Newcastle 1 : 0 Fulham - "Őszebb nem leszek, de kihullik a hajam"

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.09.01. 14:09
Címkék
"Hatem-nek olyan napja volt ma, hogy mondtam neki: azt nem tudod elérni, hogy őszebb legyek mint amilyen vagyok, de az biztos, hogy kihullik a hajam." "A...

"Hatem-nek olyan napja volt ma, hogy mondtam neki: azt nem tudod elérni, hogy őszebb legyek mint amilyen vagyok, de az biztos, hogy kihullik a hajam.""Hatem-nek olyan napja volt ma, hogy mondtam neki: azt nem tudod elérni, hogy őszebb legyek mint amilyen vagyok, de az biztos, hogy kihullik a hajam."

"A gól Hatem-től jött, pedig ma téptem miatta hajam. Rossz döntéseket hozott, a passzok tekintetében is, és összességében nem azt csinálta amit kértünk tőle.

Aztán volt 3-4 momentuma a játékban, amivel mindent meg tudott változtatni. Egy pár labda, ami követhetetlen, és a gólja pedig fantasztikus volt. Ez Hatem.

Néha miatta nem működik a játékunk, viszont meg tudja nyerni a meccset nekünk bármilyen ellenfél ellen, és ezt tette ma is."

Alan Pardew manager szavai után íme az a bizonyos 86. percben született találat:

Tegnap tehát egy elég idegtépő mérkőzésen megszereztük az első gólt, és ezzel az első győzelmet az idei bajnokságban. A Fulham elleni találkozó érdekes volt abból a szempontból, hogy Martin Jol együttese szinte az első félidő végétől kezdve a 0:0-ra rendezkedett be. Az alapvetően penge, de tegnap nagyon enervált Berbatov-Bent támadó duó szinte semmi veszélyt nem jelentett. Izgalom azért volt, hiszen a 3 pont mellett lélektanilag volt nagyon fontos, hogy egy ennyire kontrollált mérkőzés után győztesen vonulhassanak le a pályáról a fiúk.

A Newcastle az alábbi hadrendben játszott tegnap délután:

Pontozás nélkül, egy-egy mondatban:

A kezdő

Tim Krul-nak kevés feladata volt, de nem hibázott a rutinfeladatokban és egy erős szabadrúgást szépen védett.

Debuchy beadásai még mindig nem az igaziak, de a védőmunkája egyre jobb, és talán levetkőzi szép lassan a lámpalázát.

Yanga-M'Biwa okosan helyezkedik, kilép, keresztez jobb, mint a jelenlegi Steven Taylor.

Coloccini irányítja a védelmet, végig hajtja a csapatot, és a védők közül ő a legveszélyesebb.

Santon-é a baloldal, és Dummett akármilyen tehetséges, az olasz sokkal jobb nála. Néha ellőhetné beadás helyett...

Ben Arfa... Nos, a gólját láthattátok, de aki az egész meccset látta, az azt is tudja, hogy ha nincs ez a gól, akkor lehet kifütyüli a St. James' Park közönsége. Egy zseni amit eddig is tudtunk, és most be is jött neki a végén.

Sissoko ha megindul, akkor kicsit összeugrik az ellenfél gyomra, de sajnos sokszor durvább a kelleténél.

Anita nagyot robotolt tegnap is, és egyre jobban megértik egymást Sissoko-val.

Marveaux nekem talány, mert minden mozdulatán látszik, hogy penge a srác, de mégis sokszor eltököli az akciókat és végül előszeretettel löbbölgeti be pontatlanul a labdákat a védelem mögé, általában a kapusnak.

Shola Ameobi hajtott, boxolt a védőkkel, aki annyira őrizték a kapujukat, hogy sem magának, sem Cissé-nek nem sikerült helyzetet kialakítania. Hageland-dal nagy ütközései voltak.

Cissé-t aztán nem lehet megvádolni azzal, hogy nem hajtana. Sőt, túlságosan is, és ilyenkor Sissoko-hoz hasonlóan ő is nagyon buta, felesleges és főleg látványos szabálytalanságokat követ el.

A cserék:

Cabaye a 65. percben jött be, és azonnal volt egy felesleges szabálytalansága, a szabadrúgást azonban Krul szépen védte ki. Egyébként viszont a szórványos kifütyülés ellenére hajtott becsülettel. A meccs után hazautazott, és még mindig nem tudni mi lesz vele. Állítólag az Arsenal egy 15 millió fontos, utolsó ajánlatot tett érte. Pardew kérte a vezetőséget, hogy csak akkor adja el a középpályást, ha tudnak helyette hozni valakit. Nyilván ez nem akadályozná Ashley-t, viszont ehhez több pénz kellene.

Gouffran ugyanakkor jött mint Cabaye, és megint az ötös vonalán hibázott, ezúttal fejjel tette mellé a labdát. 1:0 után is volt ziccere, kihagyta. Idén már legalább 3 gólnál járhatna.

Remy a 74. percben jött be. Látszik a mozgásán, hogy sérülés után van, de az is, hogy jó kis támadó. A gólpasszt is ő adta, habár szerintem ő sem gondolta akkor, hogy a keresztlabdája után szerezzük meg a vezetést.

Alan Pardew pedig úgy néz ki megmenekült. Persze pont a tegnapi meccsen nem is rajta múltak a dolgok. Támadó szellemű csapatot küldött pályára, jó érzékkel cserélt. Játszatta az újoncot, nem kezdette, viszont becserélte a tékozló fiút.

Az, hogy a csapata ezek után betalál-e (és ha igen, akkor mikor?) az már nem az ő terhe volt. Hiszen többet volt a labda a Newcastle-nél, 24 alkalommal lőttek kapura, és 9 alkalommal el is találták azt. Amikor ilyenek a számok, akkor már tényleg nem a manager hibája, ha elmarad a győzelem.

Hosszútávon persze lehet, hogy itt lenne az idő (a válogatott meccsek kapcsán esedékes kéthetes szünet miatt) leváltani, de erre kisebb az esély, mint hogy igazolunk valakit az utolsó pillanatban.

Apropó átigazolások. Pardew még mindig reménykedik, szerinte Joe Kinnear teszi a dolgát, tárgyal a korábban kiszemelt emberekről (Ince? Ba? Ayew? Gomis?), de nagyon nehéz lesz jó vételt csinálni az utolsó pillanatban.

Végül pedig zárjuk, amivel kezdtük. Ben Arfa gólja szépségdíjas volt (bár Gouffran lesen állt, és akár zavarhatta is a kapust), 3 pontot ért, és ha ilyeneket csinál akkor könnyen elfelejti neki az ember a korábban elpackázott lehetőségek sokaságát. Ő így látta a történteket:

"Jó gól volt. Mindent megpróbáltam, hogy betaláljak a második félidőben, mert nagy szükségünk volt a győzelemre. Nem vagyok biztos benne hogy hogyan, csak rálőttem és bement, szóval most nagyon boldog vagyok.

Ha nem találtunk volna ma be, akkor biztosan nem alszom este. Próbálkoztunk, és próbálkoztunk és végül ma sikerült a gól. Nagyon boldogok voltunk. Ha ma nem nyerünk, azt hiszem nagyon rossz két hetünk lett volna."

Így igaz Benny, nekünk is nyugodtabb lesz így a következő két hét. Te voltál a nyerő ember, tartsd meg ezt a szokásodat!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik