Premier League 3. forduló: Newcastle - Fulham

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.08.31. 13:08
Címkék
Ma délután 16 órától a St. James' Park-ban rendezik a Newcastle - Fulham bajnoki mérkőzést , a Premier League 3. fordulójából. Mondhatnánk...

Ma délután 16 órától a St. James' Park-ban rendezik a Newcastle - Fulham bajnoki mérkőzést , a Premier League 3. fordulójából.Ma délután 16 órától a St. James' Park-ban rendezik a Newcastle - Fulham bajnoki mérkőzést , a Premier League 3. fordulójából.

Mondhatnánk, hogy talán ez Alan Pardew utolsó esélye. Mondhatnánk, hogy talán Mike Ashley türelme elfogy, ha nem sikerül nyerni. De nem. Ez nem utolsó esély, maximum utolsó előtti.

Vajon megragadják? Sikerül ezt a megerősített, de alapvetően verhető Fulham-et legyőzni? Szoros mérkőzés várható csakúgy, mint a West Ham ellen, hiszen ismét egy hasonló játékerőt képviselő csapat lesz az ellenfél. A hazai pálya sokat jelenthet, de amíg a Manchester City ellen már az akarást is díjazta (volna) a szurkolók többsége, ma délután ennyi már nem elég. Nyerni kell.

Amennyiben hétközben kiesett volna a csapat a Ligakupából, akkor talán (még nyolc év a szerződésből ide-vagy oda) rezegne a léc a managernek.

Nem így történt, ezért biztos vagyok benne, hogy nem téma az esetleges edzőváltás. Sajnos egyáltalán nem tudom mi lehet mostanság a téma a vezetőség köreiben. Remélem ugyan valami utolsó pillanatos átigazolás, de ahogy fogy az idő, erre egyre kevesebb az esély. Csatár fornton néma csend az elmúlt 24 órában, Gomis-ról semmi, Ba-val kapcsolatban pedig annyit találtam, hogy az ügynöke szerint esze ágában sincs elmenni a Chelsea-ből, hiába jött Eto'o. Francia források szerint a Cabaye-Arsenal ügyben előrelépés történt, és a Newcastle ennek megfelelően 12 millió eurós ajánlatot tett Florian Thauvin-ért a Lille-nek. A fiatal játékos egyébként a Marseille-be szeretne menni, csak nekik nem akarják eladni.

Közben pedig továbbra sincsenek engedmények. Megvannak azok az átigazolási és heti fix összegek, ami fölé nem megy a klub, és ha ezen áll vagy bukik egy szerződés, az sem érdekli a vezetőséget. Ezért buktuk el a képen látható Darren Bent-et, akinek a Fulham új tulajdonosa vállalta a fizetését, és feltehetően ezért nem jönne Newcastle-be sem Gomis, sem pedig Ba. Egyrészről zsoldosok, akik nem biztos hogy jó hatással lennének a csapatra, hiszen az öltözőben hangulatot gerjesztene a kierőszakolt pénzük, a pályán pedig kérdéses, hogy mennyire hajtanának.

Másrészről viszont ez csak feltételezés, és jelenleg olyan helyzetben van a klub, hogy egész egyszerűen rizikót kell vállalni. Mert az viszont nem kérdés, hogy mindhárom név nagy erősítést jelentene, ha ki lehetne hozni belőlük a maximumot.

A mai meccs kapcsán az összeállítás több helyen is megtippelhetetlen. Tegnap hír, hogy Tim Krul nem tudja vállalni a játékot, szerencsére Elliot-ot rendesen "belőtte" a Morecambe, szerintem jó formában van. A védelemben a West Ham elleni négyes esélyes, és talán ez a szekció az, ahol nem annyira kétségbeejtő, ha nem érkezik senki, mert Good-ban és Dummett-ben is látok fantáziát.

Középen Ben Arfa és Sissoko helye tűnik biztosnak. Anita akkor lesz kezdő, ha Cabaye megint nem játszik, vagy 5 középpályással kezdünk. Bal oldalra pedig Sammy Ameobi, Marveaux és Gouffran egyaránt bekerülhet.

Csatárposzton Cissé (aki a fenti, hosszabbításban lőtt góljával eldöntötte a 3 pont sorsát) biztos, de Shola Ameobi pályára lépése sem lenne meglepetés. Az egyetlen idei igazolásunk, Loic Remy pedig a kispadon kap helyet, és valószínűleg be is áll majd a hajrában.

Amin mindenképpen javítani kellene, az a kapu eltalálása, mert a West Ham elleni 0 gólba tartó lövést jegyző statisztika mellé szerdán sikerült egy 19 lövésből 4-es találati eredményt villantani. Már pedig ez nagyon harmatos.

Mindenképpen jó jel, hogy a londoniaknál már nincs az utóbbi években a Newcastle szemét is kivédő Mark Schwarzer, sőt Stekelenburg sérülése miatt Stokdale áll majd a kapuban.

A 16 órás idősávba nem került egy rangadó sem, így a DIGI Sport 1 műsorára tűzte a találkozót. Természetesen stream-ek a szokásos helyeken lesznek, együtt mérgelődésre, aggódásra, izgulásra majd remélhetőleg ünneplésre pedig ajánljuk az nufc.hu chat szobáját.

A Tippversenyre pedig a kezdő sípszóig várjuk tippeket!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik