(Szarka)lábjegyzet: Ez a Premier League!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.01.12. 10:01
Címkék
Nem akarok hatalmas okfejtésekbe belemenni a szombati, Chelsea ellen 2:0-ra elveszített bajnoki kapcsán, egész egyszerűen csak annyit mondanék, hogy...

Nem akarok hatalmas okfejtésekbe belemenni a szombati, Chelsea ellen 2:0-ra elveszített bajnoki kapcsán, egész egyszerűen csak annyit mondanék, hogy ez a Premier League, ez a profi labdarúgás. Annak ellenére, hogy ez egy vállalható vereség volt, és sokkal jobban is ki lehetett volna jönni belőle, nem kell szégyenkezni. Csak legközelebb ki kell használni a lehetőségeket, mert ha nem, akkor majd az ellenfél ki fogja.ez a Premier League, ez a profi labdarúgás. Annak ellenére, hogy ez egy vállalható vereség volt, és sokkal jobban is ki lehetett volna jönni belőle, nem kell szégyenkezni. Csak legközelebb ki kell használni a lehetőségeket, mert ha nem, akkor majd az ellenfél ki fogja.

A képen látható Remy Cabella például eddigi Newcastle pályafutásának legjobb meccsét játszotta, főleg az első félidőben. Jó passzokat adott, kapura lőtt és oda-vissza fűzte be a Chelsea játékosokat, gyakran szabadrúgásokat kiharcolva a cseleivel. A Sky Sports statisztikái szerint például a szombati meccsel övé a szezon legtöbb, 90 perc alatt bemutatott csele, 12 jó megmozdulással. Ennyit utoljára 2013 decemberében sikerült Eden Hazard-nak bemutatni. Sokra persze nem mentünk vele.

Szóval hiába a 9 kísérlet (5 kaput eltaláló) a bajnokesélyes pályáján az első félidőben, ha az utolsó passzok hosszúak, a lövéseket pedig védi a kapus, vagy a kapufán csattannak. Hiába, mert egy Chelsea szintű csapat mindig képes ritmust váltani. Így aztán váltanak is, pont amikor kell. Amikor a csapatkapitányunk teljes nyugalommal és magabiztossággal megpróbál megmenteni egy labdát (ahelyett, hogy kirúgná taccsra a lelátóra), de nem sikerül, csak megvonja a vállát, hogy "sebaj, jöjjön egy szöglet, kb. még a kaput sem találták el eddig". A szöglet jön is, csak nem a szokásos fél perces helyezkedés-lökdösődés-kakaskodás után, hanem azonnal, pont akkora meglepetést okozva, hogy sem a védőnk sem a kapusunk nem tudja már kirúgni a gólvonalról. 1:0 oda, pedig ez volt az a pont, amikor már kettővel kellett volna menni a Newcastle-nek. Ezért vérprofi a Chelsea.

Összesen kettő ember tartózkodott tőlük a 16-oson belül, és látszatra simán megoldották. Innentől már nem volt kétségem, hogy behúzzák. Ők vannak annyira jók, mi pedig nem. Oké, a Spurs ellen sikerült 1:0-ás félidő után fordítani, de itt nem jött a gól pár másodperccel a fordulás után.

Tim Krul mondta mérkőzés után, hogy nagyon jól játszottak, nagyon szerencsétlenek voltak, és nagyon kellene már, egy állandó manager, illetve vezetőedző. Persze Krul hozzátette, hogy amennyiben John Carver lenne az, a csapatnak az is tökéletesen megfelelne, csak akkor véglegesítsék már.

Az angol és francia lapok állításai szerint Remy Garde a mérkőzés után London-ban találkozott a Newcastle vezetőségével, de annak ellenére, hogy ő jelenleg "munkanélküli" azt mondta, hogy nyáron venné át a csapatot. Érdekli a munka, jönne is, de gondolom ha most alá is ír, a következő hónapokban akarna felkészülni a melóra. Szóval amíg De Boer az Ajax-nál érvényes szerződése miatt várna nyárig, addig a francia egyszerűen csak nem akar fejest ugrani a feladatba, tudván, hogy a januári igazolásokhoz sem lenne már valószínűleg minimális köze sem. Valahol érthető az ő álláspontja is. Tárgyalások mindenesetre folynak a felek között, de szerintem nem vállalok nagy kockázatot, ha azt írom, hogy a Soton ellen szombaton még Carver ül a padon.

Megint felvetődött Tim Sherwood neve is (ebben az esetben érkezhetne Les Ferdinand segédedzőnek), de szerintem ez a lehetőség csak a negyedik verzió lehet, ha Garde nem jön azonnal, és nem akarják Carver-ral lenyomni a tavaszt.

Az átigazolási fronton is vannak érdekességek. Moussa Sissoko-t továbbra is bombázzák az újságírók, és igyekeznek a szájába adni a szavakat, majd kiforgatni amit mond. Megint lehozták, hogy imádja az Arsenal-t, és BL-t akar nyerni, csak az marad az apró betűs részben, hogy "egy napon" és hogy most csak a Newcastle-re koncentrál. Szenzáció generálás az újságok részéről? Az ügynökei kérésére, hogy új, jobb szerződést kapjon? Esetleg tényleg menni akar mégis? Felesleges ezen agyalni.

A másik nyilatkozó agytrösztünk Papiss Cissé, aki szegény minden évben csinál valami olyat, amivel meg tudjuk állapítani, hogy nem az eszéért szeretjük. Tavaly a csapat 5-6 muzulmánja közül egyedül ő sztrájkolt az uzsorakamatokkal kölcsönöket adó Wonga mezfelirat ellen, miközben a vallásának szintén ellentmondóan kaszinókban verte el a pénzét. Idénre meg az jutott, hogy miközben 9 góllal a csapat házi gólkirálya, éppen arról nyilatkozgatott, hogy ő, és az ügynökei "beszélgetnek" néhány klubbal, köztük a Swansea-val is. Na már most Cissének 2017 júniusáig érvényes szerződése van, azaz amennyiben valaki akarja őt, annak először Ashley-hez kell mennie. Nyilván ez a való életben nem mindig van így, de csak kevés olyan zokni játékos van, aki ezt le is nyilatkozza. (persze lehet, hogy kapott engedélyt, hogy meghallgassa az ajánlatokat) Viszont kérdem én, miért menne el egy Swansea-ba valaki, aki a Newcastle játékosa? Oké, nyilván egy Swansea szurkoló ezt meg tudná magyarázni, de a semlegesek közül nem sokan. Sokkal kisebb tradíciók, feleannyi néző... Habár ha egy Bony elhiszi magáról, hogy heti 200 ezret is megér...

A lényeg, hogy lassan lemegy a januári transzfer időszak fele. Állandó edző nincs. Új csatár nincs. Új középhátvéd nincs. Távozó (egyelőre) nincs.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik