(Szarka)lábjegyzet - Asprilla újra a Newcastle-be igazol? Gól Video

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.02.27. 13:02
Címkék
Többek között Ed Harrison blogjában is posztoltak egy érdekes hírt, - kolumbiai forrásokra hivatkozva - ami szerint könnyen visszatérhet a Tyne...

Többek között Ed Harrison blogjában is posztoltak egy érdekes hírt, - kolumbiai forrásokra hivatkozva - ami szerint könnyen visszatérhet a Tyne partjára az egykori közönségkedvenc, Faustino Asprilla. Tino bemutatása egyszer már megtörtént a Valamiért Ismerős Arcok 2. részében, ahol már szóba került, hogy az egykori csatár gyakran látogat vissza a St. James' Parkba.Ed Harrison blogjában is posztoltak egy érdekes hírt, - kolumbiai forrásokra hivatkozva - ami szerint könnyen visszatérhet a Tyne partjára az egykori közönségkedvenc, Faustino Asprilla. Tino bemutatása egyszer már megtörtént a Valamiért Ismerős Arcok 2. részében, ahol már szóba került, hogy az egykori csatár gyakran látogat vissza a St. James' Parkba.

Nos, a legújabb hírek szerint a 43 éves ex-szarka a Newcastle Akadémián segíthetné a fiatal csatárok felkészítését, valamint adott esetben a hazájában keresgélő játékos-megfigyelő hálózatot. A Radio Antenna 2-nek a következőket nyilatkozta:

"Néhány angol csapat a spanyol fiatalokat keresi, én viszont azt szeretném, ha a Newcastle vezetősége a kolumbiai tehetségeken tartaná a szemét."

Tavaly novemberben egyébként már utalt az esetleges közös munkára, ami igencsak kedvére lenne:

"Egy évvel ezelőtt már beszéltem a vezetőséggel, hogy kipróbálhatnának játékosokat az én kolumbiai focisulimból, de ez az angol bajnokság követelményei, és szabályrendszere miatt nem valósult meg. Persze én ettől még amikor rajongókkal találkoztam, mindenkinek elmondtam, hogy érdekelne a visszatérés valamilyen formában.

Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy három hónappal ezelőtt kaptam egy meghívást a vezetőktől. Nagyon motivált vagyok. Szeretem a várost, a csapatot pedig sokszor elkísérem, azaz megnézem őket akkor is, amikor idegenben játszanak. Fontos lenne nekem ez a lehetőség, remélem valami megvalósul belőle.

Át tudnám adni a tapasztalataimat és az évek során megszerzett tudásomat. Remélem kicsit még az első csapatnak is segíthetnék."

Mit is mondjak, elég komoly lenne, ha a csatárokért felelős utánpótlás szakvezetése az Asprilla - Beardsley edzőpárosból állna, és az sem lenne rossz, ha Tino sulijából sikerülne szerezni egy Falcao kaliberű kolumbiai gyereket...

Végül, hogy egy kicsit vizuálisan felidézzük Asprilla-t, itt egy videó amiből kiderül, hogy mit is takar az a tudás, amit át lehetne adni a gyerekeknek.

Nem volt rossz játékos, az biztos és szerintem mindenképpen hasznos lenne, ha ilyen kaliberű legendák nevelnék bele a youth és reserve csapatok játékosaiba, hogy mit is jelent a Newcastle United-hez tartozni.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik