(Szarka)lábjegyzet - Újra a kezünkben a sorsunk! Lassan kérni kellene a számlát?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.05.08. 10:05
Címkék
Tegnap a Newcastle szurkolók legalább annyira izgultak (stresszeltek) mintha a csapatunk lépett volna pályára, pedig "csak" egy Wigan Athletics...

Tegnap a Newcastle szurkolók legalább annyira izgultak (stresszeltek) mintha a csapatunk lépett volna pályára, pedig "csak" egy Wigan Athletics - Swansea City találkozót rendeztek a Premier League-ben. A szezon végjátéka során viszont ez a meccs számunkra kiemelt prioritást kapott tekintve, hogy a Wigan ha behúzta volna ezt a találkozót akkor pontszámban beérte, de a gólarány miatt meg is előzte volna a Newcastle-t, ami nekünk a kieső helyet jelentette volna.Wigan Athletics - Swansea City találkozót rendeztek a Premier League-ben. A szezon végjátéka során viszont ez a meccs számunkra kiemelt prioritást kapott tekintve, hogy a Wigan ha behúzta volna ezt a találkozót akkor pontszámban beérte, de a gólarány miatt meg is előzte volna a Newcastle-t, ami nekünk a kieső helyet jelentette volna.

Kemények a Wales-i Bárdok

Már tavaly, Brendon Rodgers irányítása alatt is sokan dicsérték a Swansea-t, a kimondottan kúltúrált játékuk miatt, ebben a szezonban pedig sikerül tovább fejlődniük. Egyrészt csatáruk Michu nálam a szezon egyik nagy felfedezettje, másrészt pedig a szép játék mellett a Michael Laudrup által irányított idei csapat keményen is tud küzdeni. Tegnap például kétszer is hátrányban voltak, végül mégis győzni tudtak. A BBC statisztikái szerint a 90 10 percig tartó mérkőzésen 50:50 volt a labdabirtoklás aránya, 4:4 szögletet rúgtak, azonban a Wigan volt a veszélyesebb. A hazaiak 14 alkalommal rúgtak kapura (11-szer el is találták), míg ez a mutató a Swansea esetében 10 (6). A Hattyúk 5 perccel a vége előtt elveszítették a kapusukat, így csere-portás Tremmel-nek kellett megóvnia a kaput a hátralévő negyedórában. Ezzel az eredménnyel elégedettek lehetünk, hiszen így újra a saját kezünkben van a sorsunk.

Csúszás, mászás, küzdelem... Brit rangadó, számunkra kedvező eredménnyel

Az előző cikkben belinkelt BBC Predictor nézegetésével azt láthatjuk, hogy a QPR legyőzésével nem létezik, hogy ne maradjunk bent, de amilyen sorsolása van a többi veszélyeztetett csapatnak, akár még egy X-is elég lehet. Most, hogy kicsit eloszlottak a felhők a St. James' Park felett, még nagyobb elánnal kell nekimenni Redknapp-éknak a hétvégén.

Lassan fizetek! Kérném a számlát!

A rövid cikk második témáját a Daily Mail írása szolgáltatta, amely szerint nincs semmilyen záradék Alan Pardew szerződésében, tehát amennyiben a szezon végén - eredménytől függetlenül - Mike Ashley úgy dönt, hogy megválik a manager-től, akkor ki kellene fizetnie a szerződése végéig (2020) járó juttatását, ami évi körülbelül 1.5 millió font.

Mile Ashley - Nem szeretnék ennek a mosolynak a "rossz oldalán" állni...

Nos, ismerve Ashley eddigi Newcastle-ben elkövetett húzásait, valamint a fiatal kora ellenére felépített birodalmát, nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen dörzsölt üzletember ekkora blamát csináljon. Magánemberként persze semmi neki kicsengetni a fenti összeget, de pont az a baja vele a legtöbb szurkolónak, hogy ugyanúgy tekint a klubra, mint bármelyik más vállalkozására. A cél, hogy önellátó, és pénzügyileg sikeres legyen a bolt. A dicsőség érdekében nem vállal még csak átmeneti deficitet sem. A 2007-ben szinte eladósodott csapat pénzügyeit gatyába rázta az előző pazarló éra után, és azóta is anyagilag minden rendben van.

Szakmailag viszont... Miután idén lesz hat éve, hogy megvette a klubot, (ezalatt menesztette Allerdyce-ot, Keegan-t és Hughton-t, nem hosszabbított Kinnear-rel és Shearer-rel) mostanra biztosan rájött, hogy Newcastle-ben a terveket könnyen felülírhatja az élet.

Rendben van, hogy számára az Arsenal sok mindenben az etalon, és a londoniakhoz hasonlóan az nyereségre épülő átigazolási politika mellett a cél a szakmai stáb hosszú távra történő megtervezése, de hát van amikor váltani kell. Azok után hogy Pardew az utóbbi évek legnagyobb sikerét érte el a tavalyi ötödik hellyel, érthető volt, hogy szerződést hosszabbítottak vele, talán csak az időtartam volt egy kicsit túlzó.

Pont azért, mert managerként csak villanásai voltak, feljutás vagy F.A. kupa döntő képében, és egyáltalán nem volt biztos, hogy tud-e folyamatosan sikeres lenni a csapattal.

Most nagyon úgy néz ki, hogy nem, és ha Ashley tényleg folyamatosan európai kupákban induló csapatot szeretne, akkor ide egy nyerő szakember kell. Sajnálom az esetet, mert a tavalyi menetelés után azt gondoltam Pardew alkalmas arra, hogy hosszútávon övé legyen a kispad. Ma már nem így látom.

Így tehát nyáron Ashley-n a sor. Kizártnak tartom, hogy nincs kiskapu abban a szerződésben. Az biztos, hogy ha akar, tud keményen játszani, és el tudja takarítani az útjában állókat. A gazdag és befolyásos emberek sokat mondó nyájas mosolyával kapcsolatban egy filmrészlet ugrott be, amikor éppen egy összeesküvés szövögetése közben Jockey Ewing megereszt egy klasszikussá vált gonosz vigyort, mire a vele szemben ülő csatlósa csak ennyit mond: "nem szeretnék ennek a mosolynak a rossz oldalán állni..."

Pardew szerintem most ott áll, és lehet, hogy a bennmaradás sem segít ezen...

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik