(Szarka)lábjegyzet: Boldog Karácsonyt MU!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.12.27. 14:12
Címkék
Tegnap egy igazán szép karácsonyi ajándékot szolgáltattunk a Manchester United-nek. Kaptak 3 pontot ajándékba, éppen hogy csak szalaggal nem kötötték...

Tegnap egy igazán szép karácsonyi ajándékot szolgáltattunk a Manchester United-nek. Kaptak 3 pontot ajándékba, éppen hogy csak szalaggal nem kötötték át nekik a srácok. Egy éppen magára találó, de azért fogható United ellen léptünk pályára, és nagyon beszédes adat, hogy az egyértelmű hazai mezőnyfölény ellenére a lövések aránya csak 9:8 volt a MU javára, míg a kaput eltaláló lövések száma 4:4-re alakult 90 perc alatt. Ehhez képest ők belőttek hármat, mi pedig csak egyet, azt is 11-esből.Kaptak 3 pontot ajándékba, éppen hogy csak szalaggal nem kötötték át nekik a srácok. Egy éppen magára találó, de azért fogható United ellen léptünk pályára, és nagyon beszédes adat, hogy az egyértelmű hazai mezőnyfölény ellenére a lövések aránya csak 9:8 volt a MU javára, míg a kaput eltaláló lövések száma 4:4-re alakult 90 perc alatt. Ehhez képest ők belőttek hármat, mi pedig csak egyet, azt is 11-esből.

Ráadásul Papiss Cissé képen látható - egyébként tökéletesen kivitelezett - büntető gólja a 87. percben született, amikor már mindkét csapat a hármas sípszót várta. Bármit is akart Pardew, nagyon nem sikerült.

Valamit nyilván akart Pardew, mert a szokásos 4-2-3-1 helyett, tényleg valami hasonló, a SkySports elemzésében is megjelenő, gyémánt alakzatú 4-4-2-vel próbálkozott.

Valószínűleg a Van Gaal által előszeretettel alkalmazott 3-5-2-es taktika miatt változtatott az elmúlt hetekben alkalmazott formáción.

Sajnos meg is lett az eredménye, mert, hiába iramodott meg ígéretesen Armstrong vagy Ayoze, elhaltak a támadások, és mivel Colback kevesebbet védekezett, a szezon során alig játszó Anita-t megették uzsonnára.

Átjáróház volt a középpálya a sima támadások során is, a kontrák alatt meg pláne. Rooney első gólja is abból született, hogy Armstrong elveszített egy labdát, és pár másodperc alatt már a Newcastle kapujánál voltak a Vörös Ördögök. A második találat pedig egy középpályán szerzett labda utáni villámgyors passzolgatás következménye volt. A harmadikat pedig hagyjuk, Van Persie pazar labdát kapott Rooney-tól, és Alnwick-nak nem volt esélye. Szegény srácnak összesen 4 lövés ment a kapujára, és abból három gól lett, ráadásul szerintem egyikről sem tehetett.

A másik oldalon meg az első félidőben egy Janmaat bomba volt az összes amit fel tudtunk mutatni, azonban De Gea viszonylag simán védte. A második játékrészben aztán még egyszer kellett védenie, amikor - már 3:0-nál - Fletcher ügyetlenkedett és Ayoze labdát szerzett majd kapra lőtt. A spanyol kapus simán védte a keméyn kis lövést, mondjuk onnan a rövidre ha bekapja, akkor azt hiszem Van Gaal le is kapja a tíz körméről. Aztán ott van még a 11-es, és bevallom nem is tudom mi volt a Newcastle negyedik, kaput eltaláló kísérlete.

Nem maradt tehát más, mint gratulálni az ellenfélnek, aki teljesen megérdemelten nyert. Na, meg természetesen rákészülni a holnapi, Everton elleni hazai meccsre.

Roberto Martinez csapata hazai pályán kikapott 1:0-ra a Stoke City-től, és szakma általános meglepetésére csak a 12. helyen áll a bajnokságban. Ez persze semmit nem jelent, hiszen mi sem vagyunk valami TOP formában, és a Martinez-féle csapatok agresszív, gyakran sportszerűtlen stílusa nem feküdt sosem a Newcastle-nek. Anno a Wigan managereként is megtréfált már minket, és amióta tavaly átvette az Everton-t, 100 %-osak egy hazai 3:2-vel és egy St. James' Parkbeli sima 3:0-val. Ráadásul ott van az utóbbi hetekben gyenge formában lévő Romelou Lukaku is, aki kimondottan szeret a Newcastle ellen játszani.

Tioté visszatérhet az eltiltásból, és talán már Cissé is kiheverte annyira a megfázást, hogy a kezdőbe kerülhessen, így aztán Anita és Armstrong valószínűleg a padon kezd. Sammy Ameobi is újra fitt, így remélem Gouffran-t végre pihentetik. Siem De Jong pár napja még két hétre volt a visszatéréstől, de most megint 5 hetet írnak nála, ami annyira bosszantó, hogy arra már nincs is szó. Ellenben jó hír, hogy a január 1-én tartandó, Burnley elleni meccsre már fitt lehet Davide Santon és Jonas Gutierrez is. Persze mindkét játékos túl régóta van a partvonalon kívül ahhoz, hogy a visszatérésüket biztosra vehessük, de Pardew lenyilatkozta, hogy minkét játékos számára biztosítani fogja a játékidőt.

Előbb azonban még jöjjön az Everton, majd menjen is haza 0 ponttal a zsebében. A mérkőzést vasárnap a DigiSport1 17.00 órától élőben közvetíti.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik