Newcastle United - Queens Park Rangers - Az első kiesési rangadó?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2012.12.22. 12:12
Címkék
Egy komoly célokat maga elé kitűző csapatnál azt mondják, "már december van, fel kell pörögni", egy kiesési gondokkal küzdőnél pedig, hogy...

Egy komoly célokat maga elé kitűző csapatnál azt mondják, "már december van, fel kell pörögni", egy kiesési gondokkal küzdőnél pedig, hogy "nyugi, még csak december van, nincs veszve semmi"."már december van, fel kell pörögni", egy kiesési gondokkal küzdőnél pedig, hogy "nyugi, még csak december van, nincs veszve semmi".

Mindenki döntse el a Newcastle-re melyik igaz, mindenesetre ha megnézzük milyen ellenfelek várnak még a csapatra idén, - azaz 9 napon belül - akkor megállapíthatjuk, hogy ez a mai a kötelezőnél is kötelezőbb győzelem. A QPR látogatása után jön egy karácsonyi vendégeskedés a Manchester United-nél december 26-án, majd 3 nap múlva Londonban az Arsenal-nál.

Na ugye, hogy nyerni kell ma délután?!

A képen Leon Best newcastle-i pályafutásának legszebb gólja, amivel az előző szezonban 1:0-ra nyert a csapat a QPR ellen. A megboldogult Szarkafészek oldal chat szobájában akkor azt írtam, Best ilyet maximum Playstation-ön tudott eddig csinálni. Na de miről is van szó. Annak, aki nem emlékezne íme egy Leon Best video (biztos egy rokona csinálta...) Az ominózus gól 2:15-től látható.

Az a 2012. január 15-én rendezett mérkőzés egyébként iszonyatosan gyenge volt. A Ba-t és a friss igazolás Cissé-t az Afrika Kupa miatt nélkülöző Pardew a Best-Ameobi párosnak szavazott bizalmat, és Leon már az első félidőben belőtte a találkozó egyetlen gólját.

Egyébként egy nagy vergődés volt a 90 perc, persze könnyen kiütés is lehetett volna, ha a bíró kiállítja a vendégektől a magát hentesnek képzelő Shaun Derry-t. Az őszes hajú védő kb. minden Newcastle játékosba belerúgott, mégis talán egy sárgával megúszta a mérkőzést.

De jó lenne megint 3 pontot szerezni, akár hasonlóan gyenge találkozón...

Bajnoki meccseken eddig 40 alkalommal találkoztak a csapatok, 17 Newcastle és 16 QPR győzelem mellett 7 döntetlent játszottak.

Minden sorozatot figyelembe véve pedig 44 meccsen 20 győzelem, 8 döntetlen és 16 vereség született. A Newcastle tehát minimálisan pozitív mérleggel rendelkezik, de érdekes, hogy a gólarányban (63-66) jobbak a kék-fehérek.

Hiányzók mindkét oldalon lesznek. Nálunk nem akarnám boncolgatni, hogy milyen siralmas a helyzet, örüljünk annak, hogy ha minden igaz, akkor Cabaye, Steven Taylor és Ben Arfa is visszatérhet 3 héten belül. Egy frissen elépült játékos így is bekerülhet a kezdőbe, mégpedig Gabby Obertan, aki teljes erőbedobással edzett a héten.

Vendég részről a jelenleg 19. helyen álló, 1 győzelmet, 7 döntetlent és 9 vereséget produkáló QPR-ben nem tud pályára lépni Julio Cesar, Bosingwa, Park JS., Zamora, Andy Johnson és Kieron Dyer.

Hét közben sok mindenről esett szó a csapattal kapcsolatban. Az Afrika legjobbja címről csúnyán lemaradó Demba Ba esetleges átigazolási ügye már követhetetlen. Mai hírek szerint Mike Ashley hajlandó lenne 20 millió fontot meghaladó összeget invesztálni a csapat megerősítésére, és ebből az összegből egy jobb- és egy középhátvéd, valamint egy csatár szerződtetését tervezik. Az én tippem a nevekre: Debuchy, Douglas és Remy. Utóbbi esetében a Marseille 10 millió font körüli összeget szeretne, amit az angol bulvárlapok szerint a Newcastle elfogadott. Meglátjuk.

Csatár mindenképpen kell, mert még ha Ba marad is, ma bejelentették a januári Afrika Kupán induló csapatok bő kereteit, és a nigériai névsorban ott van Shola Ameobi neve...

Izgalmas és mozgalmas januárunk lesz...

A mérkőzést nem adja Digi. Az 1-esen Manchester City - Reading a kettesen valami nyomorult Olasz kupa meccs lesz...

Sebaj, itt az oldalon lesz chat, és biztos lesz, aki ad linket a többieknek.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik