Newcastle United - Manchester City 1:3 (0:2) - Az esélytelenek izgalmával

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.12.15. 15:12
Címkék
Csapatunk nem meglepően kikapott a bajnoki címvédő Manchester City-től. Nem meglepő első, és nagyon is meglepő második félidő. Az elején tényleg...

Csapatunk nem meglepően kikapott a bajnoki címvédő Manchester City-től. Nem meglepő első, és nagyon is meglepő második félidő. Az elején tényleg egy kiesési gondokkal küzdő gárdát láthattunk, aminek meg is lett az eredménye, két gólos hátránnyal vonultak Alan Pardew fiai az öltözőbe. Mindenki cseréket várt a változás érdekében, de a manager nem nyúlt a kezdőhöz. Mégis más lett a játék képe. A Newcastle hatalmas küzdelemben szépített, majd a kinyíló csapat egy szép City passzolgatás után megkapta a harmadik gólt.Alan Pardew fiai az öltözőbe. Mindenki cseréket várt a változás érdekében, de a manager nem nyúlt a kezdőhöz. Mégis más lett a játék képe. A Newcastle hatalmas küzdelemben szépített, majd a kinyíló csapat egy szép City passzolgatás után megkapta a harmadik gólt.

Nagyon jól játszottak a fiúk a 2. félidőben! Kár, hogy ezért nem jár pont...

A hivatalos felállás a képen látható 4-4-3 volt.

Kun Agüero sajnos nagyon hamar, már a 10. percben megszerezte a vezetést a City-nek, és innantől kezdve az egész első félidőben dominált a bajnok.

A srácok csak kóvályogtak a pályán, Jonas és Tioté megint jóval a tavalyi formája alatt teljesített. Igazából Krul mellett csak Anita nyújtott elfogadható teljesítményt. Cissé akart, de nem tudott, Ba szimplán csak nem tudott.

A 39. percben aztán tovább folytatódott a vesszőfutás, amikor Javi Garcia megszerezte a City második gólját. A gólvonalon álló Santon menthette volna a fejest, de luftot rúgott és a labda a támaszkodó lábáról bepattant...

A City közben azért dolgozott ki jó pár veszélyes helyzete, valamint szimuláltak, fetrengtek, ha volt rá lehetőség.

A félidőre így elég kilátástalan helyzetben vonultak le Colo-ék, és logikus nak tűnt volna akár két csere is.

Ehhez képest Alan Pardew nem változtatott, legalább is az összeállításon.

Mert a játék képe nagyot fordult. A Newcastle bátran ment neki a City-nek, és a kapujukhoz szegezték őket.

A nyomás az 51. percben góllá érett, amikor az előre húzódó Coloccini beadását Demba Ba fejelte a kapuba. A meccsen többször is bravúrral hárító Hart tehetetlen volt.

Innentől megint volt jó 27 perc, amikor simán meg lehetett volna a 2:2. Sajnos azonban benne volt, hogy a labdavesztéssel elmehet a meccs.

Többször volt szerencsénk, de aztán a 78. percben egy szép tili-toli után a középre lőtt labdába belepiszkált Yaya Touré és a labda átgurult Krul lába között, és Jonas lába alatt.

Hiába lett újra két gól a különbség, a Newcastle nem adta fel, mentek előre. Tioté helyett jött Marveaux, Cissé helyett Shola Ameobi és Simpson helyett Ferguson.

Az eredmény nem változott, így látszólag simán nyert a City. Persze ez nem igaz, a City azért nyert, mert kapott egy félidőt ajándékba, ami nagy luxus egy ilyen csapat ellen.

Ba megszerezte 11 gólját a bajnokságban, ami a csapatnak semmit nem ér, a támadó és management-je viszont újabb ezer fontokkal emelhetik a heti fizetési igényt...

A második félidőben nagyon jól játszott a csapat, de én továbbra is azt mondom, most már jó lenne egy-két olyan tavalyi meccs, amikor gyenge teljesítményt nyújtva, de 3 ponttal a zsebben távoztak a fiúk a gyepről.

Video összefoglaló később.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik