QPR 1 : 2 Newcastle - Fellélegezhetünk

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.05.13. 11:05
Címkék
Tegnap délután a Newcastle élt a lehetőséggel, és az utolsó fordulótól függetlenül sikerült kiharcolni a biztos bennmaradást....

Tegnap délután a Newcastle élt a lehetőséggel, és az utolsó fordulótól függetlenül sikerült kiharcolni a biztos bennmaradást. A Loftus Road-on a "zsoldos" seregnek gúnyolt Queens Park Rangers-t sikerült legyőzni 2:1-re. Természetesen most sem lehetett simán, izgalmak nélkül, így az nufc.hu oldalon összegyűlt chatelők nevében nyugodtan mondhatom, hogy öregedtünk pár évet 90 perc alatt. Állandó olvasóink közül, Andrew1975 végig a kieséssel rémítgetett (ez jó ómen, mert mintha meghallották volna a fiúk London-ban), KISS esetében nem a tegnapi nap volt, amikor leszokott a cigiről, Kingpeti a francia légiónkon köszörülte a nyelvét, és jó páran sörrel hűtöttük le a kedélyeket, miközben a monitor előtt gubbasztottunk.Queens Park Rangers-t sikerült legyőzni 2:1-re. Természetesen most sem lehetett simán, izgalmak nélkül, így az nufc.hu oldalon összegyűlt chatelők nevében nyugodtan mondhatom, hogy öregedtünk pár évet 90 perc alatt. Állandó olvasóink közül, Andrew1975 végig a kieséssel rémítgetett (ez jó ómen, mert mintha meghallották volna a fiúk London-ban), KISS esetében nem a tegnapi nap volt, amikor leszokott a cigiről, Kingpeti a francia légiónkon köszörülte a nyelvét, és jó páran sörrel hűtöttük le a kedélyeket, miközben a monitor előtt gubbasztottunk.

Végül azért sikerült kiszurkolni a győzelmet, ami biztos bennmaradást jelent, tekintve, hogy a jelenlegi 41 pontunknál vagy a Wigan, vagy az Aston Villa biztosan kevesebbet szerez az utolsó fordulóban esedékes egymás elleni meccsükön. A friss F.A. kupa győztes Latics persze már kedden kieshet, hiszen ha nem győzik le a BL helyekért versenyző Arsenal-t, akkor készülhetnek a Championship-re. Na de ez már nem a mi problémánk, mi örülhetünk egy keveset, hogy aztán szomorkodhassunk ezen az elbaltázott idényen. Lássuk a pontokat!

A kezdő

Elliot (7-2=5) - Rob Elliot remekül hozta a kötelezőt. A büntetőnél nem sok esélye volt, de egyébként mutatott be bravúrt, nem vállalt felesleges kockázatot, a vezetés után beszedte a kötelező "időhúzós-sárgát". Szóval jól teljesített, igaz a QPR nem is tette nagyon próbára. Aztán a 81. percben elkövetett egy nagy butaságot, felesleges kockázatot vállalt. Úgy fogta meg a labdát, hogy ugyan az a 16-oson belül maradt, de ő maga kilépett. A bíró messze volt, a partjelző a csak a már kint lévő hátát látta, villant a második sárga, majd a piros. Leginkább magával szúrt ki, mert így az utolsó meccsről eltiltották, nyáron pedig feltehetően Krul visszafoglalja a helyét.

Debuchy (4) - A Liverpool ellen a tehetetlensége értelmetlen haragba csapott át, aminek piros lap lett a jutalma. Valószínűleg komoly edzésmunkát és bűnbánatot mutathatott az elmúlt két hétben, mert a West Ham ellen jól teljesítő Simpson helyett megint a kezdőbe került. Nagyon kell neki a nyári alapozás, mert nem érzi a brit focit. Már a mérkőzés elején bakizott, megráncigálta a 16-oson kívül Junior Holliett-et, aki ezután csetlett-botlott kicsit, majd beesett a büntető területre, Probert bíró pedig 11-est ítélt. Később hajtott ahogy az elvárható, adott is egy majdnem-gólpasszt Cissé-nek, de sajnos les miatt - tévesen - nem adták meg a találatot.

Remy a 11. percben megszerzi a vezetést a QPR-nek

Willamson (7) - Amikor Steven Taylor neve nem szerepelt sem a kezdők, sem a cserék között bevallom, levert a víz. Mint kiderült valamiféle kisebb betegség miatt dőlt ki a sorból a védő, és a helyére jött a "pech-vogel" Willo. Ebben a szezonban össze sem tudnám számolni, hány pont úszott el a bénázásain. Ügyetlen csatárok cselezték ki, nála alacsonyabb védők fejelték le, egyszóval gyengén muzsikált. Ehhez képest tegnap minden rendben volt vele. Nem akart bravúrokat csinálni, abszolút magabiztosan tette a dolgát, annak ellenére, hogy nyáron minden bizonnyal távozik. Így kell játszani annak, aki csapatot keres! Árnyalja a képet, hogy azért a QPR nem úgy támadta a kaput, mint mondjuk majd az Arseanl fogja, de Willo akkor is helytállt! Egy jó Championship csapatban simán alapember lehet.

Coloccini (7) - A kapitány visszatért. Már a West Ham ellen is magabiztosságot adott a hátsó alakzatnak, és ez most sem volt másképp. Mindenki szeretné, hogy maradjon Newcastle-ben, de ha menni akar, akkor el kell engedni, és az átigazolási időszak elején igazolni legalább egy klasszis középhátvédet.

Yanga-M'Biwa (7) - Az univerzális védő bemutatkozásakor a hátsó négyes elé állt be, majd később az Európa Ligában a jobb oldalra került. Colo sérülésével középen kapott szerepet, az utóbbi két meccsen pedig a bal bunkóban játszott. Rajta is érződik még a bizonytalanság, és esetében is a nyártól várom a fejlődést, azaz, hogy beleszokjon a környezetbe.

Ben Arfa (7) - Benny fiú úgy berúgta a 11-est, ahogy illik, ráadásul ő is harcolta ki Angliában szokatlan büntetőt. Igaz, a védő úgy húzta az UV-zölt mezét, hogy a képernyőn keresztül is tisztán lehetett látni, de akkor is furának hat, hogy elesés nélkül megadják a tizit. Ben Arfa egyébként továbbra is elmarad a tavalyi formájától, viszont ezen a meccsen nagyon küzdött, amit jó volt látni. Ha elvesztette a labdát, rohant vissza, nem hagyta élni, és nem egyszer le is szerelte a korábban őt támadó QPR játékost. Ilyet azért régebben ritkán csinált. Elliot kiállítása után őt kapta le Pardew, valószínűleg Benny volt a legfáradtabb, illetve az adott szituációban a legkevésbé hasznos játékos. Egyébként is, megtette, amit vártunk tőle.

HBA magasan, védhetetlenül lövi a 11-est

Cabaye (5) - Továbbra sem tud igazán vezérként viselkedni, de legalább higgadtabb. Persze ez nem volt egyértelmű, hiszen amikor a cimborája, Debuchy ellen befújták a 11-est, olyan elánnal rontott neki a bírónak, hogy azonnal kapott egy sárgát. Lehet elfelejtette, hogy most nem ő a csapatkapitány. Egyébként pár rossz lövést mutatott be. Össze kell kapnia magát jövőre.

Tioté (6) - magához képest még mindig csak közepes, de már lassan kezdi megtalálni önmagát. Legalább is úgy tűnik. Cabay-val egyetemben, eddig a nyakába akasztottam volna a "NOT FOR SALE" táblát, most már viszont azt mondom, hogy 20 millió font körül ha beesik érte egy ajánlat, el kell gondolkodni rajta mindkettejük esetében. Tavaly lett volna ilyen megkeresés, nem biztos, hogy most is lesz. A meccs egyébként hamar véget ért a számára, M'Bia hátulról rendesen belerúgott a térd hajlatába az első félidő végén. Rendbe rakták ugyan, de az 52. percig bírta.

Jonas (6) - A pókembernek is el kell gondolkodnia a jövőjéről. Nem tudja meghúzni a váratlan cseleket, viszont újra olyan körülményes, mint annak idején a "beszoktatós" szezonjában. A küzdelemmel nála sincs baj, a győztes gól előtt egyértelműen az ő érdeme, hogy a letámadásával összezavarta a QPR védelmet.

Gouffrann (7) - Gouffy jó kis igazolás volt. Kicsit értetlenül fogadtam, a megszerzésének hírét, hiszen szélsőnk volt bőven, csatárnak meg nem volt túl eredményes a Bordeaux-ban. Ehhez képest kellemes meglepetés, az idegenbeli találatok specialistája lett. Fekete-fehérben még nem szerzett gólt, viszont bordóban szerelésben már kettőt (Tottenham, WBA) és most UV-lime-ban is egyet. Jonas kikaparta neki a gesztenyét, és a QPR védelem bénázása után az üres kapuba passzolt. Fizikálisan még mindig sok neki a PL, 77 percig bírta szusszal.

Cissé (6) - Szegény Cissé, megint szerzett egy szabályos gólt, és megint nem adták meg neki. Tavaly 14 meccsen szerzett 13-at, idén 46 alatt tart ugyanennyinél. Nincs "ha" a fociban, de mégis... Nem állítom, hogy a gólkirályi címért kellene versenyeznie (persze amennyi ziccert kihagy), de az biztos, hogy 20 körül tartana, ha csak az általa szerzett szabályos gólok mind érvényesek is lettek volna. Kell egy társ Papiss-nak, hogy ne egyedül kelljen vergődnie, és akkor jövőre újra tarolni fog.

Cserék

Perch (7) - Kicsit kevesebb mint egy félidőt kapott és remekül végezte el a Tioté-től átvett feladatokat. Jó pár veszélyes indítást kapcsolt le Perchinho, aki védőnek nem az igazi, de szűrőnek nagyon jó.

Obertan (5) - A 77. percben állt be Gouffran helyére, de igazából túl gyorsan került ezután emberhátrányba a csapat ahhoz, hogy a gyorsaságából esetleg előnyt tudtunk volna kovácsolni. Egy megindulása volt, de annak a végén Cissé gyengén lőtt Green kezébe. Érik neki az átadó lista, csak ki fog fizetni érte?

Harper (-) - Jó öreg Harps beállt az utolsó bő 10 percre de szerencsére nem sok dolga volt. Elliot eltiltása miatt a pályán, ráadásul hazai közönség előtt búcsúzhat majd a Newcastle-től vasárnap, 20 év szolgálat után. Megérdemli, hogy 52 ezer néző köszöntse. A szerződése lejár, újat nem kap, de hogy a 38 éves portás visszavonul-e, azt még nem tudni.

A Manager

Pardew - Nem pontoznám. A sérülések ismeretében talán a legjobb kezdőt rakta össze, habár Debuchy helyett szerintem Simpson vagy Anita jobb választás lett volna. A cséréi teljesen indokoltak voltak, Tioté sérülés, Gouffran fáradtság miatt szállt kis, Elliot kiállítása után, Ben Arfa esetében pedig ésszerű döntést hozott. Ráadásul pár hete - Pool elleni bukta után - már utalt rá, hogy egy West Ham elleni pontszerzés és egy QPR elleni győzelem elég lesz, és végül is jól sakkozott. Talány nekem továbbra is, hogy mi romlott el tavalyhoz képest, ugyanaz a manager egy jobb kerettel miért ér el ennyivel rosszabb eredményt. A mai hírek szerint biztonságban van a munkája. Nyáron mindenesetre meg kell találni a hibát a gépezetben, és ki kell javítani.

A Bírók

Lee Probert (5) - A "púpos" és stábja hibázott eleget, viszont szerencsére nem befolyásolta az eredményt. Megadott egy 11-est a QPR-nek, amikor a szabálytalanság a 16-os vonalán kívül kezdődött, majd befújt egyet a Newcastle-nek, ami jogos volt ugyan, de bátorságra vall. Egy olyan mezhúzásért, ahol el sem esik a támadó, ráadásul idegenben játszó csapatnak... Ezután a jobb oldali partjelzője elnézett egy szabályos Cissé gólt, majd a baloldali a második játékrészben egy gólvonal mögül kivágott labdára nem intette be a gólt. Utóbbi (ahogy a West Ham elleni múltheti szitu) tipikus "sólyomszem" kategória. A hajrát megint sikerült izgalmassá tenniük, hiszen Elliot gyanús, de a bírói és a partjelzői szemszögből egyértelműen nem eldönthető mozdulatsorát azonnal úgy ítélték meg, hogy a kapus kivitte a labdát a büntetőterületről.

A lényeg, hogy megvan a bennmaradás. Már csak az Arsenal elleni utolsó mérkőzést kell becsülettel végig küzdeni, és utána szusszanhat egyet a keret. Persze csak a meccsek szempontjából. Építeni kell a következő szezon csapatát, minél előbb elengedni aki menni akar, és új embereket hozni.

Hajrá Newcastle! A 2013/2014-es Premier League szezonban is!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik