Newcastle 3 : 3 Burnley - Most ez lesz egész évben???

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.01.02. 12:01
Címkék
Van egy mondás, miszerint amit január elsején csinálsz, azt csinálod egész évben. Tegnapi meccs alapján ugyanolyan hullámvasútra számíthatunk...

Van egy mondás, miszerint amit január elsején csinálsz, azt csinálod egész évben. Tegnapi meccs alapján ugyanolyan hullámvasútra számíthatunk, mint amilyenen 2014-ben ült a csapat. A vezetés háromszori megszerzése, szép gólok, lelkes közönség az egyik oldalon, és buta hibák (a pályán és a padon is), leblokkolás, a hajrában bekapott gól a másikon. John Carver "vészmanagerkedésének" első meccsén (amiről ITT találtok gólösszefoglalót) ajándékoztunk a kiesés ellen küzdő Burnley-nek egy pontot, de valójában akkor sem szólhattunk volna semmit, ha mind a hármat hazaviszik Danny Ings-ék.Van egy mondás, miszerint amit január elsején csinálsz, azt csinálod egész évben. Tegnapi meccs alapján ugyanolyan hullámvasútra számíthatunk, mint amilyenen 2014-ben ült a csapat. A vezetés háromszori megszerzése, szép gólok, lelkes közönség az egyik oldalon, és buta hibák (a pályán és a padon is), leblokkolás, a hajrában bekapott gól a másikon. John Carver "vészmanagerkedésének" első meccsén (amiről ITT találtok gólösszefoglalót) ajándékoztunk a kiesés ellen küzdő Burnley-nek egy pontot, de valójában akkor sem szólhattunk volna semmit, ha mind a hármat hazaviszik Danny Ings-ék.

Az átmeneti stáb: Peter Beardsley, John Carver, Steve Stone

Carver egyébként nagyon kritikus volt a meccs után, és elmondta, hogy nem is érdemeltünk pontot. Az már más kérdés, hogy a csapatot ő állította össze, méghozzá pontosan úgy, ahogy Pardew tette volna.

Pedig kicsit frissíthetett volna, ehelyett a balra látható kezdőt küldte pályára. Megint ott volt Gouffran, a védelem bal oldalán pedig Dummett, aki szegény hatalmasat bénázott az öngóljánál.

Pedig milyen jól kezdődött minden. Végre sikerült szögletből gólt szerezni, ám mivel ez naptári évente maximum egy alkalommal sikerül, szerintem Steven Taylor el is lőtte ezt a puskaport. Ráadásul 4 perc múlva már ki is egyenlítettünk nekik, a korábban már említett Dummett öngóllal.

Újabb 7 perc telt el, és jött Colback gyönyörű gólja. A kis vörösnek megjött az önbizalma, miután az Everton ellen is betalált. Ezután 40 percen keresztül tartottuk az eredményt, de ez hazai pályán a kiesőjelölt újonc ellen azért nem valami nagy bravúr. Ráadásul szórták a kapufákat, nagyon érett az egyenlítés, amit végül Danny Ings szállított is. A fiatal angol srác nekem nagyon szimpatikus. Hajtós csatár, és korrekt is, például ő volt akivel ütközött Steven Taylor a sérülése előtt (őt szerelte önfeláldozóan), és bár nem volt hibás, ment oda a leballagó Taylor-hoz pacsizni. Nem valószínű ugyan, hogy nyár előtt eligazol, de jó vétel lenne a Newcastle-nek az biztos.

2:2 után bevallom őszintén nem hittem, hogy bármit fel tudnak még mutatni a srácok, de Sissoko felért egy labdára, amit Adam Armstrong valami érthetetlen okból nem a kapuba tett, hanem tovább a hosszúra, ahonnan a francia bevágta. Ez a 78. percben volt emberek!!! 12 4 perc volt hátra, harmadszor szereztük meg a vezetést, és mégsem sikerült megtartani!!!

Jött a már Burnley-ben, az 1:1-es meccsen is eredményes Boyd, és kiegyenlített a 86. percben. Szegény Alnwick nem valószínű, hogy a maradék egy hétben össze tud védeni magának egy szerződés hosszabbítást. Márpedig egyrészt a Leicester ellen holnap én bizony Woodman-t védetném, 10-én a Chelsea ellen pedig elvileg fitt lesz Krul és Elliott is. Jak tegnap sem mutatott semmit, pedig ha mást nem az utolsót foghatta volna.

Összességében pedig szerintem Carver beégett, holott minden adott volt egy szép győzelemhez. A játékosok hajtottak (talán még egy kicsit jobban is, Pardew-ért), több mint 51 ezer szurkoló a nézőtéren, és egy verhető ellenfél a pályán. Ehhez képest ugyanazok a hibák, mint Pardew alatt. Háromszori vezetés ellenére nem tudták uralni a játékot, képtelenek voltak eléri, hogy "kettő" legyen a csapatok között, amivel valószínűleg meg lehetett volna törni a lelkes Burnley-t. Ezért gondolom, hogy Carver-nek már csak a holnapi FA kupa meccs maradt, hogy leradírozza a titulusából a "caretaker" jelzőt. (nyilván ha nem is lesz meg addig az új főnök, a Chelsea ellen idegenben nem várnak tőle őrült nagy bravúrt)

Alan Pardew ezalatt Birmingham-ben fagyoskodta végig az Aston Villa - Crystal Place 0:0-ra végződő mérkőzést. Palace manageri tevékenysége még ugyan nem hivatalos, de kezdetnek mondjuk el is adhatná Bolasie-t és Gayle-t a Newcastle-nek, és megkaphatná értük Dummett-et és Gouffran-t, sőt, ha vennénk két középső védőt, akkor akár Williamsont is. Hogy miért kell két védő?

Mert a mérkőzés első gólját szerző Steven Taylor achillese megsérült (pályafutása során már nem először), így a szezon hátralévő részét valószínűleg ki kell hagynia. Ott van persze a fiatal Lubo Satka, és a március óta sérült Curtis Good is játszott már a reserve csapatban, de azért nagyon valószínű, hogy mostantól a védelem közepén Coloccini mellett Williamson vagy Dummett lesz a kezdőben. Hogy ez ne így legyen, igazolni kell egy tapasztalt, megbízható, bivalyerős középhátvédet.

Ahogyan korábban is szóba került, még mindig nincs megállás, holnap 16.00 órától az F.A. kupa harmadik fordulójában a Leicester City vendégeként lép pályára a Newcastle. a mérkőzést sem angol, sem más tv adó nem közvetíti, így könnyen lehet, hogy stream-et sem találunk majd hozzá. Nem ártana kicsit frissíteni a csapatot, mondjuk a kezdőbe tenni Woodman-t, Haidara-t, Anita-t, Cabella-t és Armstrong-ot is. Ettől függetlenül persze győzelemre kell játszani, amivel Carver bejuttathatná a csapatot a sorozat negyedik fordulójába, ami Pardew-nak három próbálkozásból egyszer sikerült.

Oké, ez a Burnley elleni nem volt valami jó teljesítmény, de azért nehogy már ez a hazárdjáték legyen egész évben!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik