Balzsay Károly folytatja a bunyót

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2009.08.24. 01:48
Címkék
Balzsay Károly szombat este elvesztette a WBO nagyközépsúlyú vb-címét Robert Stieglitz ellen, s noha az orvosi vizsgálatok semmilyen rendellenességet nem állapítottak meg nála, az éjszakát a biztonság kedvéért a kórházban töltötte. A bunyós a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, folytatja az ökölvívást, nem áll szándékában visszavonulni.
Balzsaynak (jobbra) voltak jó pillanatai is Stieglitz ellen
Balzsaynak (jobbra) voltak jó pillanatai is Stieglitz ellen

– Mennyit aludt az éjjel?
– Tizenöt-húsz percet.

– Min gondolkodott?
– Gondolataim voltak, de kavarogtak bennem. Leginkább azon morfondíroztam, mit kellett volna másképpen csinálnom.

– Visszanézve a meccs előtti nyilatkozatait a kemény felkészülésről, az az ember érzése, hogy túl volt hajtva. Lehet, hogy ez volt a vereség oka?
– Ha magamban összerakom a mozaikot, akkor azt mondanám, hogy az egész évem volt nehéz, kezdve a januári vb-címmeccstől, aztán jött az áprilisi címvédés és a mostani összecsapás. Lehet, hogy így együtt sok volt.

– Erdei Zsoltnak is voltak mérkőzései, amikor találkozói második felében hullámvölgybe került. Lehet párhuzamot vonni az esetek között?
– Egyértelműen nem a válaszom. Nincs két egyforma bokszoló, tehát az okok is mások.

– Mik lehetnek az okok
Ezek feldolgozása hosszabb időt vesz igénybe.

– Több nyilatkozatában is elhangzott, nem nyomja a tét, hogy hazai szorítóban kell megvédenie a címét. Tudat alatt sem volt ez másként? Több szakembernek ugyanis ez a véleménye.
– Ezt határozottan cáfolom, s nem azért, mert Fritz Sdunek edző is felhívta rá a figyelmemet. Ha így lett volna, akkor az első hat menetben is görcsös lettem volna. Az nem úgy van, hogy a hetedik előtt leesik a tantusz, hogy hűha, itthon vagyok, nekem szurkolnak.

– Hogyan tovább?
– Azt eldöntöttem, hogy nem adom fel. Most pihenek, aztán év vége felé már szeretnék akár meccsre kész állapotba kerülni. De az Universummal erről még nem egyeztettem, ez még korai.

BALZSAY KÁROLLYAL HOSSZABB INTERJÚT IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik