Mi lesz? Pontot, pontokat kell szerezni az antifoci fellegvárában!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.11.27. 20:11
Címkék
Ruzsinho kolléga hajszálpontos elemzése után én kissé szárazabb beharangozót hoztam, szokásomhoz híven kicsit elkendőzve, illetve finomítva...

Ruzsinho kolléga hajszálpontos elemzése után én kissé szárazabb beharangozót hoztam, szokásomhoz híven kicsit elkendőzve, illetve finomítva a bajokat, és bemutatva következő ellenfelünket.

Szerdán este 20.45-kor egy jó formában játszó Newcastle United-re is nehéz meccs várna a Stoke City vendégeként, hát még milyen nehéz vár a mostani, ezer sebből vérző gárdára… A Britannia Stadionban minden csapatnak „meleg a pite” a leginkább pontrúgásokból és bedobásokból élő Potters, azaz „Fazekasok” ellen, akiknek legfőbb céljuk az ellenfél játékának (és játékosainak) tördelése. Mindehhez asszisztál az angol viszonylatban kis létszámú (27.740 fő), de annál hangosabb közönség.

A mérkőzést nem adja nem hogy magyar tv csatorna, de angol sem, viszont nyolc egyéb külföldi igen, szóval jó eséllyel találunk stream-eket a világhálón.

A 2 ponttal és így 2 hellyel előrébb tartó Stoke rágós falat tehát, íme egy kis számadat. A Newcastle a legutóbbi 15 egymás elleni idegenbeli meccsükből összesen három alkalommal győzött. Gyorsan hozzátenném, hogy ezek a meccsek negyvenéves intervallumot foglalnak magukba tekintve, hogy a két csapat jó pár szezonban más osztályban szerepelt. 2007 óta a Britannia-ban lejátszott meccsek mérlege időrendben két döntetlen, egy vereség, végül legutóbb egy győzelem. (A képen Ba ünnepli a 3:1-es siker alkalmával szerzett tripla egyik tagját)

A Newcastle soros ellenfelénél a manageri posztot Tony Pulis tölti be 2006 júniusa óta, azaz hat és fél éve. A walesi szakembernek ez a második ciklusa a klubnál, tekintve, hogy 2002 és 2005 között már ült a kispadon. A szakítás után egy évig bírták egymás nélkül, és újra együtt voltak a felek. A felmelegített kapcsolat pedig jobban sikerült min egy finom töltött káposzta… Pulis egy év alatt a Premier League-be vezette a csapatát, és ott tartja azóta is, annak ellenére, hogy általános szurkolói vélekedés szerint egész egyszerűen ki kellett volna már rég esniük. (A másik ilyen, érthetetlenül első osztályú klub a Wigan, csak amíg ők tényleg az utolsó pillanatokban menekülnek meg minden szezonban, addig a Stoke simán biztosítja be az első osztályú tagságát évről évre.) De nem esnek ki, sőt! A 2010/2011-es szezonban FA kupa döntőig meneteltek, ahol mindössze 1:0-ra kaptak ki a Manchester City-től. A vereség ellenére indulhattak az Európa Ligában, ahol a legjobb 32 között búcsúztak a Valencia-val szemben.

A jelenlegi keretben van pár „Newcastle specialista” azaz olyan játékos, aki hagyományosan jól játszik a Szarkák ellen. Ilyen Robert Huth, Kenwyne Jones, Charlie Adam, Jonathan Walters, Matthew Etherington és az „óriás dobó” Rory Delap. Szerencsére ebből a kategóriából két játékost (Jermaine Pannant-ot és Danny Higginbontam-ot) idén kölcsönadtak, így ők nem keserítik az életünket ezen a meccsen. Ismertebb név még a fiatal csapatkapitány, Ryan „lábtörő” Shawcross, a Sunderland egykori kapitánya Dean Whitehead, vagy a két ex-Tottenhami Wilson Palacios és Peter Crouch. Na meg ott van Michael Owen is… A volt csapatkapitányt hagyjuk most, legyen elég, hogy nem örvend nagy népszerűségnek a Newcastle szurkolók körében.

Díszes társaság…

Na és mi a helyzet északon?

Ruzsinho az előző cikkben ismertette a sérültjeink hosszú sorát,amiből kiderül, hogy nem áll módunkban a legütőképesebb 11-el kiállni.

Remélem Alan Pardew belátja végre, hogy a ezen a meccsen egyszerűen nem lehet a jelenlegi mentális állapotában a Newcastle-nek két csatárral kezdeni.

Adva van egy demoralizált, a szokottnál többet játszó védelem, ahol az alap négyes sérülés vagy eltiltás miatt nem is nagyon játszik együtt.

Egy viszonylag használható, de nem túl stabil középpálya, és két olyan csatár, akiknek valamiért nem megy együtt.

Balra láthatjátok az én kezdőmet. Én egy masszív, ötfős középpályát képzelek el, ugyanis ez a Stoke továbbra is két sablont ismer, az erő- és a kontrafocit. Szinte minden csapat játékosabb náluk, ezért bezúzzák a támadásaikat és olyan kontrákat vezetnek, amiből minimum valami kapu közeli taccs, vagy pontrúgás lesz…

Talán a kivárásos játék lehetne sikeres, azaz egy nagyon rossz meccsen felvenni a kesztyűt „focigyilkolásban”. Persze ehhez az is kell, hogy Sammy Ameobi ne adogassa el a labdákat, Tim Krul pedig ha felszabadít, akkor a labda ne az ellenfélhez kerüljön, (ami után mostanában több bekapott gól is született) inkább rúgja ki a stadionból. Persze nem csak róluk van szó. Maximális koncentráció kell mindenkitől. Egyébként is, Pardew ha eddig nem tudta rávenni a srácokat a tavalyi szép játékra, akkor ne most akarja!

Bízok, remélek, szurkolok, de ha egészen őszinte akarok lenni, akkor bevallom, hogy jelen pillanatban a Stoke győzelme a realitás…

A helyzet nagyon nem jó, ráadásul az átigazolási időszak is egyre közelebb. Sajnos ahogy fordulunk a decemberbe egyre inkább beindul a Szarkavará(z)s, de nem csak az érkező oldalon (Remy – Marseille, Sulejmani – Ajax), hanem távozón is (Simpson, Santon) repkednek a nevek. Pont erre van szüksége a morális válság szélén táncoló gárdának.

A meccs iránt érdeklődőket sajnos már nem tudom a szokott helyre kalauzolni, de erről a következő cikkben. Ajánlom tehát a http://www.wiziwig.tv/ oldalt.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik