(Szarka)lábjegyzet: London Bébi, Kapusok, Kupák

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.12.09. 11:12
Címkék
Hétvégén sikerült megtörni a Chelsea hosszú ideje tartó veretlenségi sorozatát, méghozzá egy olyan meccsen, ahol az első 45 perc majdnem az...

Hétvégén sikerült megtörni a Chelsea hosszú ideje tartó veretlenségi sorozatát, méghozzá egy olyan meccsen, ahol az első 45 perc majdnem az érdektelenségbe fulladt, a második játékrész viszont thriller-szerűre sikerült. Szerencsére mi jöttünk ki jobban a dologból, pedig amikor a 81. percben Taylor megkapta a második sárgáját, a 83. percben Drogba szépített, és még 7 6 perc volt hátra, nem sokat adtam volna azért, hogy meg tudjuk tartani az előnyt.az első 45 perc majdnem az érdektelenségbe fulladt, a második játékrész viszont thriller-szerűre sikerült. Szerencsére mi jöttünk ki jobban a dologból, pedig amikor a 81. percben Taylor megkapta a második sárgáját, a 83. percben Drogba szépített, és még 7 6 perc volt hátra, nem sokat adtam volna azért, hogy meg tudjuk tartani az előnyt.

Erre a LINK-re kattintva találtok egy bő 3 perces összefoglalót, valamint egy kis statisztikát a találkozótól, aminek newcastle-i részről több hőse is volt, egyikük természetesen a duplázó Papiss Demba Cissé.

A mérkőzésnek az igazán emlékezetesre sikerülő, második 45 perce nem indult valami fényesen, ugyanis a szünet után már nem tudott kijönni a pályára Rob Elliott. Az ír válogatott kerettag kapus a félidő végén egy kirúgás után már fájdalmas arccal jelezte a kispad felé, hogy valami nem stimmel, és az öltözőben kiderült, hogy igaza van. A jelenlegi előrejelzések alapján egyszerre, azaz 5 hét múlva térhetnek vissza Tim Krul-lal, ami a második számú kapusunk esetében duplán rossz hír, hiszen ezekben a hetekben (főleg a boxing day-ből adódó meccsdömping miatt) bizonyíthatott volna.

Így most bizonyíthat más, név szerint Jak Alnwick. A 21 éves saját nevelésű kapus a gólnál talán kicsit feleslegesen futott ki, de összességében magabiztos volt, szép védéseket is bemutatott. Annak ellenére, hogy valószínűleg a liga szabályait kihasználva, egy hónapra Pardew kölcsön vesz egy kapust (szóba került a Chelsea harmadik számú portása, a veterán Mark Schwarzer is), Alnwick lesz papíron ez "1-es".

Ameddig pedig nem jön létre az a bizonyos kölcsön szerződés, a kispadra Freddie Woodman (természetesen a kép bal oldalán) ülhet le. A 17 éves kis szarka amellett, hogy az első csapat kapusedzőjének, Andy Woodman-nek a fia, nyáron az U17-es válogatottal (Adam Armstrong csapattársaként) Európa Bajnokságot nyer Máltán.

A srácoknak a mai naptól számítva kemény hetük lesz, hiszen szombaton az Emirates-ben kell helyt állni a győzelmi kényszerben pályára lépő Arsenal ellen, majd akár maradhatnának is Londonban, hiszen kedden jön a Tottenham elleni Ligakupa meccs a White Hart Lane-en. (Utána pedig Tyne-Wear Derbi, na de ne szaladjunk ennyire előre). A Londoni meccsekről annyit, hogy egyik ellenfelünk sem úgy teljesít mostanában mint kellene, és minkét manager alatt (igen, bármennyire fura ezt leírni, de Arséne Wenger alatt is) meginoghat a kispad egy-egy újabb bukta esetén.

A sérült lista továbbra sem fest valami jól. Coloccini izomsérülése kiújult, Taylor eltiltott, így valószínűleg a Janmaat-Willo-Dummett-Haidara négyes kezd hátul. Középen Sissoko megint büntiben van, ezúttal az 5. sárga lapja miatt. Abeid már megint sérült, ki tudja miért? Elvileg Aarons talán visszatérhet, de azért ne vegyük biztosra. Viszont a táblát elnézve januárban a bőség zavarában leszünk, hiszen 5 héten belül visszatér Krul, Elliott, Ryan Taylor, De Jong és Santon is. Na, az a csoda kategória lenne.

Persze nagyon kell, hogy az új évet minél kevesebb sérülttel kezdjük, mert egyrészt Cissé, Tioté és Abeid hosszabb-rövidebb ideig az Afrikai Nemzetek Kupáján lesznek, plusz valamikor január 3. és 6. között rendezik az FA kupa 3. fordulóját, ahol a Leicester City-hez látogatunk. Íme a teljes párosítás:

Arsenal v Hull City
Southampton v Ipswich Town
Stoke City v Wrexham
Charlton Athletic v Blackburn Rovers
Dover Athletic v Crystal Palace
AFC Wimbledon v Liverpool
Manchester City v Sheffield Wednesday
Aldershot/Rochdale v Nottingham Forest
West Bromwich Albion v Gateshead
Blyth Spartans v Birmingham City
Aston Villa v Blackpool
Rotherham United v AFC Bournemouth
Huddersfield Town v Reading
Oxford United/Tranmere Rovers v Swansea City
Cardiff City v Colchester United
Bolton Wanderers v Wigan Athletic
Sunderland v Leeds United
Burnley v Tottenham Hotspur
Millwall v Bradford City
Derby County v Southport
Brentford v Brighton & Hove Albion
Fulham v Wolverhampton Wanderers
Leicester City v Newcastle United
Scunthorpe United/Worcester City v Chesterfield
Everton v West Ham United
Cambridge United/Mansfield Town v Bury/Luton Town
Chelsea v Watford
Barnsley/Chester FC v Middlesbrough
Queens Park Rangers v Sheffield United
Accrington Stanley/Yeovil Town v Manchester United
Preston North End v Norwich City
Doncaster Rovers v Bristol City

Vastag betűvel emeltem ki a PL csapatokra váró meccseket. Mit mondjak járhattunk volna sokkal, de sokkal jobban is, benne vagyunk abban a négy párosításban, ahol mindkét résztvevő az első osztályban játszik. Természetesen először a Ligakupában kellene villantani, azaz rövid időn belül másodszor is megverni a Spurs-t Londonban. Ha sikerült, akkor nyilván kevesebb görcsöléssel lehetne a Rókákhoz utazni.

Belecsaptunk a decemberi lecsóba! Hála nekünk a bajnokság jelenlegi legnagyobb esélyesének a veretlenségi sorozata oda, cserébe viszont újabb eltiltottak, újabb sérültek, na meg egy szarka-fióka a kapuban. Készülj London! The Mags Go Marching in!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik