PL 12. forduló: Na jöjjön az az "egygólos"!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.11.21. 10:11
Címkék
Holnap délután a Queens Park Rangers csapatát fogadjuk a St. James' Parkban, és nem titkolt szándékunk, hogy sorozatban a hatodik győzelmünket...

Holnap délután a Queens Park Rangers csapatát fogadjuk a St. James' Parkban, és nem titkolt szándékunk, hogy sorozatban a hatodik győzelmünket szerezzük meg. A sérülésektől megtépázott keretnek erre jó esélye van, még akkor is, ha szoros meccs várható.a Queens Park Rangers csapatát fogadjuk a St. James' Parkban, és nem titkolt szándékunk, hogy sorozatban a hatodik győzelmünket szerezzük meg. A sérülésektől megtépázott keretnek erre jó esélye van, még akkor is, ha szoros meccs várható.

A legutóbbi három egymás elleni bajnokin egyaránt egygólos különbséggel tudtunk győzni. Hazai pályán egyszer Leon Best góljával, majd egy év múlva Shola Ameobi (fenti) találatával. Idegenben pedig a 2012/2013-as szezon végén 2:1-re (Loic Rémy szerezte meg a vezetést a QPR-nek, majd Gouffran és Ben Arfa voltak eredményesek). Joey Barton-ék azóta egy évet lenyomtak a Championship-ben, és eddig ez a szezon sem úgy alakul számukra, ahogy a klub kőgazdag tulajdonosa, Tony Fernandez elvárná. Naná, hogy ellenünk akarják megkezdeni a felzárkózást.

A várható felállásról annyit, hogy itt lenne az ideje a 4-4-2 erőltetésének, vagy legalább is kipróbálásának.

A védelemben Coloccini és Steven Taylor is sérült, utóbbi talán rendbe jöhet holnapig. Na meg persze ott van Santon is, akiről több helyen megírták, hogy teljes értékű edzésmunkát végez, ehhez képest valószínűleg még a keretben sem lesz ott.

Williamson éppen csak felépült, mellé pedig a balbekk Dummett kerülhet, aki középen sokkal jobban teljesít, mint a szélen. A jobboldal biztosan Janmaat-é lesz, a bal pedig Haidara-é lehet.

Középen Abeid és Tioté nem játszhat, elvileg Colback és Anita szűrhet, de a kis holland helyét Ryan Taylor vagy akár Sissoko is átveheti. A francia középpályás (aki valószínűleg a csapatkapitányi karszalagot is megkapja holnap) nálam a jobb szélre kerülne de akár a meccs alatt többször helyet cserélhetne Cabella-val, aki helyett könnyen előfordulhat, hogy Sammy Ameobi, vagy Gouffran kerül a csapatba.

Tioté kapcsán egyébként ma megjelent egy "remek" fotó, amelyben egy ismeretlen jószág társaságában pózol. Igen, az egy Arsenal mez rajta, és igen, ezt ő maga posztolta. Butaság? Tiszteletlenség? Burkolt üzenet? Lehet, hogy januárban megy Debuchy után?

Vissza a holnapi csapathoz! Elöl mindenképpen indokolt a két támadó, tekintve, hogy Perez hétről hétre szállítja a gólokat, Cissé pedig ahogy felépült, be is talált az ANK selejtezőn Szenegál színeiben, azaz ő is jó formában van. Elvileg Riviere is felépülhet annyira, hogy a padra odaférjen.

Aztán persze könnyen lehet, hogy Pardew marad a 4-2-3-1-nél, és a Sissoko-Cabella-Gouffran-Ameobi négyesből három is a pályán lesz egyszerre.

A csapat háza táján egy kicsit bomlaszthatja a hangulatot Jonas Gutierrez helyzete, aki nemrég egy díjat kapott hazájában, és készült vele egy-két beszélgetés is. Ezeken elmondta, hogy december-január környékén szeretne újra edzésbe állni Newcastle-ben, de megemlítette azt is, hogy mennyire rosszul esett neki, hogy a tavalyi szezon közepe felé, - amikor már túl volt a műtéti beavatkozáson - Pardew azt mondta neki, hogy keressen csapatot magának. Akkor még csak nagyon kevesen tudtak a betegségéről, de Pardew természetesen igen.

Emlékszem Jonas akkori nyilatkozatára, amiben "nem értette", hogy mit rontott el, és miért nem számítanak rá. Holott egyértelműen amiatt kellett távoznia, hogy ne feszegessék túlzottan azt a kérdést, hogy miért nincs a keretben. Az sem véletlen, hogy a Chris Hughton vezette Norwich City-hez került, valószínűleg a korábbi Newcastle manager is tudta, hogy mi a helyzet az egészségét illetően. Pardew egyébként kivételesen logikus magyarázatot adott a szituációra. Egyrészt tavaly nyáron szakmai szempontok alapján döntöttek a kölcsönadás mellett, már azelőtt, hogy tudtak volna a betegségéről. Egy szakmai döntést hoztak meg, mert már a tavalyi szezon elején sem számoltak az argentinnal. (valljuk be, mi szurkolók sem) Persze rosszul jött ki a lépés abban a tekintetben, hogy amikor ezt közölték vele, már tudtak a betegségéről. Ráadásul nyáron nem is sikerült kölcsönadni (valószínűleg sehol nem ment volna át az orvosin) és csak januárban távozott a kanárikhoz.

Azóta viszont teljes mértékben támogatja, és visszavárja a klub, hogy segítse a rehabilitációban. Viszont ne legyenek kétségeink, nyáron szabadon igazolhatóvá válik a 31 éves középpályás.

Na de térjünk vissza a holnapi napra!

A 16.00 órakor kezdődő mérkőzést brit TV nem közvetíti, ahogyan a DigiSport sem, azonban elvileg 12 egyéb csatorna igen, szóval stream lesz bőven.

Kedvcsinálónak itt van az utóbbi három mérkőzés gólja:

Időrendben az első, Leon Best találata 2:20-tól:

Shola Ameobi győztes találata:

Végül pedig az utolsó egymás elleni, a 0:1-ről megfordított meccs összefoglalója:

Valószínűleg holnap is szoros lesz a mérkőzés, de nem kérdéses, hogy az elsődleges cél a 3 pont megszerzése.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik