kiszolgáltatott helyzetbe a támadásoknál fennragadó középpályások miatt. De folyamatosan keresi a balanszt, a Bari ellen már kivárásra játszott az Inter, a középpályások szépen maradtak a helyükön.

A Roma ellen nagy kérdés volt, hogy megtudja-e találni az aranyközéputat, mert a Palermo elleni forgatókönyvet kb egyszer vagy kétszer lehet ellőni egy szezonon belül. Ráadásul a Roma annyival jobb csapat a szicíliaiaknál, hogy egy olyan meccset jó eséllyel be is húzzon. A kezdő tizenegy egyedül középhátvéd poszton sántított egy kicsit a Ranocchia-Córdoba páros most kezdett egymás mellett először, utólag ezt nehéz lenne letagadni. Visszatért Sneijder és Cambiasso, ott volt a két új fiú Kharja és Pazzini is Zanetti balbunkóban Motta és Maicon pedig a szokásos helyén kezdet. A Roma szinte a legerősebb felállásával érkezett, Julio Sergio, Cassetti, Juan, Burdisso, Riise, De Rossi, Simplicio, Perrotta, Vucinic, Menez, Borriello. Totti nem is hiányzik már a farkasoknak, viszont érdekesség, hogy a flegma francia kezdi betölteni a szerepét.

Az Inter jól kezdett a 16os előtti szép adogatás után Maicon gurított vissza Sneijdernek aki 18ról egyet igazított majd egy kicsit lecsúszó de a jobb felsőbe tökéletes bombát eresztett meg 3.perc 1-0. Ahogy eddig egyetlen egy bajnokiján nem kapott gólt az Inter Leo alatt várható volt, hogy most sem lesz másképp, a Roma egyre nagyobb nyomást gyakorolt a házigazdákra majd jött is az egyenlítés. Motta a félpálya közepén vesztett fontos párharcot Vuciniccsel szemben aki lendületből vezethette a védelemre a labdát majd a lendületből érkező Cassetti elé tálalt a szélre akinek a keresztbe lőtt labdájára Simplico érkezett a túloldalt és kicsit kisodródva kotorta a kapuba az egyenlítő találatot 13ik perc 1-1. Ahogy Leonardo alatt lenni szokott a középpálya valahol a kezdőkör magasságában beszélgethetett a góllal egy időben. Ezután a Romának több gólszerzési lehetőségei is volt de Julio Cesar most is ihletett formában védett.

Viszont mint utólag kiderült az Internek jó napja volt, nem sokkal később Eto'o remek egyéni megoldásából újra az Internél volt az előny 35. perc 2-1. A mérkőzés teljesen elütött a tipikus olasz rangadóktól, nyílt sisakos játék volt sok helyzettel, viszont a rengeteg színészkedés és egy-egy hihetetlen játékvezetői hibai a Calcio arculatát vitte tovább. A félidő 2-1es eredménnyel zárult, helyenként meglepően jó volt az Inter.

A második félidőre leült a meccs, az Inter nem akart a Roma nem tudott többet. Majd Burdisso, hogy megnyugtassa volt kenyéradóját bebizonyította, hogy nem csak kék-fekete mezben volt képes orbitális baromságokra. Sneijder kiváló labdájából kiugró Pazzinivel szabálytalankodott gólhelyzetben megkapta a jogos piros lapot és egy tizit is összehozott az ellenfélnek. Az igazi Burdisso munkásságból kaptunk egy kisebb szeletet. Eto'o értékesítette a büntetőt a 63.percben 3-1, itt el is dőlt a meccs, pedig azért még izgalmak lettek a végére. Az Inter könnyedén játszott tovább Motta révén növelni is tudta az előnyét 71. perc 4-1 volt már mikor a Roma az esélytelenek nyugalmával és azért egy kis adag szerencsével is visszajött a meccsbe. De Rossi eredetileg méterekkel kapu mellé tartó szabadrúgásába ért bele szerencsésen Vucinic 75.perc 4-2, majd egy szöglet utáni keveredésből jött ki szerencsésen a Roma Loria találatával 81.perc 4-3.

Az Inter az ekkor már a csereként pályára lépő Militóval az élen többször is meccs labdát rontott, de végül Cambiasso adta meg a kegyelemdöfést 90.perc 5-3. Az Inter meglepetésre könnyedén hozta ezt a rangadót és megérdemelten nyert. Leonardo a Napoli és a Palermo után egy újabb komolyabb skalpot gyűjtött be és ellenállhatatlanul üldözi tovább a Milánt.

Julio Cesar - 8,5 Megint remekül védett, helyenként bravúrokat bemutatva, a gólokról nem tehetett.

Maicon - 8 Ismét a legjobbak között volt, az Inter támadójátéka nélküle egy kategóriával veszélytelenebb lenne. Mikor Zidane csellel hozta ki a labdát egy kritikus szituációban a tizenhatoson belülről, tátva maradt a szánk.

Córdoba - 6 Gyenge volt, főleg az első félidőben sokszor csak futkározott össze-vissza és nem egy alkalommal csúnyán megverték.

Ranocchia - 7,5 Egyértelműen jobb volt mint Córdoba a levegőben már most nagy király a földön még nem az igazi, de tegnap jól játszott.

Zanetti - 8 Szokásos tanár játék hiba nélkül, nem normális a fazon.

Cambiasso 7 Aféle box to boxot játszott, egyszer - egyszer fenn is ragadt, például az első gólnál csúnyán elfeledkezett Cassettiről, viszont a gólja nagyon kellett.

Kharja 7 Megbízható kiegészítő ember, hajlamos eltűnni a mezőnyben, de jelenesetben rengeteget számít a sokoldalúsága. Elképesztő volt, ahogy egy szabálykönyvi minta szerelésért sárgát kapott.

Motta 8 A nagy halál most is megvolt, de remekül játszott sok labdát szerzett.

Sneijder 9 Nagyon nagyot játszott. Ez az igazi Wesley Sneijder.

Pazzini 7 Most kicsit súlytalan volt, de a tizenegyes - piros lap kombót azért belerakta a közösbe, nagyon ügyesen játszik rá a tizenegyes gyanús szituációkra, de ez most egyértelmű volt.

Eto'o 9 Újabb két gól, az egyik ráadásul tanári is volt.

Milito 5 További tragikus forma, kihagyott helyzetek tömkelege. Red Alert.

Nagatomo 6,5 Remek bemutatkozás, ha ilyen lesz a többi meccse is akkor boldogok leszünk.

Leonardo 10 Továbbra is rengeteg a kapott gól, bár a mostaniakban azért balszerencse is volt. Egy nagyon komoly bajnoki rangadót gyakorlatilag simán hozott a csapat. Bravo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik