Roy Jones nem magyarázkodott

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2009.12.02. 15:55
Címkék
Az ausztrál Danny Green hatalmas meglepetésre az első menetben legyőzte Roy Jonest a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) cirkálósúlyú világbajnoki címéért Sydneyben.

 

Jonest már az első menetben padlóra küldték (Fotó: si.com)
Jonest már az első menetben padlóra küldték (Fotó: si.com)

A sydneyi Acer Arenában Danny Green (28–3–0, 25) már az első menetben meglepte Roy Jonest (54–6–0, 40), aki egy jobb csapott után a padlóra került, majd a folytatásban kettős fedezékben „püföltette magát”, de ő maga ütéseket nem kezdeményezett. Howard Foster mérkőzésvezető úgy ítélte meg, hogy az amerikai nem tudta védeni magát, ezért beszüntette a küzdelmet.

A megalázó vereség Jones számára egyben azt is jelenti, hogy hiába győzi le ma Bernard Hopkins Enrique Ornelast Philadelphiában, nem jön létre a Jones–Hopkins visszavágó, Green viszont képbe kerülhet az utóbbi ellenfeleként.

„Nem magyarázkodom – nyilatkozta Roy Jones. – Danny nagyszerű volt.” Green viszont a bokszikonnal ellentétben majdnem magyarázkodni kezdett: „Jones minden idők egyik legnagyobb bunyósa, és köszönöm neki, hogy itt, Ausztráliában volt a mérkőzés."

Jonest kétszer léptették le karrierje során, Antonio Tarver és Glen Johnson ellen. „Ha valakit tisztán eltalálok, annak egy hétre annyi. Tartottam Jones gyorsaságától, de tudtam, hogy sokkal erősebbet ütök, bárkit képes vagyok kórházi ápolásra küldeni. Kőkemények az ökleim” – mondta Green, aki áprilisban egyéves szünet után tért vissza.

ROY JONES BRUTÁLIS VERÉST KAPOTT

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik